Hur tjänar man pengar på Betting – Del 2

Hur tjänar man pengar på Betting – Del 2

När du har koll på de grundläggande inom betting kan ni nu ta nästa steg.

Har ni inte läst Del 1 så kan ni göra det HÄR:

Målsättning och kassa

 • Vad är ditt mål med bettingen?
  – Inte förlora pengar?
  – Tjäna 2000kr/månad? 5000? 10000? Månadslöner?

Så klart så vill man tjäna så mycket som möjligt men vad är egentligen realistiskt? Nu pratar vi om ren betting där vi endast lägger singlar och inga stora kuponger med höga odds, för det rekommenderar jag INGEN. Gör du detta som din huvudsysselsättning inom betting är du väldigt fel ute och bör tänka om.

 • Hur stor kassa kan du tillägna åt betting?
  – Min rekommendation är att mer eller mindre aldrig satsa mer än någon få % av din kassa. Helst runt 1%. Med andra ord betyder det att om du har en kassa på 10 000kr satsar du 100kr/spel. Denna punkt bryter väldigt många och kan därför inte ta nästa steg. Tycker hellre att ni sparar ihop till en kassa på runt 10 000 och börjar där, istället för att sätta in uppskattningsvis 3000kr och satsar för hundralappar per spel. Jag själv började med ca 10 000 en gång i tiden och jobbade mig uppåt. Det viktigaste steget är inte hur mycket du vinner, det är att du vinner.  När kassan växer så återinvestera vinsten så din unit size ökar med tiden.

Hitta din Nisch

Nu till frågan: Vad spelar du på nu?
Inte ovanligt svar: ”Lite allt möjligt, 1×2, mål, hörnor, stora ligor och mycket tv-peng”.

Min rekommendation är att till en början fokusera på 1 marknad. Tips kan vara att du tittar på din spelbok och sortera ut efter marknad. Välj den du har tjänat pengar på. Har du inte bokfört tidigare så välj en marknad du tycker är rolig. T.ex. Hörnor – England Premier League.

I mitt fall la jag av all form av 1×2 och målspel och la fokus på hörnor/kort och specialspel i de stora ligorna.

Välj tillvägagångsätt

Hur ska man gå tillväga för att hitta bra spel?

Här finns flera alternativ – här är några av de vanligaste:

 • Utstick – Detta sätt går ut på att du jämför odds på olika spelsidor och väljer det som har det högsta oddset som sticker ut. Inte ovanligt är det att odds droppat på flera sidor men att just ett bolag haltar efter <– Spela här.
 • Var först – Förutsatt att du har gjort din research eller kan ta fram information tidigt kan du ta när oddsen på din marknad släpps. Hur vet du när t.ex. hörnor släpps på en viss liga på Bet365? Detta kan du ganska enkelt lista ut om du trackar när marknad inte finns och när den dyker upp. Sen med lite uppdaterande, listar du enkelt ut ungefärliga tider. Detta gäller alla spelbolag.
 • Va den enda/en av få – Orkar du inte jaga utstick och/eller att va först på andra marknader kan du göra detta alternativ, förutsatt du jobbar i en marknad där du har någon fördel gentemot andra. Har du enkelt för att t.ex. hitta information på Kinesiska Super League eller 2a divisionen i Polen kan detta vara din guldgruva. Genom att endast fokusera på odds kontra den information du läser till dig i den marknaden kommer du ta kontroll över den, förutsatt att du gör grundjobbet med bokföring mm.

Rygga de som kan

Allt ovanstående tar oerhört mycket tid och är man inte villig att lägga ner tiden är detta det egentligen det absolut lättaste sättet att tjäna pengar på betting – Rygga experters speltips.

Experterna har redan gjort allt ovan och är på sin vinnande väg. Genom att ta rygg på experterna, kan du med säkerhet få högkvalitativa speltips och med stor sannolikhet vinna i längden.

Däremot kan alla anse sig som expert numera. Bygg din ryggportfölj och va försiktig på vägen. Bokför vilken bettare du ryggar och över tid vet du vilka du håller nära och vilka som det är bättre att skippa. Alla vill visa sig vara bra, men som ni säkert vet det är långt ifrån alla som är. Mitt råd är att inte ta rygg på allt för många, blir svårt att ha koll på.

Slutsats/summering
 • Ha ett mål och en kassa du spelar efter. Återinvestera vinsten
 • Hitta din marknad
 • Välj hur du går till väga genom olika metoder.
 • Orkar du inte - rygga experterna.

Lycka till därute!