Porto – Club Bub Brugge

Sevilla – Valencia

Formen är mycket god, då åtta av de senaste nio spelen är rättade grönt. Specialspelen är något som fungerat mycket bra på senare tid och jag tycker vi fortsätter med det även i afton. Det är ett viktigt möte mellan Sevilla och Valencia. Häng med nedan för analys och speltips!

Ny tränare!

Sevilla har inte gått bra under inledningen av säsongen, och efter torsken i Champions League mot Dortmund fick coach Lopetegui lämna och in kom Sampeoli. Den nya coachen har löst poäng i alla tre matcher så här långt. Sevilla tog en viktig seger senast, borta mot Mallorca med 0-1, efter en ganska svag insats. Sevilla har fyra raka hemmasegrar mot Valencia, och det Valencia har endast lyckats med att göra ett mål på dessa fyra matcher. Sevilla har varit bedrövliga på hemmaplan denna säsong, inte en enda seger än så länge. Dock har man mött lag som Barcelona, City, Dortmund och Atletico Madrid, så det ska inte dras alldeles för stora slutsatser.

Jesus Navas och Fernando är osäkra till start ikväll medans Rekik och Corona är out. Sevilla har på pappret ett mycket bra lag, framförallt offensivt. Då herrar som Lamela, En-Nesyri, Gomez, Isco och Rafa Mir, måste börja leverera mål. Sevilla har endast gjort nio mål i La Liga, och det håller ju såklart inte i längden om man ska vara med och slåss i toppen. Sevilla har även ett bra mittfält där Rakitic styr upp det, troligen tillsammans med Gudelj under aftonen. Sevilla har och har alltid haft ett mycket bra inläggsspel, då ytterbackarna är väldigt aktiva. I och med att båda mittbackarna försvann till denna säsong har Sevilla fått experimentera lite, och inte riktigt hittat det man vill hitta. Marcao-Nianzou-Montiel, är troligen backlinjen i afton och det är inte ligans bästa uppsättning på mittbackar.

Gattuso har fått fart!

Gennaro Gattuso har fått fart på Valencia. Det är ett Valencia som gått ur med poäng i de fyra senaste matcherna, dock slarvade man senast hemma mot Elche och fick bara 2-2. Gästerna är bara tre pinnar från en Europaplats, vilket också är Valencias mål denna säsong. På bortaplan har man varit ganska risiga så här långt, fick dock med sig en seger i senaste bortamatchen mot Osasuna. Valencia är ett lag som spelar fin fotboll, framförallt gillar man att spela bollen framåt och kommer ofta till många bra lägen. Gattuso är rätt man för detta lag, det kanske inte blir Europa under denna säsong, men bygger Valencia vidare på Gattuso så kommer detta bli ett Europa-lag igen.

Cavani är osäker till spel ikväll, då han har problem med en fot. Det finns ingen riktig målskytt i detta lag, utan det har varit 13 olika målskyttar denna säsong i ligan. Tappet av Carlos Soler var stort i Valencia, men spelare som Justin Kluivert, Andre Almedia och Edinson Cavani har verkligen levererat offensivt. Nico Gonzalez, som hämtades från Barcelona inför säsongen är viktig på det defensiva mittfältet. Enligt mig är ytterbacken Jose Gaya, lagets i särklass viktigaste spelare, och han är en mycket frisk fläkt på sin kant. Kommer ofta till bra inspel och är snabb, en bra ytterback.

Dagens speltips

Detta kommer bli en otroligt jämn match, det visar även oddsen på. Jag tror på en öppen historia där både lagen kommer vilja anfalla. Skottlinan ligger på 24.5, vilket är ganska högt för att vara La Liga, men detta är två skottglada lag. Sevilla har (bortsett från förra matchen) visat en fin skottglädje och snittar 13 avslut på hemmaplan i La Liga. Valencia har ännu mer skottglada och snittar över 17 avslut på hemmaplan och över 13 på bortaplan, vilket betyder att om man går på snittet kommer detta spel sitta. Över 24.5 avslut är dagens bästa spel enligt mig, lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS