Tingsryd – Västervik

Då har vi ännu en måndag på schemat, men en fin sportdag också. Jag har hittat ett intressant spel i matchen mellan Tingsryd och Västervik. Ett av lagen kommer alltså spela i Hockeyettan nästa säsong, och det är inte något av lagen hade räknat med inför säsongen. Häng med nedan för speltips och analys.

Avslutade starkt

Tingsryd var faktiskt bara en pinne ifrån att fixa kontraktet utan kvalspel, men inför den sista rundan var det egentligen inget att spela för. I de två sista matcherna visade Tingsryd att man är ett allsvenskt lag genom att slå båda Stockholmsklubbarna. I den senaste hemmamatchen mot Djurgården var Tingsryd riktigt fina och visade upp ett klassiskt Tingsryd spel, genom att vara tighta defensivt och spela tufft. Det var i slutet på februari och början på mars som egentligen förstörde grundserien för smålänningarna, nio matcher i rad utan en trepoängare under den perioden. Tingsryd var alldeles för dåliga offensivt, egentligen under hela säsongen och laget slutade på endast 119 gjorda mål framåt, det är ungefär två mål i snitt per match.

På pappret har Tingsryd ett mycket intressant lag, där man har riktigt fina spelare i framförallt Anton Gradin som gjort mycket fina 27 kassar. Felix Olsson är också en mycket fin spelare på allsvensk nivå. Tingsryd har en trio som måste steppa inför inför det kommande kvalet och det är Daniel Sylwander, Ryan Gropp och Daniel Öhrn, tre på pappret riktigt fina spelare på allsvensk nivå. Simon Åkerström är lagets absolut viktigaste back, och kommer bli en viktig pjäs i detta kval, tillsammans med målvaterna Daniel Rosengren och Tomas Ryden så kan det vara dessa tre herrar som fixar kontraktet.

Avsågade under en lång period

Västervik har varit klara för kvalspel under en ganska lång period och hade hela tio pinnar upp till säker mark när 52 omgångar var spelade. Västervik har en enormt hög högsta nivå, men en ganska låg lägsta nivå. Västervik var lite på gång under slutet på februari där man besegrade Karlskoga vid två tillfällen och städade av Hästen på ett ganska enkelt sätt. Men de sista fyra omgångarna var inget bra och man släppte in hela 21 mål, och det är just defensiven som varit ett problem för Västervik, det är bara AIK som släppt in fler mål än vad Västervik gjort under grundserien.

Västervik har ett ganska spetsigt lag på pappret, alltså stark spets. Dock tappade man både David Brickley och Marcus Vela till Modo, två spelare som kunde räddat Västervik kvar, men pengarna som Västervik fick för dessa spelare gick ej att tacka nej till. Victor Öhman och Ludwig Stenlund kommer bli viktiga för Västervik i kvalspelet. Även Christoffer Törngren, Cole Ully och Josh Winqvist har väldigt fina CVn. Defensiven är på pappret stark med herrar som Erik Gustafsson, Anton Öhman och Macoy Ercamps. Målvakterna i Emil Kruse och Edvin Olofsson är inte heller fy skam.

Kvällens speltips

Nu är det en bäst av sju serie som gäller, innan vi vet vilket lag som skickas ner en divison. Det är två lag som verkligen inte vill åka ner då det kan vara öde för föreningarna. På förhand är detta en otroligt jämn matchserie, och tittar vi på matcherna mellan lagen under grundserien så slutade det 3-1 till Västervik, där två av matcherna gick till förlängning. Nu är det dock något helt annat, och jag tror på en matchbild som kommer vara mer kamp än skönspel, och därför tror jag på ett underspel här, starkt tro på det också. Under 5.5 mål till ett mycket fint odds hos Bet365 hugger jag direkt. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS