Överlägsna Messi och stjärnskottet Openda – Datasummering av säsongsstarten

Union Saint Gilloise – Malmö FF

Speltips efter speltips rättar grönt och formen är god, framförallt på specialspelen. Även i afton kommer ett specialspel till matchen Union Saint Gilloise som tar sig an svenska Malmö FF. Det är ett hemmalag som håller hög klass och ett gästande lag som har ett derby på söndag. Speltips och analys finns nedan, häng med!

Stark seger mot Union Berlin

Det är säkert inte många av er som känner till laget Union Saint Gilloise. Laget har en mycket fin historia med elva ligatitlar, det är bara Club Brugge och Anderlecht som är bättre än det. 2018 kom miljardärerna Tony Bloom och Alex Muzio in i historien, och har gjort laget till ett mycket intressant lag. Det var otroligt nära att man tog hem titeln förra säsongen, men Club Brugge sprang precis före. Laget har en arena som inte håller måttet för UEFA och därför kommer matchen spelas på Den Dreef Stadion, några mil utanför Bryssel. Formen är god för hemmalaget, tre segrar i ligan (bland annat mot Anderlecht) och två förluster. I Europa League vann laget sin första match borta i Berlin mot Union med 1-0.

På pappret har Union Saint Gilloise inget jätte namnkunnigt lag. Japanen Machida är skadad och kommer inte till spel. Gustaf Nilsson (tidigare i Häcken bland annat) är ett av anfallshoten mot Malmö. Finns även en anfallare vid namn Mohamed Salah, (nej inte Liverpool) som är en riktigt spännande spelare som endast är 18 bast. Union Saint Gilloise spelar 3-5-2 uppställningar där mittfältarna jobbar extremt hårt och spelar lite likt Bodö/Glimt.

Vart står Malmö egentligen?

Vad ska mane egentligen säga om Malmös säsong? Långt i från flopp då man har tagit sig till Europa League och har häng på serieledningen. Det är också långt i från perfekt då spelet inte har suttit. Viktiga matcher väntar MFF nu under torsdagskvällen och en stundande derby mot Helsingborg på söndag, med många skador i truppen måste coach Åge Hareide vara smart. MFF är ett bra lag i grunden har mycket rutin ute i Europa. Poäng idag skulle vara viktigt för skåningarna då man inte hade mycket att säga till om i premiären mot Braga. Malmö har inte rosat marknaden på bortaplan i år, på sina tio senaste bortamatcher har man endast lyckats med tre segrar (Sivaspor, Brålanda och Norrköping)

Nalic, Siby och Moisander missar matcher, lägg också till att Anders Christiansen gick av senast och är mycket osäker till spel och det gäller även Oscar Lewicki. Kiese Thelin och Zeidan blir otroligt viktiga här, Zeidan är en mycket begåvad fotbollsspelare och har en vänsterfot som kan göra lite vad den vill. Beijmo, Lasse Nielsen och Martin Olsson måste göra ett bra jobb defensivt, och gör fixar man det så är man inte ett sämre fotbollslag än Union Saint Gilloise.

Dagens speltips

Malmö har på pappret ett skickligare lag än vad hemmalaget har. Dock ser jag hemmalaget som det bättre kollektivet och går därmed in här som favorit. 1X2 marknaden är inget jag föredrar här utan väljer att fokusera på avsluten. Union Saint Gilloise gillar att avsluta, i ligan går man sällan en match utan att ha avslutat minst tio skott. Malmö är ett offensivt lag och måste framåt här, och kommer få utrymme med sina vassa avslutsfötter, lägg också till att Malmö är skickliga på fasta med Thelin och Lasse Nielsen. Jag tror att detta blir många avslut och väljer att lira på avslut när linan är generösa 24.5. Över 24.5 avslut till 2.20 är ett mycket bra odds enligt mig. 16-12? Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS