V86 tips Skellefteå jackpot 14 miljoner kr

Publicerades den 22 juli 2024

Hej!

En enklare V86 omgång förra veckan på Eskilstuna då det blev jackpot på 6 rätt. Nya chans den här veckan då omgången körs på Skellefteå. Skellefteå har ett open-stretch spår på upploppet men det brukar vara svårt att hinna förbi ledaren. Värt att tänka på i alla fall när man bygger sina system.

Jackpot 14 miljoner kr och för er som vill köpa våra andelar kan ni klicka på länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Skellefteå 1640 m autostart

9 Mellby Lion körde man offensivt med senast och hon gjorde det bra från dödens. Hon kunde inte utmana ledaren men höll farten bra hela vägen in över mål. Den gången stod hon 20 m tillägg på t.ex. 4 Sparkling Night och står klart bättre till den här gången. Samtidigt är kort distans kanske inte något plus nu när hon står på bakspår i denna spårtrappa. På det stora hela ser ändå uppgiften passande ut på papperet och amerikansk sulky på nu när det är autostart. Hon bör vara med i segerstriden den här gången också.

10 Dama di Prussia var ju väldigt bra i sin Sverigedebut när rapporterna inför var lite låga. Magnus körde henne då i ett offensivt upplägg och hon visade prov på fin styrka. Bra styrka visade hon upp senast också även om hon har lite problem i kurvorna med travet. Magnus kör henne igen och hon ska vara frisk efter en lättare halssjukdom. Gocciadoro tror på en bra prestation och kapacitetsmässigt är hon en av de bättre hästarna i loppet.

4 Sparkling Night känns lite intressant den här gången även om motståndet är tufft. Hon gick bra som tvåa senast men stod också 20 m före t.ex. 9 Mellby Lion. Kort distans tror jag däremot är till hennes fördel den här gången och hon är startsnabb. Man maxar utrustning med barfota runt om och amerikansk sulky till den här starten. Hästen är startsnabb och det vore intressant ifall Per kunde komma dit och köra i den positionen. Det finns däremot kvicka konkurrenter runt omkring och risken är att det kan kosta för mycket. Intressant vid gardering.

Ranking: A: 9-10   B: 4-3-12-5   B/C: 2-7-6   C: 8-1-11

V86-2: Skellefteå 2140 m autostart

3 Maybach W.F kommer väl bli favorit här med tanke på hans statistik i ledningen där han är obesegrad från ledningen efter 10 försök. Han höjer sig minst sagt i den positionen och fungerar bra över medeldistans. Han bör komma till spets och då leder han loppet länge. En tänkbar spik för mig just nu. Galoppen senast berodde på att kusken körde upp i vagn framför enligt stallet.

2 Idomenio Sisu har fått ett lopp i kroppen efter att ha blivit opererad under vintern. Han gick okej i skymundan men ska ha tränat förbättrat efter det. Petri Salmela låter väldigt nöjd med sin häst som dessutom fick ett perfekt spår. Han är ingen blixt från start men kan få en bra position direkt. När han levererar på topp håller han en hög nivå och ska passas direkt här vid gardering.

7 Mellby Joker hade nog velat haft ett spår längre in på vingen med tanke på hans startsnabbhet. Hästen är i fin form men det blir nog att söka en bra position från spår 7. Kanske är kort distans hans bästa även om han gjort bra prestationer över medeldistans också. Tas med vid gardering.

Ranking: A: 3   B: 2-7-6-8   B/C: 1-5   C: 4-9-10

V86-3: Skellefteå 2140 m voltstart

12 Tangen Tore kommer med två raka segrar från ledningen i överlägsen stil. Motståndet har varit lite enklare än det han möter nu men formen verkar vara absolut på topp. Han är anmäld med skor runt om men planen är att köra barfota runt om precis som senast. Spåret är kanske inte optimalt men felfri tror jag på en framskjuten placering och han blir intressant att följa. Tidig!

11 Brageson kommer förmodligen bli favorit och det ska han absolut vara. Han har mött tuffare motstånd på slutet än dt han möter nu men är ändå given för mig att gardera. Distansen är 2140 m och jag tycker att han är klart bättre över kort distans. Nu var han grym över medeldistans för fem starter på Bergsåker men känslan är att formen kanske inte är lika bra nu som då. Visst kan han vinna men till förmodad hög procent är det givet att försöka fälla honom.

