VM 17 maj

Dags för dag sex av hockey-VM och vi har en lite finare dag framför oss, med lag som Kanada, USA och Finland i farten. Gårdagen slutade med 2/4 rätt, vilket är en aning plus i kassan. Vi har fyra fighter framför oss denna dag och jag har som vanligt hittat fyra speltips och fyra analyser, häng med nedan.

Lettland – Norge

Hemmanationen Lettland började detta mästerskap med att torska mot Kanada och Slovakien, men var i den senaste matchen riktigt bra och slog Tjeckien efter sudden, starkt gjort av Lettland. Norge har gjort en fin start och har kammat in fyra pinnar efter tre spelade matcher och är enligt mig en kandidat till en topp fyra plats, måste dock slå ett starkt Lettland här. Norge kommer senast från en livsviktig 1-0 seger mot Slovenien, i och med den segern så är A-VM spel även nästa säsong fixat för Norge.

Dinamo Riga spelar inte längre i KHL, så Lettlands bästa spelare har därmed lämnat KHL och spelar numera runt om i Europa. Rudolfs Balcers, Rodrigo Abols och Kaspars Daugavins håller mycket hög klass, och måste visa lite mer för Lettland om det ska bli kvartsfinal. Norge har ett helt okej lag på pappret, och har viktiga spelare i Mathias Trettenes, Michael Haga och målvakten Henrik Haukeland. Norge har en ganska svag backsida med mestadels spelare från hockeyallsvenskan, och jag tror Lettland utnyttjar det med sina starka skridskoåkning och får mitt tips här.

Lettland rak till 1.63 hos Unibet

USA – Österrike

USA har startat bra, men har fortfarande mer att ge. Började med att slå Finland efter en fin insats, slog sedan Tyskland efter en halvdan insats och senast mot Ungern var man ganska dåliga i halva matchen men körde sedan över motståndet och vann tillslut med 7-1. Österrike har som mål att stanna kvar i A-VM och har en inspelat pinne på tre matcher, vilket är en förväntat start. Österrikes viktigaste match i denna grupp är mot Ungern, vilket kommer bli en helt avgörande match av vilket lag som åker ut eller inte, det är dock ganska många dagar kvar till den match (22/5).

USA har långt ifrån sitt bästa lag i denna turnering men har ändå fått med spelare som Alex Tuch, Conor Garland och Nick Bonino. Det finns även ett par skickliga spelare från NCAA i denna trupp, som såklart håller duktigt mycket högre nivå än gästerna. Peter Schneider och Thomas Raffl är mycket viktiga i Österrikes offensiv, finns även sparkapital i Marco Rossi. Jag tror Österrikes backsida kommer få det jobbigt mot USA rörliga forwards. Allt handlar egentligen vilket humör USA är på, men enligt information från medier så kommer USA komma ut hårt idag och löser en HCP lina.

USA -3 till 1.70 hos Unibet

Finland – Frankrike

Finnarna har startat ganska svagt, då man på de tre inledande matcherna torskat två, dock mot USA och Tre Kronor. Det krävs nog idel segrar för Finnarna om det inte ska bli en tredje/fjärde plats och en mycket tuff kvartsfinal. Frankrike kommer från en stentuff duell mot Ungern, som man torskade under tisdagskvällen. Frankrike har på sina tre inledande matcher spelat kryss i alla tre, vilket troligtvis känns i kropparna idag.

Finland såg lite trubbigt ut mot Sverige senast, men fick igång Mikko Rantanens formation, vilket kan bli en avgörande faktor om hur det ska gå för Finland. Frankrike har ett par skickliga spelare i truppen, men kommer enligt mig inte ha en chans i afton. Det känns som att Finland kommer komma ut stenhårt här och det kommer inte bli en rolig afton för ett tröttkört Frankrike. -3.5 tror jag stenhårt på här, jag tror på en Mikko Rantanen show.

Finland -3.5 till 1.77 hos Unibet

Kanada – Kazakstan

Kanada är alltid en favorit till att vinna Hockey-VM, och så även i år. Har startat ganska trevande, men trots det har man tre raka vinster. Gjorde ingen bra insats senast mot Slovakien, vilket också gav Kanadickerna ett kryss efter 60 minuters spel, gäller för lönnlöven att hitta spelet igen om det ska bli spel om medaljer. Kazakerna kommer från två riktigt tuffa matcher mot Tjeckien och Schweiz där man inte haft en chans, slog Norge i sin första match. Kazakernas mål är att kvalificera sig till nästa års A-VM, vilket jag tror man kommer göra.

Kanada har ett par riktigt skickliga spelare i denna trupp men har inte riktigt fått igång dem. Tyler Toffoli har sett ganska vilsen ut, men ser vassare och vassare ut för varje byte och skjuter väldigt mycket, även unge Adam Fantili är en väldigt spännande spelare. Kazakerna har verkligen inget strykgäng på pappret, men mycket tack vare att deras inhemska lag lirar i KHL, men det finns ett par skickliga spelare i truppen. Jag har hittat ett mycket intressant spel i denna match, och det är poängspel på Kanadas lagkapten Tyler Toffoli. Killen gjorde 73 pinnar i NHL den gångna säsongen, men står noterat för ”endast” 0+3 i VM. I senaste matchen tog han enormt mycket avslut, och jag tror det släpper ikväll och Tyler löser minst två pinnar till ett mycket fint odds.

Tyler Toffoli minst två poäng till 2.10 hos Unibet

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS