VM 16 maj

Gårdagens VM-dag innehöll fyra ganska spännande matcher, där jag hade 2/4 rätt, får anses som godkänt. Ny dag och vi har fyra matcher framför oss, däribland viktiga matcher för såväl Norge som för Danmark. Har speltips i alla fyra matcher, häng med nedan.

Danmark – Österrike

Danmark har öppnat VM på ett mycket fint sätt, då man slagit Frankrike och Ungern, man ligger i skrivande stund på en tredje plats i gruppen, men har kvar att möta Sverige, Finland och USA. Slår man Österrike under tisdagen så är kontraktet löst för ett A-VM även nästa år, men det ser också ganska ljust ut att nå en topp fyra placering. Österrike har två raka nederlag och en målskillnad på 1-7. Det är framförallt Ungern man krigar med om en plats i nästa års VM enligt mig. Österrike har sett ganska trubbiga ut framåt och var i ärlighetens namn inte i närheten att hänga dit den mot Sverige.

Ehlers i Danmark är en av VMs absolut bästa spelare och har redan stått för tre mål och en assist, Ehlers kommer ha lekstuga mot Österrikes defensiv. Även spelare som Mikkel Bödker, Nick Olesen och Nicklas Jensen håller hög europeisk klass, på pappret är Danmarks trupp bättre än Österrikes. Österrike har ett par spännande spelare i Marco Rossi, Schneider och Thomas Raffl, men är alldeles för svaga på back/målvaktssidan. Danmark vinner detta viktiga möte efter fulltid till ett fint odds.

Danmark vinnare efter full tid till 1.73 hos Unibet

Slovenien – Norge

Ruggigt viktig match väntar mellan Slovenien och Norge, där båda lagen har inlett med två raka förluster. Norge har dock visat ett okej spel stundtals. Skulle med lite skärpa slagit Kazakstan i första matchen, och var inte alls helt utspelade mot Schweiz senast. Slovenien var helt utspelade mot Schweiz i premiären och torskade med 7-0. Mot Kanada senast var det ett Slovenien som gjorde 20 riktigt bra minuter och hade ledning, men orkade inte riktigt hålla emot Kanadas skickliga offensiv och fick ge sig med 5-2.

Norge har ett par spännande spelare i Michael Haga och Mathias Trettenes, det är framförallt dessa herrar som ska stå för Norges offensiv. Slovenien har absolut inget skräpgäng på pappret, då spelare som Jan Drozg, Robert Sabolic, Ziga Jeglic och Rok Ticar gör mycket poäng i sina klubblag. Slovenien var riktigt bra i träningsmatcherna inför VM och vann tre raka matcher. Jag tror Slovenien mycket väl kan störa Norge i en ganska defensiv historia där båda lagen kommer prioritera defensiven. Jag tror på en målsnål historia och väljer underspelet.

Under 4.5 mål till 2.04 hos Unibet

Frankrike – Ungern

Även i grupp A väntar en viktig match mellan Frankrike och Ungern. Frankrike har startat VM på ett fint sätt och vunnit en efter sudden och torskat en efter sudden. Kan säkra VM-spel vid seger över Ungern, vilket det finns stor chans för. Ungern har öppnat svagt och har efter två matcher redan hunnit släppa in tio mål mot Danmark och USA. Frankrikes landslagshockey har på senare tid höjt sig och är inget strykgäng längre. Ungern har fortfarande ganska stora problem att etablera sig i topphockeyn, det visade man genom att torska gånger två mot Storbritannien inför VM.

Alexandre Texier drog på sig ett matchstraff i den första matchen och har sätt ganska vilsen ut så här långt för Frankrike, det är en av VMs skickligaste spelare. Även Charles Bertrand håller mycket hög europeisk nivå, även Louis Boudon har gjort fina resultat i Nordamerika. Ungerns bästa spelare är bland annat Villmos Gallos som gjorde 19 pinnar i SHL och Janos Hari som är en fin offensiv spelare. Defensiven är inte alls namnstark och målvaktssidan är ganska svag när det kommer till denna nivå. Jag tror Frankrikes skickliga spelare löser en -1.5 hcp här till ett mycket fint odds.

Frankrike -1.5 till 1.83 hos Unibet

Schweiz – Kazakstan

Schweiz har seglat upp till favoriter, dels för att man startat VM på ett mycket fint sätt, med två raka segrar och en målskillnad på 10-0 och dels för att spelare som Kevin Fiala, Nico Hischier och Jonas Siegenthaler har tackat ja till VM-spel. Schweiz har dock kvar att möta både Tjeckien och Kanada, vilket blir viktiga matcher då man helst vill undvika tredje platsen i gruppen. Kazakerna har öppnat VM på ett helt okej sätt, då man slog Norge efter straffar men fick respass av ett starkt Tjeckien senast. Kazakstans viktigaste matcher är mot Slovenien och Lettland.

Schweiz har som sagt i skrivande stund en av VMs finaste trupper, kommer troligtvis inte ha Siegenthaler eller Hischier spelklara till kvällens match, men Kevin Fiala kommer spela. Lägg därtill spelare som Denis Malgin, Nino Niederreiter och Janis Moser som redan finns i laget. Kazakstan har absolut inget dåligt gäng på pappret, mycket tack vare att man har Barys Astana i KHL och därmed ganska många KHL spelare i laget. Nikita Mikhailis håller hög nivå och snittar nästan en pinne per match i KHL. Jag tror att Kazakerna kan hålla siffrorna nere i denna fight.

Kazakstan +3.5 till 1.91 hos Unibet

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS