Porto – Club Bub Brugge

Sevilla-Athletic Bilbao

Formen är riktigt bra för tillfället, då fyra raka speltips sitter. Vi tar nya tag idag och byter sport från ishockey till fotboll. Sevilla går kräftgång för tillfället och behöver en seger mot ett skickligt Bilbao. Häng med nedan för speltips och analys!

Ny coach!

Sevilla går riktigt dåligt för tillfället, och gav beskedet i veckan att man kickar coachen. I La Liga, har man bara en seger, och det i senaste omgången mot Espanyol. Dock var man riktigt dåliga mot Dortmund senast, där man inte alls var med i matchen och fick stor torsk. Det är framförallt målskyttet som inte fungerat, då man på sju La-liga matcher endast stått för sju mål framåt, det håller inte. Det är bara att tänka framåt för alla Sevilla fans och med Sampaoli vid rodret kan mycket hända.

Det är oklart hur Sevilla väljer att ställa upp idag, men Marcao, Jesus Corona, Rekik, Fernando och Acuna är out. En-Nesyri är en viktig kugge i offensiven, men utöver honom finns offensiva herrar som Suso, Dolberg och Oliver Torres att tillgå. Sevilla har ett bra mittfält, där herrar som Rakitic, Gudelj och Jordan håller mycket hög klass. Backsidan har försämrats då man tappat sina två mittbackar från förra året. Carmona och Nianzou kommer troligen ta mittlåset i afton med Navas och Telles på kanterna. 

Häng på toppduon!

Atheltic Bilbao är riktigt bra för stunden, då man på sju La-Liga matchar kammat in 16 poäng. Gästerna har varit riktigt stabila defensivt och endast släppt in fyra kassar. Det ska dock tilläggas att haft ett väldigt bra schema, varav fem av matcherna har spelats på sin hemmaplan där man är riktigt starka. Bilbaos bortastatistik är magisk, då man har vunnit 8-1 i målskillnad efter två matcher på bortaplan. Bilbao är ett mycket lurigt lag, då man har enormt fina omställningar. 

Yuri Berchiche och Dani Vivian är skadade och missar matchen. Bröderna Williams, Nico och Inaki står noterade för tre mål vardera och har gått riktigt bra på slutet, och är fruktansvärt snabba. Alex Berenguer och Oihan Sancet har även de gjort tre mål vardera. Iker Munain är en mycket sevärd spelare, men noterbart är att han står noterad för 0+0 så här långt. Inigo Martinez håller ihop försvaret på ett mycket fint sätt och målvakten som också är Spaniens burväktare Unai Simon, är en av seriens bäst.

Dagens speltips

Bilbao är ganska stora favoriter här, jag håller inte riktigt med då jag tror Sevilla studsar tillbaka med ny coach. Jag väljer helt enkelt att bokotta 1X2 marknaden och håller mig till avsluten. Linan i afton ligger på 24.5, vilket är en aning högt, men mycket spelbart. Sevilla har snittat 12.4 avslut så här långt i La Liga, men efter ett tränarbyte brukar det betyda ett ganska offensivt spel. Bilbao däremot, de snittar 17 avslut per match och har många spelare som gillar att ta avslut. Jag tror på en match som kommer vara ganska öppen och avsluten kommer hagla. Över 24.5 avslut blir spelet, lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS