Ishockey speltips Örebro mot Karlskoga

Winnipeg – Buffalo

Natten till fredagen brukar det vara otroligt många och fina NHL-matcher, och så är även fallet inatt. Jag har hittat ett mycket intressant spel i matchen mellan hemmastarka Winnipeg och formstarka Buffalo. Häng med nedan för speltips och analys.

Otroligt starka hemma

Winnipeg missade slutspel under förra säsongen, men har spänt musklerna rejält och gjort en otroligt bra säsong så här långt. Hemma i Kanada är man ett av NHL bästa lag och man har vunnit 17 av 23 hemmamatcher, vilket är ett otroligt bra facit. Det ska mycket till att man missar slutspel i år, trots att det är flertalet matcher kvar av säsongen så har man nu hela nio pinnar ner till jagande lag under strecket. Winnipeg har ett helt okej powerplay, och gör mål på dryga 23 % av sina tillfällen. Hemmalaget har ett riktigt vasst lag på pappret, och är en av kandidaterna till att vinna hela Stanley Cup senare i år.

Nästintill fullt lag kommer till spel här, det är endast David Gustafsson och Mason Appleton som missar matchen. Kyle Connor går återigen mot en mycket fin säsong och är en av de snabbare spelare i ligan. Pierre-Luc Dubios är en otroligt stark och duktig spelare och Mark Scheifele går också mot en fin säsong. Defensivt är det Josh Morrissey som lyfter mest istid och gör det otroligt bra. Connor Hellebuyk i kassen är en av NHLs bästa målvakter och ligger på en fin räddningsprocent så här långt.

Fin form

Buffalo har elva raka säsonger utan slutspel, och varit ett av de sämre lagen mycket länge nu. Dock har organisationen valt att bygga om och valt unga spelare. Det börjar betala sig och det är inte helt omöjligt att Sabres tar sig till slutspel redan denna säsong. Det är dock inget snack om att Buffalo blir ett lag att räkna med herrans många år framöver. Fyra raka segrar kliver Buffalo in i denna tuffa bortamatch med, och åtta segrar på lagets tio senaste bortamatcher är riktigt bra siffror.

Buffalo kommer med full trupp till Kanada och det är på pappret ett mycket intressant lag. Offensivt bland forwards är det framförallt Alex Tuch och Tage Thompson som gjort det bra, otroligt bra till och med. Även Jeff Skinner och Dylan Cozens går mot fina säsonger. Kollar vi på defensiven är det framförallt Rasmus Dahlin som sticker ut, och västgöta-grabben gör det otroligt bra så här långt. Det gör även Owen Power, där har Buffalo två otroligt skickliga backar som är födda på 00-talet. Den 41-åriga Craig Anderson har gjort en otroligt bra säsong i kassen och ligger på dryga 91 % i räddningar.

Nattens speltips

Detta är en match mellan två riktigt skickliga lag. Oddsen pekar åt Winnipegs håll, och jag är beredd att hålla med om det. Finns ett par saker som pekar åt det som jag kommer ta nedan:

  • Winnipeg är seriens bästa hemmalag
  • Winnipeg har en av NHLs bästa offensiver
  • Och framförallt, Winnipeg har ett mycket bredare lag än vad Buffalo har.

Det är tre punkter som blir avgörande. Winnipeg har vunnit lagens enda möte under denna säsong, det på Sabres hemmais med 4-2. Jag tror Winnipeg bättrar på sin hemmasvit och vinner mot Buffalo till ett mycket fint odds. Lycka till!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS