Hockey-VM 14:e maj – Dagens bästa spel

Tyvärr var jag helt iskall under gårdagen då många resultat inte gick vägen. Det är fyra nya matcher under dagen och jag har hittat minst ett spel till varje batalj. Häng med nedan!

 

Danmark – Norge

Danmark slog Österrike i öppningsmatchen med klara siffror men förlorade i den andra mot Kanada med samma siffror. Om det ska bli slutspel för danskarna så behövs en trea mot Norge, men det kommer bli tufft då det finns fyra lag i denna grupp som är en klass för sig. Det finns ingen NHL-spelare i Dannmarks lag men det finns fina spelare från SHL, DEL och AHL i laget så det är ingen dålig trupp som Danmark kommer med.

Norge har haft en tuff start på detta mästerskap men det är inte så konstigt när man mött Schweiz, Tjeckien och Kanada i sina tre första matcher. Nyckelmatcherna för norsk del kommer att vara just denna mot Danmark samt mot Storbritannien och Österrike. I truppen finns Mats Zuccarrello som håller hög NHL-klass han spelar tillsammans med Patrick Thoresen som sett ganska fin ut i inledningen.

Danmark har ryckt ifrån lite jämfört med Norge och man är ganska stora favoriter i denna match där den raka ettan står i cirka 1.70 gånger smöret vilket jag inte tycker är bra nog här. Istället siktar jag in mig på poäng från spelare och jag nyper:

Mats Zuccarello minst en poäng @1.78 

Har mycket istid i såväl powerplay som i fem mot fem, kommer att få mer yta i denna match än tidigare och det gillar den lilla trollkarlen.

Patrick Thoresen minst en poäng @1.98

Radarpartnern till killen över är Patrick Thoresen, även han kommer få yta i denna match som han så mycket gillar. Gillar poängspelet på den rutinerade norrmannen.

500 kr bonus

Oddsbonus upp till 500 kr. Minsta insättning 100 kr. Omsättningskrav 6x och min. odds 1,80. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Kazakstan – Lettland

Kazakerna började med att slå Frankrike med 3-1 efter en mycket fin insats, följde upp det med att förlora mot Slovakien med 6-2 efter att ha varit utspelade längre delar av den matchen. Har dock kvar att möta både Polen, Lettland och Tyskland så ett slutspel är inte helt omöjligt men ack så långt bort (både Sverige och USA kvar).

Lettland har två raka segrar men dock efter sudden mot lag man på förhand kanske skulle haft tre poäng mot (Frankrike och Polen). Om det ska bli slutspel för letternas del så måste det bli en trea här då man har kvar att möta Tre Kronor, Tyskland och USA bland annat. Lettland har ett bra lag med sig till Tjeckien och har en av turneringens bästa keeper i Elvis. I den offensiva delen så är Rodrigo Abols väldigt viktig tillsammans med rutinerade Kaspars Daugavins.

Kazakstan visade i matchen mot Frankrike att man hade en stark defensiv och visade mot Slovakien hur man inte ska spel. Jag tror att Kazakstan kommer att vilja spela som i matchen mot Frankrike här. Lettland har svajat en hel del under matcherna och måste framförallt skärpa till defensiven i fall det ska bli något slutspel. Detta är risk för en defensiv historia likt den mellan Schweiz – Tjeckien igår. Mer kamp än skönspel – Under 5 mål till 2 gånger pengarna hos Expekt.

Kanada – Österrike

Kanada har öppnat med två segrar men spelet har varit stundtals ganska svagt då man i premiären hade problem med Storbritannien och stundtals problem även med Danmark i den andra. Det är dock inget snack om att Connor Bedard tycker om att lira på stor rink, rookien har stått för 4+1 på de två inledande matcherna. John Tavares kom in sent i laget och kommer växa in i denna VM-kostym så Kanada kommer bli livsfarliga när det vankas slutspel.

Österrike var inte alls bra i premiären mot Danmark men spelade upp sig rejält i match två där man hade stor chans på poäng men det slutade tillslut 6-5 efter full tid till Schweiz. Österrike har haft stora problem i defensiven och det kommer bli tuffare under kvällen då Bedard och co börjar växa in i spelet på stor rink. Thimo Nickl kommer bli viktig om han hinner bli spelklar och Marco Rossi måste upp i nivå för Österrikes del om det inte ska bli degradering.

Kanada kommer vinna denna match med ganska många puckar då Österrike har visat upp ett svagt spel i egen zon och det kommer Kanadickerna ta vara på direkt. Istället för HCP i denna historia kommer jag välja lite andra fina spel då jag tror det kan bli mål i båda kassar här.

John Tavares gör minst två poäng @2.02

John kommer gå in i en annan lina än i den fjärde han var senast, vilket kommer sluta i fler minuter på isen.

Connor Bedard gör minst två mål @3.65

Bedard är en sevärd herre som går för att göra mål i varje byte oavsett vad klockan och vad det står i matchen. I denna match kommer rookien få otroligt mycket isyta och det kommer han utnytta. Bra odds!

Marco Rossi gör minst en poäng @3.05

Rossi spelar till vardags mot dessa gubbar och gör det bra då han gjorde 40 poäng i NHL under denna gångna säsongen. Rossi kommer tagga till i detta möte och gör minst en pinne!

Polen – Frankrike

Polen som är nykomling i A-VM och har två raka förluster, men det är faktiskt två matcher som Polen spelat bra då man mött Tre Kronor samt Lettland (tog poäng). Polen har nästintill bara spelare från sin inhemska ligan som kan klassas som division ett (bra lag) i Sverige. Nej, detta blir en viktig match för Polen för att undvika nedflyttning, men det krävs minst lika bra spel som i de inledande matcherna.

Frankrike tog poäng senast mot Lettland men var inte alls bra i öppningsmatchen mot Kazakstan och ett slutspel kommer det inte bli för Frankrike. Dock så är denna match viktig så man vid seger säkrar fortsatt spel i A-divisionen. Frankrike har ett par vassa herrar i laget då tänker jag framförallt på Pierre-Edouard Bellemare och Stephane De Costa.

Frankrike är favoriter i denna match med all rätt. I den tredje perioden mot Tre Kronor såg Polen ganska trötta ut, med allt rätt. Frankrike kommer att vinna denna match enligt mig och säkra titeln, senaste matchen mot Lettland för fransk del var ett steg framåt och det rider man vidare på här. Har endast ett spel i denna kamp:

Frankrike vinner och under 5.5 mål i matchen @2.85 

 

 

 

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS