Porto – Club Bub Brugge

Värnamo – Helsingborg

Måndag igen och hösten närmar sig med stormsteg. Det är en otroligt viktig match i Allsvenskan mellan nykomlingarna Värnamo och Helsingborg. Värnamo ligger på säker mark medan skåningarna är på nedflyttningsplats. Värnamo vann den senaste matchen på Olympia efter Helsingborg har rasat sista 25 minutrarna. Häng med nedan för speltips och analys!

Bra debutsäsong!

Värnamo har stört enormt många lag, framförallt topplag denna säsong. Trots en bra spelad säsong så här långt, är hemmalaget endast tre pinnar ifrån en kvalplats och skulle man åka på torsk mot Helsingborg så är det bara två pinnar. Säsongens viktigaste match, vid seger så är kontraktet nästintill fixat enligt mig. Värnamo har ett ganska vettigt spelschema kvar, så det borde bli en ny allsvensk säsong för Värnamo, om man inte rasar ihop totalt, som i senaste matchen mot GAIS i cupen.

Marcus Antonsson är alldeles för bra för att lira i ett bottenlag, med sina 12 baljor på 20 matcher toppar han såklart interna målligan i Värnamo och ligger tvåa totalt. Ajdin Zelkovic kom in från superettan och har på sina sju matcher stått för två assist. Wenderson och Magashy på mitten är enormt viktiga spelare och håller hög klass. Back – målvaktssidan är inget nämnvärt, men håller en helt okej allsvensk nivå, 33 insläppta som nykomling får anses som godkänt.

Många nya spelare!

Helsingborg har legat i botten under hela säsongen. Det har dock sett mycket bättre ut för skåningarna under en tid nu, mycket tack vare lagets nya spelare. Helsingborg har plockat poäng i tre av de fem senaste matcherna och har nu Värnamo och Degerfors inom rimlig räckvidd. Helsingborg har ett bättre schema kvar än vad till exempel Degerfors har, så minst ett kval ska Helsingborg ordna tycker jag. I hemmamatchen mot Värnamo var det ett Helsingborg som vara i 67 minuter och ledde med 1-0, men efter 90 stod det 1-4.

Helsingborg har gjort otroligt lite mål, endast 14 stycken. 11 av målen kommer från spelare som inte är med idag. Taha Ali är avstängd och resten spelar inte i HIF, pågrund av utlåning eller lämnad klubben. Det har dock kommit in mycket kvalite de senaste veckorna. Abbe Khalili, Wiedeshiel-Paul, Kabashi och Muhsin är spelare som håller bra offensiv nivå. Defensivt ser det mycket bättre ut när Rogne och Faltsetas anlände.

Dagens speltips

Detta är en otroligt viktig match och jag har svårt att sia om utgången. Det jag vet är att Helsingborg kommer gå för segern, Värnamo är otroligt skickliga i sina spelvändningar och jag tror detta blir en rolig match för publiken. Över 8.5 skott på mål blir mitt spel till ett mycket fint odds. Marcus Antonsson kommer få massa lägen med sin snabbhet, Muhsin kommer dominera i luftrummet och Abbe Khalili kommer hitta fina instick till rappa Helsingborgsspelare. Matchen på Olympia mellan lagen var en riktigt Hawaii-match och jag tror detta kommer sluta med något liknande. Det vankas enkronasmatch, vilket gör att det kommer bli mycket folk. Helsingborg kommer också med mycket fans till matchen. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS