West Ham – Newcastle

Midweek i Premier League och en intressant match i London då tabelltrean Newcastle gästar West Ham, som är ett av hela nio lag som kämpar för att undvika de tre nedflyttningsplatserna. Snart mer om West Ham, men först lite fokus på ”Skatorna”, som gör en strålande säsong och har fint hugg på CL-plats, men det är en hård strid om de två sista platserna då både Tottenham och Manchester United också står på 50 poäng – Spurs dock med två matcher fler spelat och därmed i klart sämre slagläge. Efter Brightons seger mot Bournemouth ikväll går det heller inte att räkna bort De Zerbis fina gäng. Newcastle hemmabesegrade Manchester United i söndags med 2-0 på ett mycket bra sätt där dels MU var blekt, men Newcastle också var heta och verkligen sprang sönder gästerna. xG stannade på hela 3.86-0.46 vilket säger allt om hur det såg ut, men nog brändes ganska mycket krut, det ska man ta med sig.

Borta bra men hemma bäst

West Ham vann också i söndags, 1-0 mot Southampton här hemma – ett rättvist och rätt logiskt resultat där ”Hammers” agerade mycket stabilt. Det här blir faktiskt fjärde matchen i följd här hemma om man inkluderar ECL och det är faktiskt något man ska ha i åtanke och troligtvis också markera som ett litet plus – att inte behöva resa från hemstaden på ganska exakt en månad är rätt ovanligt för att vara mitt i säsongen. Som ni märker så exkluderade jag nu landslagsuppehållet – West Ham har såklart haft ett stort gäng på resande fot nyligen – men för några av spelarna så har det varit väldigt mycket tid hemma och det skapar säkert lite extra trygghet. Något som verkligen behövas, för Newcastle är riktigt bra och en svår nöt att knäcka.

West Hams odds lockar

Jag skulle dock inte bli förvånad om detta blir lite av en ”mellanmatch” för Newcastle och då har West Ham chansen. ”Hammers” är såklart alldeles för bra för att ramla ur Premier League och det kommer heller inte hända. Förutom skadade Scamacca är truppsituationen på topp för hemmalaget och det är upplagt för en bra insats. Newcastle har också truppläget under kontroll numera, även om såklart skadade Almiron är en lysande spelare. Lite frågetecken för Willock – 1-0-målskytten i söndags – som tog sig mot baksidan och blev utbytt i slutet, ett sent test avgör hans öde. Visst ska Newcastle vara favorit här trots bortaplan, men jag tror vi har en rätt jämn match att vänta. Backar vi bandet till motsvarande möte förra säsongen stod West Ham i 1.65 – något som i alla fall ligger och kittlar lite i mitt bakhuvud med tanke på att det är runt 3.65 nu… Jag plockar West Ham +0.25 (Asian) till 2.06, som finns både på Pinnacle och Bet365 i skrivande stund.

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS