Inför Champions League: Grupp D, E och F

Valencia – Mallorca

Nio av de tio senaste spelen är rättade med grönt, vilket betyder en otroligt bra form. Vi tar sikte på La-Liga fotbollen idag och mötet mellan Valencia och Mallorca. Två ganska starka lag på pappret stöter samman. Häng med nedan för speltips och analys!

Gattuso har fått fart på Valencia!

Valencia har gjort en bra start på säsongen, och formen är också den mycket god. Fem raka matcher utan torsk, men dock bara två segrar, kommer senast från ett kryss borta mot Sevilla. Jose Gaya missade straff i den 12e tilläggsminuten, vilket gjorde att Valencia fick resa hem med ”bara” en pinne. Hemma på Mestalla har man på fem matcher denna säsong, endast torskat en, och det var mot Atletico Madrid. Valencia är ett mer offensivt lag i år, då det endast är fyra lag som gjort fler mot än Valencia denna säsong.

Domenech är skadad och missar mötet med Mallorca, medan Castillejo är osäker till start. Edinson Cavani har fått en mycket bra start i Valencia, på fem matcher har han stått för tre mål och en assist. De offensiva mittfältarna i Almeida och Kluivert är ofta ett orosmoment för motståndarnas backlinje, gäller bara att få dessa spelare att producera poäng, då kan det bli Europaspel för Valencia. Jose Gaya, har jag tidigare nämnt som en av seriens absolut bästa ytterbackar. Valencia har även ett par skickliga mittbackar i Gabriel Paulista, Mouctar Diakhaby och Eray Cömert.

Svag poängutdelning på slutet!

Mallorca började säsongen bra ett bra sätt, genom att ta poäng i det fyra av de sex första matcherna. ”Mallis” har dock hamnat i en sämre trend nu och på de fyra senaste matcherna har man endast mäktat med att göra en kasse framåt, och det från elva meter. Har trots det varit ganska farliga offensivt och fått iväg avslut som med lite tur hade hamnat innanför stolparna och nedanför ribban. Mallorca kommer som man gjorde förra året, få kriga för sin existens i årets La Liga, men jag tror man fixar kontraktet då man på pappret har en mycket fin offensiv.

Grenier är avstängd här, Kadewere och Greif är skadade. Vedat Muriqi är lagets bästa målskytt och har på sina åtta matcher gjort fyra mål och är mycket stark i luften. Lee Kang-In är enligt mig en mycket fin fotbollsspelare som har en mycket fin teknik, ge han några år till så spelar han i ett bättre lag. Mallorca har även en Angel Rodriguez, som i sina bästa dagar gjort en bra bit över tio mål i La Liga. Defensivt har det varit stabilt med endast elva insläppta på tio spelade matcher, mycket tack vare en stark backlinje med unga Copete i spetsen. Predrag Rajkovic är en målvakt som på egenhand kan lösa poäng åt Mallorca.

Dagens speltips

Denna match kan bli jämnare än vad oddsen visar, då Mallorca är ett bra lag. Valencia är dock favoriter här enligt mig men långt i från stora. Väljer istället att sikta in mig på avslut då linan ligger på 23.5, varför? Jo, Valencias offensiva spelare i Cavani, Almeida och Kluviert älskar att komma till avslut. Valencia snittar hela 17.4 avslut på hemmaplan i år, vilket är en hög siffra. Mallis då, trots att laget är ett bottengäng så snittar man en ganska hög siffra, över 8.5 avslut på bortaplan, och då har man mött lag som Sociedad, Real Madrid och Bilbao. Jag tror på en öppen historia och enligt lagens snitt så kommer linan lösas enkelt. Över 23.5 avslut, lycka till!

 

 

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS