Valencia – Osasuna

Oj, vilken viktig match det är ikväll i La Liga mellan hemmalaget Valencia och gästerna Osasuna. Det är halvkaos i hemmalaget då man för tillfället är på nedflyttningsplats, men kliver över strecket vid en trea. Gästerna trivs bra och är i närheten av Europaplatserna och går mot en mycket fin säsong. Analys och speltips finns nedan.

Svag form på hemmalaget

Valencia ligger alltså riktigt risigt till efter 24 spelade omgångar, och har bara Elche efter sig i tabellen, dock är det bara två pinnar upp till säker mark där mycket förvånande Sevilla ligger. Formen är inget vidare för det klassiska gänget, då Valencia har torskat sex av sina sju senaste matcher och endast gjort två mål på dessa kamper. Något som är i positiv väg för hemmalaget är att man vann den senaste hemmamatchen mot Sociedad med 1-0 och gjorde en fullt godkänt insats borta mot Barcelona i den senaste matchen. Valencia har på pappret en trupp som inte alls ska vara i närheten av dessa regioner i tabellen, men skador och annat strul har gjort att det blivit så.

Det är fortsatt en ganska lång skadelista i hemmalaget. Domenech, Gabriel Paulista, Latos och Marcus Andre är out medan Cavani och Nico är lite mer osäkra. Offensivt finns det massor av skickliga spelare, men som inte riktigt fått till det. Kluviert, Hugo Duro, Sami Castillejo och Almeida är bra spelare på denna nivå. Tappet av Carlos Soler blev otroligt stort, då man inte riktigt har den där viktiga mittfältsmotorn. Det är långt i från defensiven som gjort att Valencia ligger i botten, tvärtom. Defensiven har varit stabil med endast 28 insläppta mål och mittbacken Diakhaby är mycket viktig, även georgiska keepern i Mamardashili har varit bra i kassen.

Luriga Osasuna

Osasuna har varit riktigt bra i år, och är ett väldigt lurigt lag att möta, då man har en mix av tufft spelande spelare och en klick av skickliga spelare. Osasuna kliver in i detta bortamöte med en väldigt bra form. Kryssade dock senast i ligan mot Vigo, vann i cupen mot Bilbao innan det och för tre matcher sedan så bortaslog man Sevilla med 3-2. Trots att det ”bara” är nio pinnar ner till det negativa kvalet för Osasuna, kan jag nästan lova att kontraktet är löst, å andra sidan är det bara tre pinnar upp till europaplats. Osasuna har ett ganska fint spelschema kvar i La Liga med hemmamatcher mot bland annat Elche, Almeria och Girona.

Ruben Garcia och Ruben Pena missar matcher på grund av skador. Annars kommer det troligtvis vara en 4-5-1 uppställning som ställs på banan ikväll. Ante Budimir kommer troligtvis starta i anfallet, Kroaten är en lurig boxspelare som har gjort 3+1 på sina tre senaste fighter mot just Valencia. Avila leder den interna målligan på sina fina sju gjorda, Avila är en offensiv mittfältare med en mycket fin teknik och fart. Lucas Torro är en viktig mittfältare med sitt tuffa spel och fina passningar. Defensivt har Osasuna varit riktigt bra och endast släppt in 23 mål. Backlinjen leds av David Garcia, som är mycket bra på huvudet och stått för två kassar framåt så här långt.

Kvällens speltips

Det är inget snack om att hemmalaget måste vinna denna match, risk för att det bildas en ganska stor lucka upp till säker mark annars. På 1X2 marknaden är Valencia knappa favoriter, vilket jag delvis kan hålla med om. Istället har jag valt att sikta på överspelet när det kommer till antal avslut. I skrivande stund ligger linan på 22.5, där vi får ett odds på otroligt fina 1.96. Valencia har ett snitt på 14.3 avslut när man spelare på hemmagräset, och har mycket skott glada spelare i framförallt Hugo Duro. Osasuna är mer defensivt inriktade, men kommer ofta till avslut när man har fasta situationer. Osasuna snittar 12 avslut per match i La Liga, så jag förstår inte riktigt varför linan är på låga 22.5. In och hugg innan det är försent! Lycka till!

Fler speltips

Logga Dagens Bästa Spel
04 Apr 21:00
Fotboll
Man City vs Real Madrid
04 Apr 21:00
Spelbolag
Odds
3.00
Speltips
Boostad dubbel
c fc f aa ef x
13 Apr 13:30
Fotboll
RekStudion Special vs Newcastle vs Tottenham
13 Apr 13:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Båda lagen gör mål & Alexander Isak och Dejan Kulusevski över 1,5 avslut på mål tillsammans (Newcastle United - Tottenham)
c fc f aa ef x
07 Apr 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester United vs Liverpool
07 Apr 16:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Liverpool flest avslut, avslut på mål och hörnor i matchen (Manchester United - Liverpool)
VISA ALLA SPELTIPS