1 Holms Pegasus galopperade senast från spår 1 i volten och enligt stallet gillar hästen inte spår 1 i volt. Läget är således ett frågetecken den här gången men Mats E Djuse är en jäkel på kallblod. Första gången Mats ska köra hästen och det känns såklart spännande. Vid felfri avgång kanske man kan söka sig framåt i ett tidigt läge och överta ledningen. Kapacitet för att vinna det har han men det finns också en klar galopprisk.

Ranking: A: 12-11  B: 1-7-13-6   B/C: 10-9-8  C: 5-4-3-2

V86-4: Skellefteå 2640 m autostart

7 Charmant de Zack har jag som förstahäst och en tänkbar spik. Han fick sämsta spåret men gynnas såklart av att det endast är 6 konkurrenter att slå. Lång distans har han visat tidigare inte är något minus och Magnus A Djuse upp i sulkyn är ju intressant. Hästen tål att göra grovjobb och var klart bra senast som tvåa bakom Francesco Zet. Gången innan plockade han ned Sorbet från dödens på Åmål och vann rätt så enkelt. Nu lär han få göra en hel del grovjobb på nytt men känslan är att han bara är starkast över den långa distansen. Det känns inte som något skrällopp och då är det alltid skönt att ta ställning.

3 Global Badman har svikit på slutet och har inte lyckats speciellt bra över lång distans tidigare. Han har startat över 2640 m 8 gånger utan att vinna och det kan inte bara vara tillfälligheter. Han har däremot gjort bra prestationer över lång distans och det känns inte som att det ska vara något minus. Kanske får han revansch den här gången och han kan ju öppna från start. Hästen trivs bra i ledningen men just över lång distans har han haft det svår att sätta nosen först. Han kommer från en sämre prestation och vi får se ifall han spräcker nollan den här gången.

6 Golden Dream M.E håller fin form för dagen och kan öppna från början. Det bör ändå bli svårt att ta en längd på 3 Global Badman och då får vi se vilken taktik man väljer. Helst vill man nog ha en ryggresa över den långa distansen då hästen besitter en vass speed. I de två senaste starterna har han tävlat med skor runt om men nu rycker man alla skorna igen. Ett litet plus och han ska ses med vinstchans.

Ranking: A: 7   B: 3-6   B/C: 4-5    C: 1-2

V86-5: Skellefteå 2140 m autostart

2 Macao Keeper var det väldigt bra rapporter kring senast och jag trodde mycket på honom. Han fick vandra utvändigt om ledaren och just då kändes det ju bra. Ledaren och vinnaren i loppet Jongleur var dock riktigt bra den gången och han var aldrig nära att kunna utmana. Insatsen var väl okej utan att det var något extra. Nu är det medeldistans och han fick ett perfekt läge. Han kommer bli storfavorit och jag lutar åt gardering då jag ändå hade förväntat mig lite mer senast.

4 Heineken Bishop tycker jag är intressant här nu när det nalkas första barfota runt om. Hästen har Sandra talat sig varm kring tidigare och han har stått för fina prestationer. Senast fick han göra allt grovjobb med varvet kvar på en tungsprungen bana. Rätt så kvick från början och det vore ju ett plus ifall han lyckades ta sig förbi favoriten första biten. Ett mycket intressant skrällbud i omgången!

10 S.G Dangerous är en bra häst som inte ska nonchaleras här. Rutinerade Jan Norberg är 78 år men still going strong och hästen är kapabel för klassen. Visst möter han ett par riktigt bra hästar här men han är bra själv. Senast blev han lite för het och galopperade och det är ett plus med autostart. Han gick med rycktussar näst senast på Boden men de rycktes aldrig. Enligt tränare Stefan Johansson ska man ha testat det i träning med mycket god effekt. Pass upp här!

Ranking: A: 2-4-10   B: 9-1-8   B/C: 5-11-3   C: 7-6-12

V86-6: Skellefteå 1640 m autostart

4 Järvsöodin känns som omgångens bästa spik. Han möter förvisso en del tuffa konkurrenter och stallkamraten men det mesta talar väl för seger den här gången, tycker jag. Senast fick han vandra utvändigt om Bäcklös Uriel och stred hela vägen in i mål. Nu har han vunnit spårlottningen och han bör väl bli släppt till ledningen av stallkamraten 3 B.W Sture. Från tät över kort distans måste segerchansen vara väldigt god. Spik i nuläget.

3 B.W Sture trivs över kort distans och i ledningen. Här släpper man väl ändå spets då det finns open-stretch på Skellefteå. Järvsöodin är en bra rygg att ha och skulle den ha en lite sämre dag är det inte otänkbart att man skulle kunna utmana honom sista biten. Det är inte enkelt att växla ned ledaren från stretchen men B.W Sture besitter fart nog för att kunna det.

7 Tekno Jerven håller toppform och gör sällan ett dåligt lopp. Han kan öppna rätt så bra bakom bilen och nu låter som att man vill köra ett offensivt upplägg. Man lär få parkera utvändigt om Järvsöodin och det blir nog tufft att slå honom utvändigt. Dessa har ju möts flera gånger tidigare och Järvöodin plockade ned honom enkelt från dödens när de möttes tidigare i år på Hagmyren. Tekno Jerven jagar revansch och omöjligt är det absolut inte.

Ranking: A: 4   B: 3-7-12   B/C: 9-8-1   C: 6-11-5-2-10

V86-7: Skellefteå 2640 m voltstart

5 Peak´n Roll ser ut att ha ett svårt startspår men felfri så blir han att räkna med. Hästen är i toppform och gick ruskigt bra efter galoppen senast. Han har visat form en längre tid och kommer sätta nosen först när som helst. Spår 5 i volten är som sagt inte optimalt men han går bra i ryggar och tål att göra en del grovjobb. Lång distans är inget minus och nu rycker man alla skorna igen. Litet minus med vanlig vagn nu när det är voltstart.

2 Jackpot har ju visat prov på hög kapacitet tidigare i sin karriär men också varit klart sämre en period. Nu kommer han från en bra prestation och kanske är han lite på gång. Oscar Berglund låter positiv inför den här starten och spår 2 bör inte vara några problem. Lång distans har han hanterat bra tidigare och vi hoppas att han är bra igen.

1 Competivo fick spår 1 och det är sällan fel i voltstart. Nu har han 7 Guvenör Godiva från springspår och den kör de nog gärna i tät ifall de kommer dit. Det är förvisso lång distans med open-stretch så Ulf kanske väljer att släppa även om tränare Pihlström tycker att hästen går bäst i tät. Competivo tål annars att göra en del grovjobb och har fin form för dagen. Det finns en del motbud och jag tycker inte att han är speciellt intressant att gå på som favorit och rankas ned en bit.

Ranking: A: 5-2   B: 1o-1-3   B/C: 6-7-9   C: 11-4-8-12

V86-8: Skellefteå 2140 m autostart

5 Ajlexes Hans hade varit väldigt intressant att se i ledningen här men det är inte givet att han kommer dit. Självklart hade man velat haft spår invändigt om Kingen Mearas som han är snabbare än men om han är tillräckligt kvick för att ta en hel längd är inte säkert. Nu kör man med barfota runt om och amerikansk sulky som är optimal balans för honom. Spår 5 tror jag passar honom bra och Tomas lär ladda det som går för ledningen. Hästen är i form och är given på kupongen.

3 Kingen Mearas gjorde det väl okej senast men motståndet var tufft. Han är medelsnabb ut men det räcker inte mot de bästa över kort distans. Nu är motståndet lite enklare och distansen lite längre. Formen är nog fortsatt god och skulle han kunna köra sig till tät efter en bit är mycket vunnet.

11 Judge Dredd Sisu fick bakspår och behöver lite tempo för att komma in i matchen. Formen verkar annars sitta där då han kommer från en mycket stark prestation. Han plockade ned Denzel Washington från dödens och visade prov på fin styrka. Blir det kamp om spets av favoriterna på framspår kan han nog komma in i matchen.

Ranking: A: 5-3   B: 11-6-2    B/C: 10-1-12-9   C: 4-7-8

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7200 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V86-5:
    #5 Heineken Bishop
team-skrallen
Spiken
  • V86-6:
    #4 Järvösodin
team-spiken
Draget
  • V86-1:
    #4 Sparkling Night
team-draget
Gå med i vårt andelslag!