Blocken hörna med speltips

Chelsea – Liverpool står på schemat!

Att slå stängningsodds på matchdagspel i Premier League är ingen barnlek, men jag gör ett försök i kvällens ”höjdarmatch”. Att kalla ett möte mellan ligaåttan och ligaelvan för höjdarmatch är väl kanske att ta i, men det är onekligen två sargade storlag som ställs emot varandra. Graham Potter fick nyligen lämna Chelsea, vilket välkomnades av oddsmarknaden, men jag är skeptisk till att det ger stor effekt till denna match.

Speltips: Liverpool +0.25 asian @ 1.87

Som Liverpool-supporter har denna säsong inte varit något annat än en lång besvikelse, men detta spel är varken taget i affekt eller med hjärtat. Jag värderar helt enkelt Chelsea klart lägre än marknaden för närvarande, vilket också spelade in lite i mitt senaste spel på Aston Villa. Vid släpp så öppnade Liverpool som favoriter i denna match men har sakta men säkert ökat i odds efter nyheten om att Potter lämnar London-klubben. Naturligtvis spelar fler faktorer in och det kan mycket väl handla om att syndikaten valt att kliva in i takt med att likviditeten ökar, men min värdering är betydligt närmre öppningsodds. Potter blev dessutom den tränare med kortast antal tid någonsin i Chelsea och det, i kombination med de summor som spenderats, visar väl på hur uselt klubben sköts för tillfälle. Det ryktas om flera tränare, bland annat Nagelsmann, men till denna match får Bruno Saltor – som var en del av Potters tränargrupp – ta över rodret tillfälligt. Han har alltså aldrig lett en klubb tidigare och pratade om att de första 24 timmarna varit något kaotiska. Man talar ju ofta om kortsiktig effekt från tränarbytet men har svårt att se att så är fallet nu. 

En annan viktig faktor vi bör nämna i detta är spelschemat. Chelseas chanser att nå CL-spel via ligan är icke-existernade och även de övriga Europa-platserna väldigt osannolika. Istället bör största fokuset ligga på Champions League där man befinner sig i kvartsfinal och möter Real Madrid redan nästa vecka. Just Real Madrid slog ju som alla vet ut Liverpool i föregående runda och för The Reds finns det inget annat än ligan att fokusera på. Jag ger dem ca 20% chans att nå CL och man bör verkligen vara lägga ned allt krut här. Skademässigt gick ju Keita (återigen..) sönder senast men annars är inte skadeläget så bedrövligt. Det som skaver lite är väl att Thiago och Bajectics troliga frånvaro innebär att vi får Hendo-Fabinho-Milner på mittfältet men jag tror det ska gå vägen. Just Thiago tränade även för fullt under söndagen så helt omöjligt är det inte att han närvarar. Klopp uttryckte även lite (som vanligt) frustration för det tajta spelschemat, men det är ju som sagt ännu värre för Chelsea som utöver CL-spel också spelade närmre i tid inför matchen och närmre inpå efter matchen. De blåklädda kommer för övrigt troligen ställa upp med nästan identiskt lag som mot Aston Villa, enligt Saltor.

Jag bryr mig sällan om H2H-resultat, men vi lugnt konstatera att Liverpool inte utgör Chelseas favoritmostånd. Kollar vi dessutom odds-mässigt har man aldrig stått såhär lågt mot Liverpool i någon av de senaste sju hemmamöten (utan vi får gå tillbaka till säsongen 17/18 för att se dessa nivåer). Ska Chelsea alltså vara i bästa möjliga slagform i förhållande till Liverpool sedan dess? Jag är skeptisk och väljer att lägga en slant på bortalaget. Enligt mig ska denna lina ned cirka 10-15 punkter.

Bet365 Bet365

1 250 kr bonus

Oddsbonus upp till 1250 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus

Fler speltips

c fc f aa ef x
13 Apr 13:30
Fotboll
RekStudion Special vs Newcastle vs Tottenham
13 Apr 13:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Båda lagen gör mål & Alexander Isak och Dejan Kulusevski över 1,5 avslut på mål tillsammans (Newcastle United - Tottenham)
c fc f aa ef x
07 Apr 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester United vs Liverpool
07 Apr 16:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Liverpool flest avslut, avslut på mål och hörnor i matchen (Manchester United - Liverpool)
o XbiBgH x
04 Apr 21:00
Fotboll
Chelsea vs Man United
04 Apr 21:00
Spelbolag
Odds
3.50 / 4.50
Speltips
Boostad dubbel
VISA ALLA SPELTIPS