Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Luleå – Brynäs

Det var nära att börja veckan med grön bock, men Villarreal bjöd inte upp på det jag trodde, men men. Nya tag under dagen och vi har ett fullspäckat schema med matcher från SHL. Jag har hittat ett intressant spel i ödesmatchen mellan Luleå och Brynäs. Nedan finner du både speltips och analys.

Manfall och dålig form

Luleå spelar inte bra hockey för tillfället, iallafall inte i SHL. Luleå fick även torska finalen i CHL under den senaste månaden, vilket gör att formen på Luleå hockey är riktigt dålig för tillfället. Luleå har endast en trepoängare på sina sju senaste matcher och har nu ”bara” sju pinnar ner till kvalplats, men å andra sidan har man endast två pinnar upp till slutspel. Ett av Luleås stora problem under säsongen har varit offensiven, man är det laget i SHL som gjort överlägset minst mål. Defensiven har varit bra, det är faktiskt bara Skellefteå och Växjö som släppt in färre mål än vad Luleå gjort.

Konstantin Komarek är gipsad och missar slutet på SHL, Mario Kempe är långtidsskadad och Niklas Olausson har skavanker, lägg också till att Julius Honka var sjuk senast, så det är ett Luleå som saknar spelare inför mötet med Brynäs. Glädjeämnet är att Oscar Engsund är tillbaka efter avstängning. Brendan Shinnimin har varit bra på slutet och det är en viktig spelare för Luleå. Isac Brännström har varit bra under säsongen också, men det finns sparkapital i herrar som Linus Fröberg, Juhani Tyrvärinen och Leo Komarov. Defensivt har Erik Gustafsson varit bra på slutet, även Jonathan Andersson har varit bra under säsongen och nu är även en av seriens bästa defensiva backar i Oscar Engsund spelklar. Joel Lassinantti håller hög nivå i målet.

Spelat upp sig rejält

Det stormade rejält kring Brynäs bara för någon vecka sedan. Stormen är långt ifrån över men den har lugnat sig rejält efter att Brynäs har vunnit tre raka matcher, och det mot bland annat Frölunda och Skellefteå. Framförallt har Brynäs fixat till defensiven och endast släppt in tre mål på dessa tre vinstmatcher. Brynäs har endast en pinne tillgodo från jagande HV71, som ligger på kvalplats. Det är fem matcher kvar att spela och då har Brynäs tre av dessa på hemmaplan, och med den formen Brynäs har idag kommer man klara kontraktet utan kvalspel.

Brynäs har ett skickligt lag på pappret och enligt mig ska man inte ligga där man ligger. Oskar Kvist fick avstängning efter sitt fula tilltag mot Tom Nilsson i Frölunda, men det är troligtvis den enda spelaren som Brynäs saknar i afton. Offensiva spelare som Dmytro Timashov, Johan  Larsson, Anton Rödin och Greg Scott håller hög SHL-klass, det är också de spelare som stuckit ut de senaste matcherna i offensiven. Defensiven på pappret är stark med namn som Simon Bertilsson, Johannes Kinnvall, Samuel Johannesson och framförallt David Sklenicka. Målvaktssidan har varit ett problem för Brynäs, men den nya finnen i Jussi Olkinuora har varit lysande i de senaste matcherna.

Kvällens speltips

Detta är säsongens viktigaste match så här långt för båda lagen. Luleå skulle jag säga fixar kontraktet vid en trea idag, medans man hamnar allt närmare kvalplats vid en torsk. Brynäs behöver verkligen poäng då även HV71 är i en fin form. Jag tror på en ganska tråkig tillställning då vikten av denna match är så otroligt tung. Under 4.5 mål till dryga två gånger degen är enligt mig omgångens bästa spel. Historiskt sett har det blivit målkalas mellan lagen, men då har det varit två lag i harmoni. Nu är det två lag som måste prioritera sin defensiv, och det är ett hemmalag som har en bra defensiv. Lägg också till att Luleå är seriens sämsta lag offensivt, medan Brynäs är det bästa laget defensivt sett till det tre senaste omgångarna. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS