Södertälje – BIK Karlskoga

Under 5.5 mål i Brynäs – Nybro satt igår, vilket var andra raka underspelet denna vecka. Nu är det dags för match två i matchserien mellan SSK och Karlskoga, där gästerna från Värmland vann den första matchen som innehöll mycket känslor och mindre skönspel. Häng med nedan för analyser.

Kom inte upp i normal standard

Södertälje gjorde en grym grundserie där man lyckades nypa andra platsen bakom suveräna Brynäs. Det gjorde att man valde BIK Karlskoga som man hade fyra raka segrar mot i grundserien. SSK kom inte upp i normal standard i matchen som spelades i förrgår och det kan bero på ett par orsaker men framförallt matchovana och Karlskogas extremt tuffa och fysiska spel. Södertälje har ett lag på pappret som mycket väl kan störa alla lag i denna serie men då gäller det för Bogrens mannar att visa mer än vad man gjorde senast. Som sagt så var det inget snack om vilka som var det bästa laget i grundserien mellan dessa gäng, 4-0 och stundtals överkörning till fördel för Södertälje.

Linus Videll har varit fotskadad sedan januari och tränar för fullt på is och kan mycket väl vara med i laguppställningen i kvällens match. Emil Alba har också skavanker och kom inte till spel senast. Det gäller för herrar som Marcus Eriksson, Filiph Engsund, Sebastian Dyk och Ludwig Blomstrand att steppa upp, då man inte alls gick att känna igen senast. Olle Eriksson Ek kan mycket väl få förtroendet ikväll då Modo är utslagna och Olle är skriven i SSK.

Fina Bofors

BIK Karlskoga har under den andra halvan av säsongen fått tillbaka lite av den fina Bofors hockeyn, vilket menas med tufft och ibland lite grisigt spel. BIK slutade sjua i serien vilket var en fullt godkänd placering då man startade med sex raka förluster och hade en tuff förlustsvit i mitten av säsongen. I slutspelet så slog man ut Kalmar med 2-1 i åttondelen och har börjat denna kvartsfinal mot SSK på ett fint sätt genom att vinna match ett efter overtime. En match där BIK fick den exakt dit man vill, vilket är en grinig historia och fysiskt spel då är Bofors som bäst.

Kapten Gustaf Franzen missar resten av säsongen, Albert Lyckåsen är out, Rikard Olsen saknades senast och det finns fler skavanker i detta Karlskoga vilket är långt ifrån optimalt i en ganska tunn trupp. Offensivt är det framförallt norrbaggen Eskild Bakke Olsen som sticker ut då han har varit lysande i såväl grundserie som slutspel. Otto Stenberg håller hög allsvensk nivå, även spelare som Viktor Lennartsson, Hampus Plato och Jesper Kokkonen är viktiga med sitt tuffa och även skickliga spel. Henrik Larsson är en av de bästa backarna i serien och lyfter enormt mycket istid när Bofors endast har sex ordinarie backar tillgängliga. Hellgren Smed i kassen har visat att han håller SHL-klass och kommer troligen vara förlorad för BIK.

Dagens speltips

Södertälje måste nästan ta denna match för att inte släppa iväg Karlskoga till 2-0 med två raka helgmatcher i Nobelhallen. I första matchen var det mer Södertäljes okunskap att näta mer än att BIK var skickliga. I period ett och två var det inget snack om att SSK var det bättre laget och hade också övertag skottmässigt (28-10) men i tredje så käkade sig Karlskoga in i matchen. SSK är det bättre laget om vi kollar spelare för spelare och 4-0 i matcher under grundserien säger sitt. Jag vet att slutspel alltid i slutspel men jag ser inte att Södertälje inför bra hemmastöd förlorar två raka matcher mot ett skadeskjutet men vilt kämpande Bofors. Ettan hos Expekt betalar bra och blir mitt spel inför kvällen. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS