Melodifestivalen 2023

Finalen av Melodifestivalen närmar sig med stormsteg. Vem vinner Melodifestivalen 2023? Ska man tro oddsen så är Loreen storfavorit att ta hem den åtråvärda pokalen – Sångfågeln. Men det finns tuffa utmanare som Marcus & Martinus, Smash Into Pumpkins och Maria Sur för att nämna några. 

Miljontals svenskar bänkar sig för att kolla på finalen av Melodifestivalen. Många med stort musikintresse, ännu fler för underhållningens skull och kanske även några för spänningen att följa ett eller flera oddsspel på tävlingen! Att betta på Melodifestivalen har varit populärt i många år och de flesta spelbolagen erbjuder odds på evenemanget. 

För den seriöse sportsbettingfantasten finns det ofta godbitar att finna bland oddsen. Marknaden är volatil vilket innebär att oddsen rör sig mycket. Det är en ädel konst att lyckas pricka toppen innan oddset på “din” artist börjar dala! Även för nybörjaren eller nöjesspelaren är Melodifestivalen ett kul objekt att spela på. Kanske lägga en slant på en högoddsare som du tror kan skrälla eller jobba in en artist du stenhårt tror kommer komma topp 5.

Vill man betta på vinnaren av Melodifestivalen 2023 har vi sammanställt en lista med de högsta vinnaroddsen. Det är viktigt som sportbettare att alltid spela till högsta möjliga odds, det gör stor skillnad i det långa loppet. Ser du ett odds du gillar hos en bettingsida du inte har konto, passa på att signa upp och ta del av bra välkomsterbjudande!

Vinnare Melodifestivalen 2023

ArtistVinnaroddsSpelbolag 
Loreen1.09Logga Svenska SpelSPELA NU
Marcus & Martinus10.0Bet365SPELA NU
Smash Into Pieces21.0Logga Nya ExpektSPELA NU
Maria Sur24.0Logga Nya ExpektSPELA NU
Jon Henrik Fjällgren86.00UnibetSPELA NU

Liveodds Melodifestivalen

Under finalen av Melodifestivalen år 2023 kommer många spelbolag erbjuda liveodds. Här är några spelbolag som har liveodds på lördag 11 mars. Förbered dig genom att öppna konto redan nu och ta del av respektive spelbolags trevliga välkomsterbjudande! 

Bet365 Bet365

1 500 kr bonus

Oddsbonus upp till 1500 spelkrediter. Minimuminsats 50 kr, lägsta odds 1,20, inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya kunder.

Hämta bonus
Unibet Unibet

100 kr bonus

Gratisspel 100 kr. Minsta insättning 100 kr. Inget omsättningskrav. Erbjudandet gäller för nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus
Mr Green Mr Green

100 kr gratisspel

Riskfritt spel på 500 kr. Minsta insättning 500 SEK. Inget omsättningskrav eller lägsta odds. Erbjudandet gäller nya spelare. 18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se.

Hämta bonus

Poängen i Melodifestivalen 2023 – Regler för poängutdelning

För att kunna göra sin egen analys och placera bra spel på Melodifestivalen är det klokt att förstå reglerna. I finalen av Melodifestivalen har svenska folket femtio procent av makten medan en internationell jury har den andra hälften av rösterna. Folkets röster är fördelad i åtta tittargrupper (samma grupper som vid deltävlingarna) medan internationella juryn består av åtta utvalda jurygrupper från lika många länder. Varje tittargrupp och varje land delar sedan ut 1-2-3-4-5-6-7-8-10-12 bland de tolv deltagande artisterna. Det innebär alltså att två artister riskerar att bli helt utan poäng vid varje utdelning. 

Förra året vann Cornelia Jacobs med totalpoängen 146 poäng, 70 poäng från TV-tittarna och 76 poäng från internationella juryn. Hade svenska folket haft hela makten hade Anders Bagge vunnit, han fick 90 poäng av svenska folket men bara 31 poäng av internationella juryn. Vem kommer internationella juryn att favorisera i Melodifestivalen 2023 tror du?

Många spelbolag erbjuder odds till Mello. Det finns dock fler marknader än bara odds på vem som vinner. Vem kommer topp 3 eller topp 5? Vem vinner head-to-head i dueller mellan deltagare? Utbudet av odds brukar vara stort när finalen av Melodifestivalen ska avgöras. Nedan listar vi odds för topp 3-placering i Melodifestivalen år 2023.

Topp 3 Melodifestivalen 2023

ArtistOddsSpelbolag 
Marcus & Martinus1.23Logga Svenska SpelSPELA NU
Smash Into Pieces1.71Logga Svenska SpelSPELA NU
Maria Sur2.30Logga Svenska SpelSPELA NU
Jon Henrik Fjällgren7.00Bet365SPELA NU
Nordman15.00Bet365SPELA NU
Paul Rey26.00Bet365SPELA NU
Panetoz33.00Logga Svenska SpelSPELA NU

Var hittar jag bra tips till Melodifestivalen 2023?

Att hitta de bästa oddsspelen på Mello 2023 är en utmaning. Men här kommer några förslag på hur du kan hitta några godbitar att jobba in under finalen:

  • Gå med i Dagens Bästa Spels Facebook-grupp. Där delar både vi från DBS och andra gruppmedlemmar med sig av fina spel! 
  • Läs på och analysera själv! Förstå reglerna för Mello 2023, ha örat mot rälsen och lyssna på vad människor i din omgivning tycker om bidragen. Håll koll på topplistor likt Spotifys mest lyssnade låtar. 
  • Bli en Patreon-medlem hos podcasten Stryket. I deras Discord-kanal är det mycket diskussioner och rekar på Melodifestivalen!
  • Glöm inte att jämföra oddsen mellan spelbolag och spela till så högt odds som möjligt! Passa på att nyttja välkomsterbjudanden och oddsbonusar om du öppnar konto hos ett nytt spelbolag!