VM 13/5

Fyra matcher under dagen i VM där jag plitat ner minst ett speltips per match och lite information om bägge gängen. Häng på nedan för analyser och speltips! 

 

Norge – Finland

Norge har inte rosat marknaden i starten av detta VM men har å andra sidan stött på Schweiz samt Tjeckien i inledning. Norge har sina nyckelmatcher i mötena med Österrike, Storbritannien och Danmark, så hoppet för slutspel är långt ifrån över. Mats Zuccarello bildar tillsammans med Patrick Thoresen en vass kedja för Norge.

Finland har rest till Tjeckien med endast ett par enstaka NHL-herrar och fick även respass i premiären mot Tjeckerna. Jalonens grabbar steppade sedan upp och krossade GB med 8-0 och viktiga spelare som Mikael Granlund och Jesse Puljujärvi fick poäng i protokollet.

Finland har 16 raka segrar mot Norge och det ser ut att blå en sjuttonde här i Tjeckien. Dock ska Norge inte räknas bort då man har ett par skickliga herrar i truppen och Jonas Arnzten (troligtvis han som vaktar) kan mycket väl stå på huvudet. Istället för tråkiga odds på vinnare så tycker jag att oddsen på poäng är bra på:

Mats Zuccarello @2.33
Anti Oksanen @1.70
Samt två pinnar på:
Mikael Granlund @2.65

Alla spela tagna på Unibet.

USA – Slovakien

Usa har fått ihop ett bra lag till detta VM men blev i premiären utan poäng med det svenska landslaget men jänkarna gjorde sedan en fin insats mot Tyskland senast där man vann med 6-1. Viktiga spelare som Johnny Hockey, Brady Tkatchuk och Trevor Zegras fick näta senast.

Slovakien har gjort två fullt godkända matcher,  i premiären fick man 4-6 i baken mot Tyskland där man var det spelförande laget i större delen av matchen. Sedan körde man över Kazakstan med 6-2 där NHL-lirarna Tatar och Slafkovsky fick för mycket yta.

Här tycker jag att USA är numret för stort där man märkte att de skickliga lirarna i USA lärt sig den stora rinken och utnyttjar den bättre än mot Sverige i premiären. -1.5 på USA är ett bra spel i denna match.

Tyskland – Sverige

Tyskland inledde mästerskapet med att slå Slovakien med 6-4 efter att ha varit mycket effektiva. I match två mot usa såg man stundtals ganska tunga ut och hade problem med offensiven hos jänkarna. I laget finns det bara Grubauer, Nico Storm, JJ Peterka och Szuber (en match) som kommer från NHL.

Sverige har fått ihop ett mycket bra lag till denna turnering och defensiven är nog vassast i hela mästerskapet med Viktor Hedman, Rasmus Dahlin och Erik Karlsson i spetsen. USA avverkades i första matchen och sedan slog man Polen med 5-1 efter problem stundtals. Detta blir alltså Sveriges tredje match på fyra dagar.

Spelar Sverige som mot Polen så kommer detta bli en tuff historia men troligtvis så kommer Sam Hallams spelare ut helt annorlunda ikväll. Tyskarna kommer få det tufft återigen med offensiven här. Det bästa spelet i denna match är att:

Joel Eriksson Ek gör minst två pinnar @2.85 hos Unibet

Schweiz – Tjeckien

Schweiz har öppnat en aning svagt men har trots det två raka segrar (Norge och Österrike). Med lirare som Roman Josi och Nico Hischier i laget kan detta leda ganska långt för Fishers mannar. Detta blir lagets första ”riktiga” test i VM.

Tjeckerna lirar inför sin hemmapublik och har i inledningen av mästerskapet slagit Finland efter straffar och vann senast mot Norge med 6-3 (där man låg under med 3-1). Palat och Kubalik måste varva upp för tjeckerna om detta inte ska sluta i en kvartsfinal-förlust.

Allt tyder på en otroligt jämn historia där tjeckerna får anses vara den lilla favoriten. Oddset på över 5.5 hos expekt ligger i dagsläget på över 2.40 gånger smöret vilket är ett bra spel då man sett att båda lagen släppt till mycket i defensiven stundtals. Killar som Josi, Hischier, Kubalik och Palat kommer vara farliga ikväll

Över 5.5 mål @2.43

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS