Speltips till Elfsborg vs Häcken

Speltips till Elfsborg vs Häcken

Elfsborg

Elfsborg kommer från en tung period. I Allsvenskan har man nu gått 4 omgångar utan vinst, medans man också åkt ut i europaspelet efter 4-1 i baken i första mötet i Norge mot Molde, och förlust senast hemma mot samma Molde med 2-1. Det har börjat höjas lite kritiska röster mot tränare Jimmy Thelin, efter två fina säsonger med en 2:a och en 4:e plats så har man iår med en riktigt fin trupp inte fått ihop det alls med en 10:e plats med halva serien spelad och uttåg direkt i Europa.

Truppen då? Jo den har spetsats till än mer denna sommar får man säga. Riktigt starka nyförvärv i hemvändarna Samuel Holmen och Nicklas Hult som gör att man kommer få in en rutin och kvalité i backlinjen man kanske saknat sen innan. Samtidigt har man gjort en ny storförsäljning, som Elfsborg blivit väldigt bra på att göra sista åren i Oliver Zanden som lämnade för Toulouse.

Häcken

Häcken blev av med serieledningen som man dessförinnan hade haft ett tag senast mot Djurgården där man förlorade på hemmaplan med 2-1. Häcken gjorde ingen dålig match men inte nån toppenmatch heller och drog då det kortaste strået mot ett DIF som är riktigt bra för tillfället.

Målet i matchen mot Djurgården gjordes av Jeremejeff på straff. Han har givetvis varit detta fönsters stora snackis i både Häcken och hela Allsvenskan. På 15 omgångar har han gjort lika många mål, och då missade han dessutom en match mot Degerfors i inledningen av serien. Som det verkar just nu åtminstone verkar Jeremejeff bli kvar. Vilket såklart är en förutsättning för att Häcken i höst ska vara med och konkurrera om guldet.

Speltips

När lagen möttes för några veckor sedan på Bravida Arena fick vi se en riktig hawaiimatch med mängder av lägen. Den matchen var det dock främst Tim Rönning i Elfsborgsmålet som stod på huvudet även om Abrahamsson i Häckenkassen gjorde en bra match. Matchen slutade tillslut 1-1. Sen dess har Elfsborg ett kryss hemma mot AIK, för att sedan förlorat fyra raka matcher mot Molde x2, Kalmar och Hammarby. Förvisso 3 av dem på bortaplan, men man kan verkligen säga att Elfsborg är i en jobbig sits för tillfället och tränare Thelin är garanterat pressad att börja plocka poäng.

Elfsborg på bortaplan är ingen lätt match för något lag, men med Elfsborgs svaga form och europamatch på torsdagskvällen medans Häcken fått en veckas vila sen förra matchen kan jag inte köpa att Elfsborg ska vara såhär stora favoriter. Häcken är trots förlusten mot Djurgården senast ett riktigt bra lag iår, och har varit klart mycket bättre än Elfsborg såhär långt i serien.

Därför spelar jag Häcken +0.25 @ 1.97 hos Bet365.

På återseende!

Följ mig här på DBS och Twitter för fler speltips.

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS