Sverige – Österrike

Veckan startade på ett riktigt bra sätt då Island och Bosnien löste hörnlinan till 1.95. Nu till sista dagen för EM-kval denna runda då vi har ett otroligt viktigt möte mellan Sverige och Österrike, där Sverige måste vinna, helst med flera bollar. Häng med nedan för speltips och analys!

Stark insats mot Estland

Sverige har kniven på strupen i resten av matcherna i detta EM-kval, då man började på ett svagt sätt genom att förlora två av de tre inledande matcherna. Sverige tog sig an matchen mot Estland på ett bra sätt, enligt mig var det en match Sverige ska vinna och det gjorde man också. Positivt var att man fick göra fem mål, och kunde ”vila” lirare som Isak och Gyökeres. Sverige har fyra matcher kvar att lira, det måste bli seger i minst tre av dessa för att chansen ska finnas. Azerbaijan borta, Estland hemma, Österrike hemma och Belgien borta, är schemat. Skulle Sverige gå rent är det klart med EM-spel, skulle också räcka med att slå Österrike hemma med ett par bollar, men då måste Österrike förlora mot Belgien samtidigt som Sverige nyper en pinne borta mot Belgien. Det finns ett par scenarion för Sverige här, men enklast är att man går rent!

Finns inget att klaga på i denna trupp då vi har stjärnor som Emil Forsberg, Alexander Isak, Dejan Kulusevski och Viktor Gyökeres i laget. Även defensiva kuggar som Jens Cajuste, Isak Hien och Victor Nilsson Lindelöf spelare till vardags i de bästa ligorna. Ryktas att Ekdal tar platsen från Gustafsson på mitten i afton, vilket inte alls är någon försämring. Nej, nu är det upp till bevis för Sverige, för kvalitén finns där!

Stabila insatser

Österrike har på fyra matcher plockat till sig tio poäng, plumpen i protokollet var krysset mot Belgien. Österrike har dock det tuffast tänkbara schemat kvar då matcher som Estland, Sverige och Azerbaijan är på bortagräs och man har Belgien hemma. Österrike gjorde bästa match på länge när man faktiskt enligt mig körde av Sverige på hemmaplan för någon månad sedan. Österrike har bara en kvalmatch under denna samling, men har lirat en träningsmatch mot Moldavien, där man endast fick med sig 1-1 trots att spelare som Alaba och Sabitzer lirade en halvlek.

Österrike har det bästa tänkbara lag med till Stockholm, där herrar som Alaba, Sabitzer, Arnautovic och Bamgaurtner troligtvis kommer ta en plats i startelvan. Enligt mig så är det ett stort frågetecken på målvaktssidan där vi har sammanlagt tre målvakter med i truppen, som endast innehåller 24 landskamper. Österrike har haft mycket svårt att spika igen matcherna, då man i de 14 senaste matcherna endast har hållit nollan i två utav dessa.

Kvällens speltips

Sverige måste vinna denna match, och helst med ett par bollar. Det är inte helt omöjligt att Österrike och Sverige hamnar på samma antal poäng, då är det inbördes möten som man går på, vilket betyder att Sverige måste vinna med minst 2-0. Sverige har enligt mig ett snäpp upp till Österrike om vi kollar spelare för spelare.

Jag har hittat ett intressant odds i matchen, över 24.5 avslut. Sverige har under hela EM-kvalet (bortsett från Österrike borta) varit skottglada och snittar nästan 12 avslut per match i kvalet. Österrike har ett otroligt högt snitt på sina fyra spelade kvalmatcher, 18.75 skott. Jag tror på en öppen historia där vi kommer få se massor av spelvändningar, fasta situationer och framförallt avslut. Över 24.5 avslut är spelvänligt deluxe, lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS