Södertälje – BIK Karlskoga

Nu är det dags i Hockeyallsvenskan när kvartsfinalerna börjar. I denna kvartsfinal är det Södertälje som valde BIK Karlskoga, där SSK vann alla fyra möten under grundserien. Bäst av sju är det som gäller och SSK börjar med två hemmamatcher i följd. Häng med nedan för speltips och analys i första matchen.

 

Stark grundserie

Södertälje löste andraplatsen i tabellen efter segern mot Östersund i sista rundan medans AIK bara fick en pinne hemma mot Almtuna. SSK har på pappret ett starkt lag och sätter man spelet finns det en chans att man tar sig enda fram till en SHL-plats 24/25. Just BIK Karlskoga som Södertälje valde har man haft enkelt mot i grundserien och vunnit alla fyra matcher. I grundserien så förlorade SSK endast fem matcher efter full tid hemma i Södertälje och är ett erkänt starkt hemmalag. SSK har även börjat få publiken till arenan och detta år har varit det bästa publikåret på 13 år.

Södertälje kommer att sakna Linus Videll i början av detta slutspel men det är endast han som saknas. I grundserien var det Marcus Eriksson som toppade den interna poängligan på fina 59 poäng och det ryktas att MR.Allsvenskan är klar för Skellefteå tills nästa säsong. Herrar som Alba, Engsund, Blomstrand och Dyk är spelare som håller SHL-klass enligt mig. Jag tycker även nyförvärvet i Miika Pitkänen har kommit in fint i laget. Defensivt är det Daniel Norbe som gjort flest pinnar framåt men det kryllar av fina spelare även där. Tomas Sholl och Claes Endre får dela på ansvaret på målvaktssidan, där den förstnämnde lyckats bäst i grundserien.

Spelat upp sig rejält

Bofors började grundserien med sex raka förluster och var rejält under isen, men har sedan dess spelat fullt godkänt och kom tillslut på en sjunde plats i tabellen och hade rejält häng på sjätteplatsen inför den sista omgången. Efter cirka halva säsongen valde BIK att avsluta samarbetet med Johan Schultz och in kom BIK-legenden Martin Thelander och J-20 coachen Markus Kull och jag tycker BIK spelat bättre defensivt sen dessa grabbar kom in i laget. I åttondelen vann värmlänningarna med 2-1 i matcher mot Kalmar och det var inget snack om att Karlskoga var det bättre laget trots att det blev 2-1 i matcher.

Karlskoga har ett par spelare borta i denna första kvartsfinal men det är lite fåordigt från BIKs sida vilka det är som saknas, men Albert Lyckåsen kommer iallafall inte till spel. Eskild Bakke Olsen har enligt mig varit en av Karlskogas bästa spelare under säsongen och även intåget av Frölundas Otto Stenberg har varit lyckat. Hampus Plato gjorde en stark grundserie men kom bara till start vid ett tillfälle i åttondelen. Defensivt får Henrik Larsson dra ett stort lass, där ”Kingen” som han kallas hade lite skavanker i avslutningen av säsongen men har piggnat till. Målvakten Marcus Hellgren är en av de bästa burväktarna i Allsvenskan och lite av räddat säsongen för Bofors.

Dagens speltips

Det är inget snack om att Södertälje är favorit i denna bäst av sju serie, men BIK har visat upp under den sista tiden att man fått tillbaka tuffheten och den klassiska ”Bofors-hockeyn”. Spetsen i SSK är såklart starkare än Värmlänningarna men å andra sidan så tycker jag att målvaktssidan är det fördel till BIK. BIK reser till Södertälje med en defensiv inrikting och kommer försöka ”grisa” med sig en seger. SSK har inte spelat på ett par veckor och kommer vara lite ”ringrostigt” och därför tror jag på en målsnål historia. 3/4 matcher under grundserien slutade med under 5.5 mål och det tror jag att semifinal ett kommer att göra. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS