VM 18 maj

Dags för dag sju av mästerskapet och vi har ett par spännande bataljer framför oss. Kommer Tre Kronor köra över Ungern? Kommer Schweiz fortsätta hålla nollan? Det finns många frågor som vi kommer få svar på under dagen. Speltips och en kort analys finns kring samtliga fighter under dagen.

Sverige – Ungern

Sverige spelar redan vid 15.20 idag, vilket är perfekt då vi i Sverige har en röd dag och många är lediga. Det ska vara en enkel seger för Tre Kronor detta, men Ungern har varit ganska bra så här långt in i turneringen, trots ett ganska svag trupp. Sam Hallams gubbar har tre raka segrar och en defensiv som är riktigt fin, men offensiven är fortsatt lite trubbig. Ungern slog Frankrike efter sudden i sin senaste batalj och såg fina ut. Dock är matchen mot Österrike om ett par dagar den viktigaste för Ungern. Timothy Liljegren ska vara klar för spel här, vilket är en mycket fin back. Tre Kronor måste få igång förstakedjan för att det ska bli en rolig turnering. Ungern har ett lag som inte alls är i närheten av Sverige, men spelar som Janos Hari och Villmos Gallo håller fin klass. Självklart kommer sverige att vinna denna batalj, men jag tror siffrorna kommer vara runt 5-1 isch och underspel är bra här.

Under 6.5 mål i matchen till 1.85 hos Unibet

Tjeckien – Slovenien

Tjeckerna har inte rosat marknaden under detta mästerskap, har på tre matcher, ”endast” skrapat fram sju pinnar, då man senast torskade mot Lettland. I de två första matcherna var man helt okej, men långt ifrån riktigt bra. Slovenien har tre raka nederlag, men det var planenligt då man hade Schweiz och Kanada i sina två första, torskade med 0-1 mot Norge senast. Kommer slåss med Kazakstan om sista platsen i gruppen, och de har inte möts än. Tjeckien har ett helt okej lag på pappret där spelsre som Kubalik, Sedlak och Cervenka varit bra i inledningen, har lite problem på backsidan. Slovenien har ett ganska lurigt lag på pappret med ett par ganska skickliga herrar och jag tror man kan störa tjeckerna en aning här och tror man täcker hcp linan på 3.5.

Slovenien +3.5 till 1.70 hos Unibet

Danmark – Tyskland

Första kvällsmatchen hämtar vi från Sveriges grupp och det gör en viktig sådan. Danmark har tre raka segrar medan tyskarna har tre raka nederlag, men det är stor skillnad på lagen man mött. Danmark har mött de tre sämsta medan Tyskland har mött de tre bästa i gruppen. Trots tre torsk för tysken har man stått upp fint och varit med i alla tre kamper.Nikolaj Ehlers har varit lysande för Danmark och är en av de största stjärnorna i detta mästerskap. Tyskland har trots allt fem spelare som lirar i AHL/NHL i truppen, samt spelare som håller hög nivå i DEL. På pappret ser jag tyskarna som det starkare laget och jag tror man kniper sin första seger här.

Tyskland rak till 1.80 hos Unibet

Schweiz – Slovakien

chweiz har varit riktigt bra så här långt i mästerskapet, har på sina tre inledande matcherna målskillnaden 15-0 och givetvis nio inspelade pinnar. Slovakerna har varit riktigt bra så här långt också, trots matcher mot Kanada, Tjeckien och Lettland har man spelat ihop fyra pinnar och har endast släppt in sex baljor.Schweiz har dock Nico Hischier, Jonas Siegenthaler och Kevin Fiala spelklara här, åtminstone den sistnämnda. Slovakien har ett bra lag, när det kommer till europeiskt mått. Schweiz är det bättre laget och får tipset av mig, de vinner med minst två mål och lagets offensiva spets visar sig här.

Schweiz -1.5 till 1.81 hos Unibet

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS