V75 tips Axevalla 21/7

Publicerades den 20 juli 2024

Hej!

Vi bjöds på fina prestationer under lördagen men hade också önskat lite fler skrällar. Ny chans under söndagen på Axevalla då Stochampionatet ska avgöras. Andelar finns uppe och ni kan gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Axevalla 2140 m autostart

6 Great Skills är en spik i nuläget då värsta konkurrenten fick spår 1 och kan inte öppna speciellt bra. Great Skills har kvicka konkurrenter invändigt om sig men de verkar vilja ha hennes rygg och hon kan nog köra sig till tät efter en bit. Från ledningen måste det vara en toppchans att vinna det här loppet och hon bör vara lite vassare än vad hon var senast. Motståndet var mycket tufft senast och hon möter enklare motstånd den här gången. Vi inleder med en spik.

1 Clarissa fick spår 1 och det passar inte henne särskilt bra. Hon är inte startsnabb och kommer inte kunna hålla någon ledning. Känslan är att man kan hamna en bit bak i kön men Gocciadoro kommer givetvis göra det han kan för att hitta ut i ett andraspår så tidigt som möjligt. Barfota runt om är ett plus och vi vet hennes kapacitet när hon presterar på topp.

3 Jennifer Sisu fick ett bra spår och hon är väl den som tar hand om ledningen initialt här. Hon bör kunna hålla ut 4 Secret Volo sida vid sida och sedan vill man väl släppa till Great Skills. Hon var lite blek i sin årsdebut och det har gått lite långt mellan starterna. Hon lär väl vara vassare den här gången men det känns tufft att begära seger mot det här motståndet. Har bra läge för att få en fin resa på innerspår.

Ranking: A: 6   B: 1    B/C: 9-3-4-7   C: 5-10-2

V75-2: Axevalla 2140 m autostart

10 Domino Time Trot fick aldrig chansen senast från rygg ledaren och gick i mål med en hel del krafter sparade. Anmäld med första barfota runt om och visst ska hon vara betrodd. Hon stod för en bra prestation näst senast och tål att göra en del grovjobb. Minus med bakspår men formen är nog riktigt bra. Jag har henne som tänkbar spik då jag tror att Ulf kommer vara offensiv den här gången. Dödens lär nog vara ledigt och känslan är att hon skulle kunna vina därifrån. Rätt jämnt bakom och det vore skönt att ta ställning i det här loppet.

1 Perfect tycker jag är spännande från ett fint utgångsläge. Hon har kanske inte varit som bäst i de två senaste starterna men har heller inte fått det kört till hennes fördel. Hon trivs bäst i ledningen och dit ser hon ut att kunna komma nu. Hon är ingen blixt bra start men det kryllar inte av startkanoner på framspår och känslan är att hon skulle kunna hålla upp ledningen. Man vill köra i ledningen och rapporterna från stallet är positiva. Ska passas vid gardering.

7 Brie de Meaux fick ett spår lite långt ut på vingen men har en vass speed och har visat fin form på slutet. Markus behöver givetvis lite tur ifall det ska kunna bli en framskjuten placering. Hästen besitter i alla fall fart för att kunna vara med i segerstriden ifall det klaffar lite med positionerna.

Ranking: A: 10   B: 1-7-5    B/C: 9-2-12-8-3    C: 6-4

V75-3: Axevalla 2140 m autostart

10 Excalibur Gene är en fin häst som som såklart missgynnas lite av ett bakspår. Det är ett rätt så jämnt lopp på förhand och han är en ev de som kommer att slåss om segern. Han har slagit bra konkurrenter och ska absolut matcha det här motståndet. Han är vass i ryggar och det är mitt förstastreck i loppet.

8 Preacherman galopperade bort sig senast in i förstasväng. Han har tidigare varit rätt så stabil och vi sätter det på oturskontot. Hästen är startsnabb och från spår 8 lär väl knappast Markus B Svedberg att backa. Kanske skulle han kunna köra sig till tät efter en bit och då är det såklart hästen att slå. Han besitter hög kapacitet och fina fartresurser för den här klassen. Läget är dock inte det bästa och ett litet frågetecken kring galoppen senast.

6 Grand Circuit var klart blek senast och en liten besvikelse. Hästen hade nog inte sin bästa dag och jag förväntar mig en bättre prestation den här gången. Frågan är dock vilken taktik Magnus väljer då hästen är väldigt startsnabb och tar nog spets initialt. Han gav upp enkelt från ledningen senast och skulle 8 Preacherman komma tidigt kanske man väljer att släppa. De kommer nog få en bra position och ska givetvis med på en garderad kupong.

Ranking: A: 10-8-6   B: 7-11-3-12   B/C: 2-1-5-4-9

V75-4: Axevalla 2140 m autostart

4 Rapid Pal vann senast på ett fint sätt och vi håller tummarna för att hästen ska fortsätta utvecklas. Han var ju väldigt lovande i Lövgrens regi men har haft problem med galopper och är inte helt att lita på. Hästen kan öppna bakom bilen och Niclas Benzon är en duktig kusk i det här sammanhanget. Man kommer säkert försöka få iväg honom bra från start och skulle det bära av till ledningen kan han nog leda loppet länge. Han behöver nog få bestämma lite ifall det ska kunna räcka till seger då motståndet är tufft.

7 Cosmico Polare är en av de bättre hästarna i loppet men frågan är hur det blir från start. Han är ingen blixt bakom bilen och spår 7 med en del kvicka konkurrenter invändigt skulle kunna ge honom trafikproblem. Kapacitet för att vinna det har han och han har visat upp fina fartresurser. Han är inte beroende av någon position men risken är att han hamnar en bit bak och får för långt fram. Gynnas säkert av Axevallas långa upplopp och formen verkar vara riktig bra för dagen.

10 Labyad Bros mötte lite enklare motstånd senast och då blev det en enkel seger från ledningen. Prestationen var bra men nu är uppgiften lite tuffare. Hästen är i form och går även bra i ryggar. Med rätt resa och lite tempo i loppet fäller han många med sin spurt.

Ranking: A: 4-7   B: 10-12-8-11   B/C: 6-9   C: 1-3-5-2

V75-5: Axevalla 2140 m voltstart

3 Nero Schermer gjorde årsdebut senast och vann från ledningen i bra stil. Loppet kördes i högervarv och han är lite svår att sätta in i loppet. Hästen fick ett bra spår i volten och har nu mer plats att vända då 2 Tamacti Jun är struken. Av det jag har sett i lopparkivet så ser han ut att vara en riktigt fin häst och rapporterna från stallet är riktigt starka. Det skulle kunna vara en chansspik att gå på ifall han inte växer fram som klar favorit. Debut på svensk mark och i voltstart som är två frågetecken.

4 Heavenly Laday har stått för två riktigt bra prestationer på slutet och formen är verkligen bra. Det är en häst som Conrad håller högt och som har fått tuffa lopp. Senast var hon med i en 1.07 öppning första 500 meterna men och fick sedan vandra utvändigt om ledaren under slutrundan. Gynnas av att hästen från spår 2 är struken och har lite mer plats i volten. Häst i form som måste få vinna när som helst.

6 Stens Cullinan är en jättekapabel häst men han är inte helt att lita på. Han har galopperat i tre av sex starter och frågan är hur han kommer att öppna från sitt springspår. Han har hittills inte öppnat jättebra i volt och känslan är att det kan bli svårt att ta sig till ledningen. Han är nog inte beroende av ledningen och felfri ska han givetvis ses med chans.

Ranking: A: 3    B: 4-6-15-9-11   B/C: 13-7-14-1    C: 5-12-8

V75-6: Axevalla 2640 m autostart

2 Naomi Bros är en ruskig bankomat som nästan alltid är med i den främre träffen och kvalificerar sig för större finaler. Hon fick ett perfekt utgångsläge och nu kan man rycka bakskorna. Hon är vassast i ryggar och det lär hon få den här gången. Men en snäll resa kommer hon avsluta bra igen och kanske kan det räcka hela vägen.

4 Kinglet Bird var den tidiga tanken att gå på men hon ser ut att bli rätt så klar favorit. Många går nog på det senaste intrycket och visst gjorde hon sitt bästa lopp i regi Daniel Redén. Kanske har hon höjt sig nu på slutet med miljöombyte och ny utrustning, eller så är hon bättre i ryggar. Uppgiften ser annars rätt så tilltalande ut med ett bra spår där det nog kan bli ledning. 1 Daim Brodda spetsar väl initialt men där släppte man ledningen senast och nog gör man det igen. Skulle Kinglet Bird få bestämma i tät kan hon nog leda runt om men det finns intressanta konkurrenter som lurar i vassen. Jag kommer att gardera nu när procenten ser ut att sticka iväg alldeles för mycket.

1 Daim Brodda tog hand om ledningen senast men man valde att släppa den. Luckan kom i tid och hon kunde avgöra enkelt. Hästen är blixtsnabb och bör väl kunna hålla ut 3 Graces Bird första biten. Barfota runt om verkar ha fungerar bra och Höitomt kan välja upplägg. Man tar nog gärna rygg på Kinglet Bird och hoppas på en liknande resa som senast. Från ett perfekt utgångsläge kan hon få en fin resa och spurta vasst till slut.

Ranking: A: 2-4    B: 1-5-6-9   B/C: 3-7   C: 12-8-11-10

V75-7: Axevalla 2640 m voltstart

3 Sonesta var inte som bäst senast och visst skulle hon lyckats kvala in till finalen. Jörgen gjorde såklart ett misstag när han lyfte ut henne från innerspåret och gav luckan till hästen bakom men hon borde haft mer att ge. Hon kan bättre än vad hon visade och jag tror på en vassare prestation den här gången. Hon avslutade bättre gången innan över 2640 m är nog inte problemet. Spår 3 bör hon klara av och kanske blir hon lite mindre spelad med tanke på den lite sämre prestationen senast. Min förstahäst och vi hoppas att hon studsar tillbaka.

2 Konstantia Sisu gick i mål med krafter sparade senast och såg fin ut över mål. Plus med Erik nu i jollen och spår 2 bör hon klara. Kanske skulle hon kunna köra sig till tät efter en bit ifall Erik lyckas få runt henne på ett bra sätt. Litet minus med skor runt om kontra barfota bak som det var senast. Hon ska ha tävlat bra tidigare med skor i Norge och även på svensk mark. Även ett litet minus med vanlig vagn men formen verkar vara bra för dagen.

5 Ectasy gynnas såklart av att 4 Global Eyecatcher har blivit struken. Lite mer plats i volten och en tuff konkurrent struken ur loppet. Hon är jättesvår att sätta in men det känns lite märkligt att hon drar så mycket tidiga streck. Hon har gjort det bra av det jag sett i italienska lopparkivet men hur långt det räcker är svårbedömt. Spår 5 i volten är ju inte helt enkelt men plus att Örjan kör. Hästen hade inte rest bra därav strök man henne inför en tilltänkt start. Gocciadoros hästar har presterat ojämnt då han har haft en del sjuka i stallet och som favorit känns hon inte jättehet att gå på.

Ranking: A: 3-2   B: 5-15-13-1   B/C: 11-12-10   C: 7-14-6-8

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3675 rader] = 1837.50 kr
Skrällen
  • V75-6:
    #6 Farina
team-skrallen
Spiken
  • V75-1:
    #6 Great Skills
team-spiken
Draget
  • V75-4:
    #4 Rapid Pal
team-draget
Gå med i vårt andelslag!