Inför omgång 19 av Allsvenskan

Inför omgång 19 av Allsvenskan

Lördag 15.00

Varberg-Djurgården

Ingen har missat Djurgårdens framfart i europa. I och med 3-0 vinsten mot APOEL i onsdags på hemmaplan i playoffet till ECL har man ena foten i gruppspel och man har råd att åka ner till Cypern på tisdag i returen och till och med förlora med två mål och fortfarande gå vidare. Sedan förlusten mot Kalmar 22:a maj har man 13 raka matcher utan förlust, där enda poängtappet är krysset på bortaplan mot Värnamo. Man är i en sanslös form, men just på naturgräs har man på 6 försök i Allsvenskan såhär långt bara lyckats vinna mot Helsingborg. Samtliga dessa matcher har varit tighta och gått under 2.5 mål. Detta i kombination med att denna Varbergsmatch är ”mittenmatchen” i 3 matcher på 6 dagar för Djurgården gör att underspelet lockar, känslan är att DIF efter urladdningen i onsdags kanske nöjer sig med att hämta hem 3 poäng här utan att förta sig. 0-1/0-2 känns som ett gångbart resultat. 

Under 2.5 spelas @2.05 hos Pinnacle.

Söndag 15.00

Mjällby-Malmö

Ett till europalag som ska iväg på en lite svårspelad bortamatch där man sedan nästa vecka ska ut på kontinenten och spela i ett playoff där man har kanonläge inför returen. Malmö blandar och ger lite under nya interimtränaren Georgsson. Men de två sista matcherna mot Sundsvall och Sivasspor som båda slutat 3-1 får man säga varit ett steg i rätt riktning. Här ställs man dock på prov, visserligen har man en fin trupp och borde vara det laget i Allsvenskan som ska påverkas minst av rotation. Men Malmö hackar fortsatt i Allsvenskan, speciellt på bortaplan. När man då ska möta Mjällby mittemellan två europamatcher som gör en kanonsäsong och som förlorat en hemmamatch hittills, och det mot Häcken där man förtjänade betydligt mer. Då tycker jag verkligen inte de är självklart att MFF bara ska komma och hämta hem en seger.

Mjällby +0.5 @ 2.16 spelas hos Pinnacle.

Söndag 15.00

Värnamo-Elfsborg

Svårläst match. Värnamo har 4 raka jättefina matcher mot Stockholmsmotstånd. Elfsborg å sin sida har 9 raka tävlingsmatcher utan vinst. Så det kan göra att man höjer lite på ögonbrynen när man ser att Elfsborg är såpass stora favoriter på bortaplan. Dessutom har vi 2.75 lina på målen här fast Värnamos hemmamatcher är de målsnålaste matcherna i serien hittills. Värnamosidan eller underspel lockar som oddsen är just nu, men jag avvaktar litegrann, Elfsborg har verkligen kapaciteten i truppen och måste nångång börja plocka poäng vilket oroar mig litegrann.

Söndag 17.30

Norrköping-AIK

Norrköping öppnade runt 2.50-2.60 här men det har i samband med AIKs usla insatser på sistone sänkts ordentligt och nu hittar vi Norrköping kring 2.10-2.20. Även om man vill sitta på spel emot AIK just nu känns Pekings nuvarande priser känns för låga för mig. Utan att jag på nåt sätt tänkt spela AIK heller för den delen. Jag låter bli denna match som det ser ut just nu.

Söndag 17.30

Sundsvall-Helsingborg

Vilken match i kampen om kvalplatsen bland bottentrean. Främst för Giffarna en måstematch då man är sämst placerad av de tre i botten, gör överlägset sämst prestationer av dem tre och man har hemmaplan. Dessutom har Helsingborg och Degerfors rustat här under sommaren medans Giffarna mest försämrat truppen. Men jag rör inte denna match just nu. En riktigt svårläst ångestmatch.

Måndag 19.00

Kalmar-Göteborg

Två lag som ligger strax bakom toppen och gör det bra får man säga. Att skarpa ihop 27 respektive 30 poäng såhär långt får båda lagen vara nöjda med tycker jag, även om man inte kommer ha något med europaplatser att göra när vi summerar säsongen. Kalmar den senaste tiden vinner på hemmaplan men förlorar på bortplan i stort sett. Blåvitt å andra sidan är seriens 3:e bästa bortalag och hade tre raka vinster innan den knappa förlusten mot Hammarby i måndags. Skulle man gissa sig till bollinnehav denna match kommer säkert KFF ha 60%+ utan att Göteborg skulle bry sig så mycket, men jag tror inte det är så givet att KFF vinner här, utan Blåvitt skulle helt klart kunna slita till sig poäng.

Göteborg +0.5 @ 1.92 spelas hos Bet365.

Måndag 19.00

Sirius-Häcken

För de som minns vårmötet på Bravida Arena så var det en riktig kaosmatch, 4-3 slutade det till Häcken då efter 4 mål sista kvarten. Återstår att se om vi får se nåt liknande här. En svårläst match är det hursomhelst, främst på grund av Sirius som är riktigt ojämna. Är man på rätt humör skulle man absolut kunna snuva Häcken på poäng här, men man skulle också kunna förlora 0-3. Jag låter denna match vara just nu.

Måndag 19.00

Hammarby-Degerfors

Toppen mot botten. Hammarby ska väl bara vinna här är känslan, men hcp linan är för djup för min smak. Speciellt eftersom Hamamrbys effektivitet varit sisådär får man säga. Även om man ofta äger och har full kontroll över dessa typer av matcher behöver man ofta väldigt mycket lägen för att göra mål och då är det frustrerande att sitta på -2.0 som är linan i det här fallet. Kanske kommer nyförvärvet Veton Berisha råda bot på detta, men än så länge håller han fortfarande på att acklimatisera sig är känslan. Spelfritt för mig i denna match just nu.

Tre speldrag resulterade detta i. Lycka till vid rygg!

Följ mig på Twitter och här på DBS för fler spel.