Ukraina – Island

Nej, det ville sig inte riktigt med hockeyn igår då det målvakterna stundtals ville kasta in puckarna. Vi byter sport och tar oss till det sista kvalsteget innan EM i sommar. Ukraina möter Island och vinnaren får då en plats till slutspelet. Häng med nedan för speltips och analys.

Ruggigt nära EM utan ”kvalspel”

Ukraina var riktigt nära att ta sig till mästerskapet i Tyskland i sin kvalgrupp men hamnade trea på exakt samma poängantal som tvåan Italien. Det var en tuff grupp man åkte på med lag som England, Italien och Nordmakedonien men Ukraina har ett bra landslag men många spelare i toppligorna runtom i Europa. Ukraina har redan lirat en match i detta ”kval”, då besegrade man Bosnien på bortagräs efter en ganska svag insats av Ukarina, men två sena inläggsmål löste avancemang till denna ”final”. Trots att man står som hemmalag i kväll så lirar man givetvis inte hemma i Ukraina utan lirar i Polen, men räkna med fint stöd för ”hemmalaget”.

Yarmolenko är egentligen det enda tappet som Ukraina har inför detta möte. I senaste matchen mot Bosnien var Malinovskyi på bänken och då kan ni tänka er vilket trupp man har tillgång till. I offensiven är det starka namn som Zinchenko, Artem Dovbyk, Yaremchuk och Mydryk. Målvakt och backsidan innehåller spelare från Everton, Bournemouth och Real Madrid, så Ukraina har absolut i sommarens EM att göra.

Halvknackigt kvalspel

Island vann endast tre av tio spelade matcher i sitt EM-kval och hamnade fyra i sin grupp bakom Luxemburg, Portugal samt Slovakien. Island var mycket svaga på bortaplan i det kvalet och vann endast mot Liechtenstein. Island har vann mot Israel (spelades i Budapest) i förra rundan i detta nya kval med klara 4-1, men det ska tilläggas att Israel missade straff när Island ledde med 2-1. Island är absolut inget dåligt landslag men har på senare år inte samma status som man hade när man gick som tåget i EM 2016.

Islänningarna åkte på tunga skador på Traustason och Sigurdson senast mot Israel i annars en ganska tunn trupp där bara tre lirare har 50+ landskamper. Albert Gudmundson (gjorde tre mål mot Israel) och Alfred Finnbogason är lagets stjärnor när det kommer till det offensiva och på mittfältet får 20-årige Haraldson från Lille dra ett stort lass. Defensiven med kapten Sverrir Ingason tillsammans med Victor Palson ta det stora ansvaret. Målvaktssidan är fin men orutinerad med ingen som lirat över åtta landskamper.

Dagens speltips

Ukraina gjorde ingen stark insats senast mot Bosnien men krånglade sig vidare vilket är ett tecken på stark moral. Island körde resultatmässigt över Israel men var illa ute trots en man mer. Ukraina har på pappret ett mycket bättre lag än Island, och skadorna på de viktiga fältarna i Island är en stor nackdel här. Ukraina hör hemma i ett EM-mästerskap och ska bara vinna denna match enligt mig. Ettan till 1.65 är enligt mig kvällens bästa spel. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS