Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Västerås – BIK Karlskoga

Formen är mycket god, då många av de senaste speltipsen sitter. Vi tar nya tag under torsdagen och ett hett möte väntar mellan Västerås och Karlskoga, ett så kallad ”E18” derby. Hemmalaget har en svag form medans gästerna trummar på i vanlig ordning. Häng med nedan för speltips och analys.

Måste höja sig rejält

Västerås värvade in ett mycket bra lag och har som mål att komma topp sex, just nu är man oerhört långt i från det målet. I skrivande stund ligger man på elfte plats i tabellen och är i ”ingemansland”. Det är faktiskt bara en pinne upp till topp tio, vilket har blivit målet under säsongen. Västerås kliver in med fem raka nederlag, det ska dock tilläggas att man mött Modo samt Björklöven gånger två. Västerås har plockat 20 av sina  35 pinnar på hemmaplan, och har visat att man är ett riktigt bra hockeylag när publiken kommer till hallen och ett bra lag står på andra sidan, man har faktiskt slagit Djurgården och Karlskoga på hemmaplan, och då var det just livat på läktaren.

Västerås har absolut inget fel på kvaliten i truppen. I offensiven finns herrar som Trevor Cheek, Lukas Zetterberg, Mikael Frycklund och Sakari Salminen, det är herrar som håller hög klass i denna liga. Nick Albano har kommit in på backsidan, men är inte spelklar till mötet med Karlskoga, Västerås hoppas Albano blir spelklar till matchen mot Djurgården 4/1. På 27 matcher har Västerås släppt in hela 95 mål, trots det finns det skickliga backar i truppen i form av Daniel Gunnarsson, Jimmie Jansson Lorek och Alexander Lindelöf. Målvaktssidan har varit lite turbulent då Ian Blomqvist är på JVM och Johan Gustafsson har varit skadad, så i senaste matchen stod Alexander Hellnemo i kassen, inlånad från Skellefteå. Gustafsson är åter i träning och finns högst sannolikt med i matchen mot Karlskoga.

Sliter på bra

BIK Karlskoga har varit ett topplag i Hockeyallsvenskan ett bra tag nu, men det brukar ta stopp i semifinal. Årets säsong har präglats av skador och sjukdomar, men trots det ligger laget ändå topp sex, vilket också är Karlskoga mål. Karlskoga är otroligt svårslagna i Nobelhallen, men har under denna säsong varit ett mycket bra bortalag och tagit 22 av sina 46 pinnar på bortais. Formen är sådär för Värmlänningarna då man har två förluster på de tre senaste matcherna och var riktigt illa ute i tisdags mot Östersund, men lyckades vinna på straffar i den matchen. Det var ett trött Karlskoga som blev stundtals utspelade av Östersund i den matchen.

BIK har en mycket bättre skadelista nu, och det är ”bara” fyra spelare skadade. Ludwig Persson, Johan Larsson och Max Wennlund ska vara spelklara mot Västerås. BIK har en bra kedja i Lilja-Lindquist-Modigs men den kedjan har varit lite sämre på senare tid, också är David Lilja klar för Luleå, David är en mycket sevärd spelare som kommer göra det bra i SHL. En som inte får glömmas bort är Albin Eriksson som stått för 14 mål så här långt, en Henrik Björklund typ. Back och målvaktssidan är ruskigt fin, där backar som Henrik Larsson, Arvid Aronsson och Alexander Leandersson håller hög nivå. Målvakterna i Lars Volden och Marcus Hellgren är en av seriens bästa målvaktspar.

Dagens speltips

Det är inget snack om att denna match är jämn på förhand, men jag håller faktiskt Västerås som favoriter här. Mycket tack vare deras hemmaplansfördel, det vankas mycket folk till hallen i morgon och då är Västerås som bäst. Det brukar bli tighta matcher mellan dessa lag, men allt som oftast brukar hemmalaget vinna, två matcher denna säsong och 1-1 i inbördes. Västerås har en mycket skicklig forwardsuppsättning som kommer fälla avgörandet här enligt mig. BIK Karlskoga får vara nöjda med 2/3 segrar denna vecka, då jag tror grabbarna från Karlskoga slår Södertälje under fredagen, men får ge sig mot ett bättre VIK under torsdagen. Lycka till!

 

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS