Hur tjänar man pengar på Betting – Del 1

Hur tjänar man pengar på Betting – Del 1

Innan vi drar igång det hela

Notera att det står Tjänar och inte Vinner i rubriken. Jag anser att man måste förstå att det inte finns en Magic Formula om hur man plötsligt börjar bli en vinnande spelare inom betting, utan att man måste göra jobbet för att förtjäna det.

 1. Börja med att se Bettingen som ett jobb, Ditt jobb. Då ökar din chans att du ”gör jobbet”.
 2. Genom att du börjar hantera bettingen som ditt jobb kommer du att ta mindre risker, smartare beslut och i slutändan förhoppningsvis tjäna pengar. I betting handlar det mycket om att överleva, inte att bli rik snabbt. Du vill åt färdigheten att tjäna pengar på betting, lite som att lära sig cykla, simma, åka skateboard, you name it. Ju mer du utövar desto skarpare blir du, men också när du väl lärt dig färdigheten kan du det troligtvis livet ut (om inte stora förutsättningar förändras från lagar, marknad mm). Däremot om man vill ligga på toppen är det en färskvara och måste hela tiden hänga med i miljöombytet som hela tiden sker.

För att börja tjäna pengar på betting bör vi först ta steget att tänka -> inte förlora pengar.

Hur gör vi detta?

Några tips:

 • Jämför odds – Försök alltid att spela på den bettingsidan med högst odds. Begränsa dig inte på endast det spelbolaget du har pengar i. Ha pengar i flera olika spelbolag och spela där det är högst odds. I längden blir det stor skillnad. Spelsidor som jämför odds: Betbrain.com och Oddsportal.com. De är gratis.
 • Bokföra dina spel – Detta är det absolut det jobbigast att göra inom betting och här skiljer sig de som verkligen gör jobben kontra de som inte gör. Det finns även olika grad av bokföringar. Genom att du bokför på ett smidigt sätt från början kan du enkelt ta fram vilka spel/marknader du tjänar pengar på och vilka du förlorar på. Här rekommenderar jag att eliminera de du inte tjänar pengar på att fokus på de du faktiskt tjänar pengar på. Är du nybörjare är det inte vanligt att du förlorar pengar på samtliga marknader. Här kan du också se vilka du ryggar ger dig pengar och vilka som dränerar pengar. Tips på sidor som du kan bokföra på (aka spreadsheets): Bettin.gs
 • Bra Money Management
  Det är otroligt viktigt att ha koll på sitt spelande, inte minst när du är ny och på upplärningsfasen, men även senare. Med Bankroll Management menas det hur du hanterar dina pengar inom betting. Här är två tips och råd:
  – Avsätt en del av ditt kapital till din bettingkassa, blanda inte ihop detta med privata pengar. Låt denna växa och ta inte ut förrän du nått ett visst mål eller om förutsättningarna i livet förändras.
  – Ta fram din Unit size, dvs hur mycket du får satsa på ett spel. Jag brukar aldrig rekommendera att man satsar mer än 1-2% av sin kassa. Har du t.ex. en bettingkassa på 10 000kr och du väljer ett unit system på 1-5u så bör en unit vara ca 50kr <— Här är skiljer också de bästa med hobbyspelarna. Man måste tänka långsiktigt och att man jobbar kassan uppåt. Många hobbyspelare bränner sig här och lägger t.ex. 500kr som 1 unit med en lika stor kassa. Vid en dålig period (som vi alla har ibland) är kassan bränd och där sitter man med svansen mellan bena och undrar vad fan det var som gick fel och tänker ”Jag har så jävla otur” – Nej det var inte du som hade otur, det är ditt system som var broken.

Sist men absolut inte minst

Svälj ditt ego – Du är din största fiende.

Inom betting är det verkligen så mycket mentalt som försiggår. Det finns i många fall inga exakta svar, utan handlar i stället om att ha mer rätt än fel. Genom att acceptera att man inte är bra på vissa delar inom betting, ökar chansen att du just blir bättre på de delar du vill bli bättre på. Man kan inte behärska allt – Välj dina fokusområden. Detta märker du bäst genom din bokföring och ditt eget intresse.

Lägg ner tiden, och låt det ta tid! Du blir inte en vinnande spelare direkt. För mig tog det flera år av hobbyspelande innan jag hittade min vinnande väg, men 2018 la jag verkligen ner tiden och lyckades till slut. Kan jag kan verkligen du också.

Om man nu har kommit så här långt – Hur tjänar man pengar på betting – på riktigt?

Det får tyvärr bli nästa post 🙂