Tre Kronor – Tyskland

Fredag, sol och nedsläpp av hockey-VM, kan inte bli så mycket bättre i maj. Vi har ett par fina matcher under eftermiddagen/kvällen, men jag har fastnat för ett fint spel i matchen Tre Kronor som möter Tyskland, häng med nedan.

 

Spännande tränare

Tre Kronor är alltid ett lag som nämns som favoriter att vinna turneringen, även så denna gång. Sverige kanske inte är den största favoriten att plocka hem det men är med där bakom och lurar. Sam Hallam är en av turneringens bästa matchcoacher, vilket vi kommer få se prov på under denna turnering. Tre Kronor har samma lag som de hade under helgen turnering i Tjeckien. Tre Kronor var mycket ojämna i den turneringen och bjöd faktiskt på ett par mål. Det är inget snack att Sverige kommer vinna ganska många matcher i denna grupp som innehåller: Ungern, USA, Österrike, Finland, Tyskland och Frankrike.Sverige har fått många nej-tack från NHL, men det är inget ovanligt. Tre Kronor har dock fått ett par ja-tack av riktigt fina spelare i bland annat Lucas Raymond, Alexander Nylander och Rasmus Sandin. Finns även ett par till skickliga herrar i detta lag. Jag tror inte det kommer så mycket fler NHL-spelare till denna trupp. Tre Kronor visade upp ett mycket fint powerplay spel i matcherna under helgen, det kommer bli en viktig faktor under detta mästerskap.

Luriga Tyskland

Tysk landslagshockey har blivit bra, för bara två år sedan var man framme i en semifinal i VM. Förra året fick man ge sig en kvartsfinal. Varför landslagshockeyn blivit bättre är mycket tack vare att deras inhemska liga blivit mycket bättre. Tyskland har lirat en match inför VM, där man torskade mot USA. Det var en ganska svag insats av tyskarna, men de visade under ett par stunder att man blir att räkna med även under detta VM. Det borde nog bli en fjärde plats i gruppen om Tyskland sköter sina kort rätt.Tyskland har fått in ganska fina NHL spelare i truppen. Moritz Seider är en av spelarna som tackat ja. Även JJ Peters och Marco Sturm blir viktiga för Tyskland. Marcel Noebels gjorde en fin säsong i DEL. Backsidan hos Tyskland är bra, framförallt kommer det bli tufft att komma in på kassen för motståndarna när Seider och co står där.

Kvällens speltips

Tre Kronor är stora favoriter här, med all rätt. Det är inget snack om att SHL är en bättre liga än DEL, samt att knappt en handfull spelare hade gått rätt in i Sveriges lag. Dock är en premiärmatch alltid en premiärmatch. Sverige har historiskt sätt varit ganska lata i början av VM och möter nu ett hungrigt Tyskland. +2.5 Tyskland ser jag som mycket troligt under fredagskvällen. Tyskland kommer absolut göra minst ett mål och jag har svårt att se att Tre Kronor över fyra mål i denna historia. Lycka till.

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS