Porto – Club Bub Brugge

Valencia – Almeria

Formen är god på speltipsen och vi jobbar vidare, dags för Valencia mot Almeria i en viktig match för båda lagen. Det är två lag som ligger extremt nära varandra i tabellen, det skiljer endast en pinne mellan lagen. Jag har hittat ett intressant spel i matchen, häng med nedan för speltips och analys. 

Rätt man i Gattuso

Valencia har enligt mig träffat rätt coach i Gennaro Gattuso. Italienaren har hittat ett bra defensiv spel och Valencia har endast släppt in 18 mål på sina 16 spelade matcher. Dock så är offensiven inte lika stark trots att man har skickliga spelare på de offensiva platserna. Valencia har skrapat ihop 19 poäng i La Liga, och har två hängmatcher, och vid vinst i dessa hängmatcher är man bara enstaka poäng i från en Europaplats. Formen för Gattusos gäng är inte den bästa, efter VM-uppehållet har Valencia torskat två raka matcher i La Liga, åkte ur mot Real Madrid i supercupen men har vunnit två matcher i Copa Del Rey. I senaste matchen mot Gijon gjorde man en otroligt bra match och såg riktigt fina ut i offensiven, kanske det som behövdes för att vända formen i offensiven.

Gattuso har ett par avbräck inför matchen mot Almeria. Castillejo, Domenech och Gonzalez är out. Edinson Cavani har på sina nio starter gjort fem mål, och ser riktigt bra ut trots sina 35 år. Andre Almedia och Justin Kluviert är också två intressanta spelare, och de tre spelarna kommer bli viktiga framöver i Valencias offensiv. Valencia har en stark defensiv, där mittbacken Gabriel Paulista ser ut som en helt ny spelare. Jose Gaya är en av seriens bästa ytterbackar och kommer ofta runt på sin kant och slår fina inlägg. Georgiens landslagskeeper i Giorgi Mamardashvili är en riktigt riktigt bra burväktare.

Nykomlingar

Almeria har haft sju raka säsonger i La Liga 2, men var förra årets seriens bästa lag och fick avancera till finrummet. Almeria har gjort en fullt godkänt start på denna säsong och ligger i skrivande stund på säker mark, dock är det otroligt jämnt. Almeria har på pappret ett ganska små lurigt gäng, där man har ett par skickliga herrar. Dock så är det framförallt offensiven som måste bli bättre om det ska bli nytt kontrakt. Almeria har också stora problem på bortagräs, där man på åtta bortafighter endast gjort fyra mål och endast fått med sig två kryss. Almeria kliver dock in i denna match med fint självförtroende då man i senaste omgången kryssade mot Atletico Madrid och var i den matchen det bättre laget.

Ett nästintill skadefritt Almeria kommer till start här, den enda herren som har skavanker är brasilianaren Kalky, som på sex matcher tagit fem gula kort. El Bilal Toure har varit bra i sin offensiva roll, fyra mål för den skickliga forwarden har det blivit. Leo Baptistao och Adrian Emparba har varit skickliga i offensiven. Lägg också till Luis Suarez (inte Uruguay-Suarez), som blev klar i början på december från Marseille. Srdjan Babic är en otroligt viktig mittback för Almeria, den 195 centimeter långa serben är otroligt stark på fasta situationer.

Dagens speltips

Valencia har stora favoriter i mötet med Almeria, men oddsen på raka ettan är inte alls fina. Almeria är ett små lurigt lag och var bra i den senaste omgången, dock är man seriens sämsta bortagäng. Har istället siktat in mig på skottspelet, där linan ligger på 23.5. Det är två lag som skjuter mycket. Valencia snittar 14 skott per match i La Liga, gästerna Almeria snittar dryga 11, vilket gör att linan enligt mig borde vara något skott högre. Jag tror på en härligt tillställning där båda lagen har en skicklig offensiv, men inte fått ut riktigt max av den. Båda lagen har visat i sina senaste matcher att man vill framåt. Det finns också gott om duktiga huvudspelare i båda lagen, vilket betyder att det är avslutsläge vid varje fast situation. Över 23.5 avslut till ett bra odds finns att hämta hos Unibet, lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS