Oskar Block med 13 rätt på Stryktipset – 2,6 miljoner-vinst!

Det var upplagt för Stryktips-fest i lördags – 14 miljoner jackpot och förutsättningar som gjorde omgången riktigt spelvärd. En av dessa faktorer var den på förhand kluriga kupongen. Oskar Block spände bågen och träffade mitt i prick trots många skrällar. Vi ringde upp Oskar och ställde lite frågor och”Blocken” berättar bland annat om hur han konstruerade sitt system!

Hej, Oskar! 

Tjenare! 

Hur är läget?

Läget är riktigt bra! Visserligen är vädret i Göteborg som vanligt inte det bästa, men i övrigt har jag inget att klaga på. 

Skönt! Och du – stort grattis till jätteträffen på Stryktipset i lördags! Över 2,6 miljoner kronor! Är det din största vinst på Stryktipset?

Tack så mycket! Ja, det är faktiskt min största vinst på Stryktipset, inser jag nu. Jag har haft större vinster på Europatipset tidigare, men på Stryktipset är detta rekordet. Min tidigare högsta notering på Stryktipset var knappt 2,5 miljoner kronor.

Förra året hade du allra bäst resultat på Europatipset men nu var det alltså på Stryktipset du slog till. Ingen dålig tajming heller, det var en superrunda på förhand ju! 

Så var det, men året innan dominerade Stryktipset! Jajamän, det var en riktigt dunder-runda med fin återbetalning. Det var således inte helt förvånande att systemet betalade bättre än än totaloddset (som landade på ca 880k utan att räkna med SvS vigg)

Berätta mer om ditt system och hur tankarna gick när du byggde systemet? 

Absolut! Jag ska försöka ge en riktigt detaljerad genomgång nedan. För den som vill kika på systemet samtidigt så går det att se i sin helhet här: Oskar Blocks vinnarsystem på Reducering.se

Initial spik. Även om Brentford fick en del streck sent var jag tidigt inne på att det var en rätt trevlig spik att bygga kring och detta var ett av två system där jag valde att gå den vägen. När jag bygger större system brukar jag faktiskt täcka alla rader initialt och “arbeta mig bakåt”. I detta stadie låg alltså alla matcher utom Brentford helgarderade. 

Reducering 1 – Grön färg. Båda 1:orna i match 6 och framför allt match 10 var riktigt “fula” tecken, medan 2:orna var tydliga värdetecken. Jag såg detta som en gyllene möjlighet att få till en fin slalomväg genom kravet att “exakt 1” av tvåorna (Blackpool och Cardiff) skulle vinna. Detta gav övervikt (50% av raderna) på värdetecknen men samtidigt möjlighet att fälla många “skarpa” system som helt släppte de fula 1:orna. 

Reducering 2 – Blå färg. Jag såg att både Coventry och Stoke, som varit grovt överstreckade under dagen, trendade nedåt rätt ordentligt och tyckte det skapade en fin balans att få exakt en av dessa två också.

Reducering 3 – Gul färg. Efter det satt jag och klurade en hel del kring hur jag skulle hantera kupongens största favoriter (Boro och Derby), som alltså stod som helgarderade. Det förväntade Blocken-valet hade kanske varit att köra ytterligare ett “exakt en”-krav även på dessa – eller t om “minst en” om man ville vara lite fegare. Jag kände dock att jag ville ge systemet ännu lite mer höjd. Hade det varit ett Europatips utan jackpot som bara kan ge någon miljon hade jag givetvis inte gjort så här, men omgången bäddade ändå för att satsa lite mer offensivt. Jag valde således att blanda in den lottade matchen och sätta kravet “minst 1, max 2” på favoriterna. Detta gjorde att jag tog jag bort de allra mest favoritbetonade raderna och de allra mest osannolika, men stängde samtidigt stängde inte dörren helt för dubbla skrällar. Genom detta gav jag också samtliga favoriter 44% av raderna, vilket var nästan identiskt med lotto-ettan riktiga chans.

Halvgarderingar. Därefter kvarstod fem matcher (2, 3, 5, 6 och 11) som alla stod helgarderade utan reduceringar. Jag hade spelat QPR på oddsmarknaden och tyckte att jag med gott mod kunde släppa 2:an till 33% där. När jag också såg att WBA:s odds trendade uppåt medan procenten var fortsatt hög släppte jag även den. 

Reducering 4 – Röd färg. Totaloddsprognosen sträckte sig nu från ca 30k – 6m. I en vanlig omgång hade jag här använt en sista reducering till att kapa bort de ca 3% av raderna med totalodds 3-6m, men detta var som sagt ingen vanlig omgång. Istället valde jag att ta bort rader i den andra änden (30-45k) genom att sätta krav (röd färg) på max 1 av Bolton och Blackburn. 

Sista steget. Jag var nu rätt nöjd med båda totaloddsprognosen och utdelningsprognosen, men systemet kostade fortfarande för mycket. Här tog jag först faktiskt bort Watford, men då föll kostnaden lite väl mycket. Jag noterade att om jag istället tog bort någon av utfallen i den gula färg-gruppen så blev kostnaden perfekt. Valet stod mellan Rotherham (5%) eller det överstreckade krysset i lotto-matchen (30% streck vs 28% chans). Jag väntade några minuter för att se om procenten i lotten skulle ändras, men när den stod så släppte jag till slut det sistnämnda krysset.

Systemet är riktigt offensivt, många av de inlämnade raderna som har höga totalodds. Siktade du på ensam vinnare här? För visst fanns chansen?

Ja, jag hade definitivt ensam vinnare i åtanke. Vi hade trots allt en omgång med relativt låg omsättning (den blev lite högre än jag väntade mig dock) och superfin jackpot så det kändes inte helt omöjligt. Hade jag inte gått för ensam vinnare hade jag nog släppt Rotherham istället för X i match 13 i steg 6 på förra frågan. Om just Rotherham hade hållit sin ledning (släppte in 1-1 i 82:a minuten) hade det kanske räckt hela vägen för ensam dock..

Intressant och lärorikt att ta del av dina tankar. Gissar att du kommer ta sikte på nya miljoner på lördag när det är ny runda på Stryktipset?

Absolut! 

För de som är nyfikna, var hittar man dina andelssystem?

Alltid på https://www.reducering.se/#andelsspel 

Tack för att du tog dig tid och lycka till framöver!

Tack och detsamma! 

Oskar Block hälsade även på i veckans avsnitt av STRYKET – där han berättade ytterligare om sitt system och fick svara på en del kluriga frågor kring både systemet och sin Stryktips-strategi! 

I nästa vecka är det en häftig tävling i DBS Facebook-grupp – är du bäst på att sätta ett spel om dagen? Ta chansen att vinna 5000 kr!