Västerås – Kalmar

Tyvärr så blev det ingen succé igår när Mallorca inte ville skjuta bollen mot mål, men vi tar nya tag. Ishockey på schemat och jag har hittat ett intressant spel i streckmatchen mellan Västerås som tar emot Kalmar. Häng med nedan för speltips och analys.

Spelare tillbaka

Västerås har inte alls levt ut till förväntningarna hittills under säsongen och är i skrivande stund utanför topp-10. Men å andra sidan har man bara tre pinnar upp till en sjunde plats vilket bevisar på en mycket jämn tabell. Västerås har på pappret ett mycket starkt lag men coach Helmersson har inte riktigt fått ordning på laget men det finns som sagt mycket potential i VIK. Bara en seger på de sju senaste matcherna är facit, vilket såklart inte är bra nog men då har det varit lag som Södertälje x2, Djurgården och BIK Karlskoga på andra sidan.

Västerås har egentligen under hela säsongen varit skadedrabbat och får klara sig utan spelare som Marcus Bergman, Skedung, Dmytriw och Hutchinson. Backarna Elias Petersson och Amil Krupic är dock tillbaka här och VIK kan då spela med ordinarie backuppsättning. I offensiven är det framförallt Konstantin Komarek, Kyle Topping och Trevor Mingoia som får dra ett stort lass och spelar dryga 20 minuter per match, vilket är mycket som forward. Defensiven är bra men där målvakternas räddningsprocent måste upp då båda ligger på knappa 90%, vilket inte är bra nog.

Stark nykomling

Kalmar fick åka räkmacka till allsvenskan då Vita Hästen och Kristianstad inte hade pesetas att vara kvar i denna serie, men nykomlingen har verkligen inte ursäktat sig och ligger just nu på en stark tionde plats i tabellen. Kalmar har under säsongen varit stabila såväl hemma (30 poäng) som borta (27 poäng) och är ett jobbigt lag att möta då man har mycket spets i laget. Målet för smålänningarna var att klara kontraktet, vilket jag tror är helt klart då man har 18 pinnar ner till Östersund med endast tolv omgångar kvar att spela, det ska inte Kalmar tappa. Formen är på väg uppåt då man besegrat Bofors och Nybro i sina två senaste matcher, men hade innan det tre raka förluster.

Jesper Dahlroth och Tim Welin har saknats i de senaste matcherna, vilket gjort att man fått låna Arvid Hurtig från Växjös organisation för att få ihop sju backar. Även ett par offensiva krafter saknas här men det viktigaste för Kalmar är att den finska trion i Kim Strömberg, Teemu Lepaus och Teemu Väyrynen spelar, och det gör dem. Tim Theocharidis leder den interna poängligan på starka 13+25 och noterbart är att kanadensaren är back. Kort summerat är att sportgruppen i Kalmar har lyckats med sina importvärvningar då topp fem i den interna är importer.

Kvällens speltips

Det är inget snack om att Västerås har underpresterat och formen är inte alls god för VIK, men jag tror att en vändning kommer att komma  och det gör den mot Kalmar som Västerås har haft bra matcher mot under säsongen. Två klara vinster och en förlust efter sudden är facit så här långt för Västerås mot nykomlingen. Kalmar är absolut inget dåligt lag men jag tror matcherna mot Karlskoga och Nybro har tagit udden av laget och man har spelat hårt på sina importer. Jag tror att Västerås studsar tillbaka här efter endast en vinst på sina sju senaste matcher och löser en trea i ABB Arena. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS