V75 tips Jägersro 30/7

Publicerades den 29 juli 2024

Hej!

En extra V75 omgång denna tisdag då Hugo Åbergs ska avgöras. En öppen och rolig upplaga på förhand och en hel del fina lopp i övrigt. Gocciadoro har laddat hästbussen och kommer med en mängd hästar till start. Jag går igenom omgången som vanligt och delar mina tankar och idéer kring omgången. Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni köpa andelar av oss via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Jägersro 1640 m autostart

1 Point of Perfect har man ju jagat ett tag och senast skötte han sig från bakspår. Han är inte helt enkel och skulle kunna galoppera på nytt bakom bilen nu när han fick framspår. Hästen har tendens att bli lite för pigg bakom bilen men han besitter mycket kunnande i grunden. Senast var han ute över 2140 m och 1640 m bör passa lite bättre. Skulle man lyckas hålla upp ledningen, vilket han bör göra felfri så kör nog Magnus i den positionen.

2 Devilish Hill är rätt favorit då han har visat riktigt fin form och utveckling på slutet. Dessutom fick han ett bra spår och skulle kunna komma till tät. Han har dock en kvick konkurrent invändigt om sig men den hästen kan galoppera och då ligger förmodligen vägen öppen för spets. Skulle 1 Point of Perfect sköta sig finns risken att man åker på svar invändigt och som storfavorit är han därför given för mig att gardera. Han möter enklare motstånd denna gång på papperet än vad han gjorde senast i Ulf Thoresen Grand International.

7 Expo Wise As har ju varit Gocciadoros snackhäst som han hållit väldigt högt i stallet med tron om att det är hans bästa häst någonsin. Hästen har fått en del tuffa lopp och har inte bevisat det på banan att han ska vara något exceptionellt ämne. Att det är en bra häst fattar alla men om det är en häst för världens största lopp framöver återstår att se. Nu gynnas han av det lilla fältet och detta motstånd ska han absolut kunna matcha. Dödens vill man nog undvika men med en ryggresa blir han att räkna med.

Ranking: A: 1-2    B: 7-8-5   B/C: 3   C: 4-6

V75-2: Jägersro 1640 m autostart

1 Kilimanjaro Face fick spår 1 och senast höll han ledningen enkelt från det spåret. Han ledde runt om och vann med en del krafter sparade. Adrian brukar vara offensiv i loppen och skulle man lyckas hålla ledningen igen, så kör man nog i den positionen. En bra häst som är under utveckling och ska räknas tidigt.

7 Fantastic Gio är ett sto som Gocciadoro håller högt i sitt stall. Han var lite besviken på henne senast även om hon inte på något sätt var dålig. Hon fick vandra utvändigt om Kilimanjaro Face och blev lite stum sista biten. Hon höll jättebra ändå som tvåa och man hoppas att hon ska vara lite förbättrad till den här starten. Hon hade en långresa i benen senast till Sverige och med en smygresa blir hon att räkna med. Intressant med Magnus i sulkyn också.

2 Filadonna låter Gocciadoro mest uppåt kring och han har totalt fyra hästar med i loppet. Hon fick ett perfekt spår och har visat att hon tål att göra en hel del grovjobb. Hon är inte speciellt kvick från början och bör inte ha något med spetsstriden att göra. Självklart finns chansen att hon kommer dit efter en bit men mest troligt får hon vandra utvändigt om ledaren. Hon är bra nog för att lösa den uppgiften men absolut ingen att gå fullt ut på. Gocciadoros hästar presterar fortsatt ojämnt och hon är ingen favorit för mig att hålla i handen.

Ranking: A: 1-7   B: 2-8-3   B/C: 4-9   C: 6-5-10

V75-3: Jägersro 2140 m autostart

3 Dea Sprint Bar är en tänkbar spik då uppgiften ser väldigt passande ut på papperet. Hon är kvick ut bakom bilen och lär väl bli släppt till ledningen av 1 Without a Doubt nu när det är 2140 m. Hon har visat på slutet att hon tål att göra grovjobb och att formen sitter där. Litet frågetecken kring Gocciadoros hästar är det ändå då de presterar lite ojämnt. Som sto står hon väldigt bra inne i loppet och från det här läget kanske hon inte behöver ha toppform för att vinna. Skulle man vilja svara med 1 Without a Doubt och procenten blir väldigt hög på Dea Sprint Bar kanske man får tänka lite annorlunda. Det mesta talar väl för att hon blir släppt till tät och då blir hon mycket svårslagen.

6 Game Brodde är intressant vid gardering. Han gjorde debut senast i Sofia Aronssons regi och hade inte startat på ett par månader. Man fick ett tråkigt läge men hästen avslutade bra i skymundan. Nu rycker man alla skorna och sätter på den amerikanska sulkyn till den här starten. André var nöjd med hur hästen kändes senast och han gick i mål med tussarna kvar. Plus med Mats E Djuse denna gång och han ska passas vid gardering.

1 Without a Doubt var kanske inte som bäst senast och lär ha gått framåt med det loppet. Han blixtrade i vanlig ordning till tät och sedan ledde man varje meter. Det hade kunnat blivit en spännande kamp sista biten ifall inte Mateo Di Quattro hade galopperat på upploppet. Hästen trivs i tät men går bra i ryggar. Dea Sprint Bar är ingen dålig rygg att ha och jag gissar att Björn gärna tar den. Med lucka till slut kan han nog vara med i främre träffen.

Ranking: A: 3   B: 6-1-9   B/C: 2-4-12-10  C: 8-5-7-11

V75-4: Jägersro 1640 m autostart

3 Far Wise As var sjuk näst senast på Solvalla men studsade tillbaka senast. Han kommer säkert vara ännu bättre till den här starten och han trivs över korta häcken. Hästen är startsnabb och chansen finns att han kommer till ledningen nu. 2 Fellow Wise As är kvick ut också ifall Örjan väljer att ladda men han har tagit det lugnt bakom bilen med honom på slutet och det är svårt att veta vilken taktik han väljer från spår 2. En intressant ändring på Far Wise As är att man ska testa honom barfota runt om i ett banjobb och att det eventuellt blir så i finalen. Eventuell första barfota runt om alltså och det skulle kunna ge effekt. Senast körde man honom i en amerikansk sulky för första gången och det blir samma nu på tisdag.

2 Fellow Wise As vann enkelt senast och var nog inte trött i mål. Örjan ska ha sagt ha sagt att han kändes lite tung och därför lättar man eventuellt honom i balansen och rycker framskorna. Hästen kan öppna bakom bilen och det är inte omöjligt att Örjan sitter i tät ifall han väljer att ladda första biten. Hästen är inte beroende av ledningen och tål att göra en del grovjobb. Kommer såklart vara med i segerstriden.

4 Omerta Boko var förbättrad senast och man ska eventuellt göra en del ändringar till den här finalen. Man ska testa barfota runt om i ett banjobb och eventuellt köra så i finalen. Man ska även sätta på ett kupat huvudlag som han inte har haft sedan ifjol. Han gjorde det bra senast från ett svårt utgångsläge och har nu bättre spår bakom bilen. Han kan öppna rätt så bra och bör kunna få en fin position.

Ranking: A: 3-2   B: 4-6  B/C: 8-1   C: 10-7-5-9

V75-5: Jägersro 1640 m autostart

4 Dana Ek var inte som bäst senast men fick också lägga mycket kraft på att ta sig till ledningen. Nu är det kort distans och det är ett plus för hennes del. Dessutom ser det ut som att hon skulle kunna komma rätt så enkelt till tät då man vill ha rygg på 1 Golden Rain. Från tät ser det ut att vara en bra chans och hon är en tänkbar spik för mig ifall procenten inte sticker iväg alltför mycket.

6 Gabi Kysvgård kommer från en enorm prestation på Tinsgryd men blev av med segern då hon ej var startberättigad. Hon slog t.ex. Celiaz och prestationen i sig var enorm. Man säger däremot från stallet att hon åkte på en halsinfektion efter den starten och det är givetvis inget positivt. Man tror på en bra prestation och hon är tidig trots den information. Skulle hon vara lika bra den här gången som senast på Tingsryd får konkurrenterna det kämpigt.

1 Golden Rain är startsnabb men man tycker att hon är bäst med smygresa. Senast släppte man till monstret Dilva Jet och man höll bra som tvåa bakom. Flemming tycker att hon gjorde ett av sina bästa lopp i karriären och lär få en fin resa på nytt här. Kort distans trivs hon över och formen sitter där.

Ranking: A: 4   B: 6-1-3   B/C: 11-10-5   C: 7-12-8-2-9

V75-6: Jägersro 1609 m autostart

2 Borups Victory är min förstahäst i loppet men det är en öppen upplaga utav Hugo Åbergs Memorial. Han fick spår 2 och håller fin form fortsatt efter den imponerade andraplatsen i Elitloppet. Senast vann han Kymi Grand Prix som förvisso förvandlades till ett blufflopp. Han vann dock enkelt med krafter kvar och man har inte behövt rycka urryckarna som han haft på slutet. Det finns kvicka konkurrenter både invändigt och utvändigt som skulle kunna sätt ordentlig färg på loppet. Han skulle nog gynnas av högt tempo och besitter en sylvass spurt. En tänkbar spik.

1 Vivid Wise As är en häst som jag har enorm stor respekt för. Hästen med nio liv då han jämnt och ständigt verkar studsa tillbaka. Drygt 41 miljoner kr på kontot är en makalös bedrift och det är bara att lyfta på hatten för den här individen. Hästen har haft spår 1 tidigare och han har spetsat enkelt därifrån. Jag trodde på spets och slut under fjolåret när han startade på Solvalla i Uet Elite finalen men Abrivard vet jag inte vad han höll på med. Plus med Gocciadoro i sulkyn som känner hästen väl och kanske skulle man kunna hålla ledningen med hjälp av 4 Hustle Rain som kanske kan innebära vissa problem för startkanonen 5 Click Bait. Vivid Wise As kommer från en ruskig prestation senast på Vincennes där han gav självaste Idao de Tillard en rjeäl kamp om andrapriset. Han slipper Horsy Dream och Idao de Tillard den här gången.

6 Don Fanucci Zet fick spår lite långt ut på vingen men han tål ju att göra en del grovjobb. Han har verkligen varit grym i de två senaste starterna och det är lite märkligt hur bra han har varit nu på slutet kontra hur kass han var i Elitloppet. Minst sagt en felräkning från den gode Redén men likväl imponerade att få hästen tillbaka i den här formen. Han har krossat konkurrenterna från dödens och räds nog inte den positionen på nytt. Han kan vinna från olika positioner men de värsta konkurrenterna drog bättre spår denna gång.

Ranking: A: 2   B: 1-6-5   B/C: 3-8-4  C: 9-10-7

V75-7: Jägersro 3140 m voltstart

Ett öppet och roligt stayerlopp avslutar omgången.

13 Coquaholy har blivit härdad nere på fransk mark och återkommer nu på svensk. Han har visat upp fin kapacitet och styrka här tidigare och distansen bör passa honom perfekt. Han har skördat fina framgångar på slutet nere på Vincennes och Björn Goop känner hästen väl. Vi kan nog förvänta oss en stark prestation och Tomas Malmqvist har ju återfått sin licens. Vad jag förstått är han väl fortsatt under utredning och man undrar ju hur travsporten överhuvudtaget ska få bort fuskare. De få som åker dit lyckas jämnt och ständigt hitta kryphål genom att skriva över rörelsen på någon annan och det hela känns väldigt tråkigt. Ska vi bedöma hästen så är han såklart tidig här.

6 Anse Macquereau känns intressant som skräll i det här öppna loppet. Positivt med springspår och distansen är nog inget minus. Man ska eventuellt testa barfota fram för första gången och det skulle kunna ge bra effekt ifall det faller väl ut. Hästen var inte tom i mål senast och det är positiva träningsrapporter kring den här.

12 Indy Rock vann väl lite pliktskyldigt senast i Norge. Motståndet var inte det tuffaste och han möter klart bättre konkurrenter den här gången. Han vann med krafter sparade och fick inte den bästa draghjälpen under slutrundan även om Max Eagle F.T var en fin rygg sista biten. Många att runda även denna gång och kanske blir det svårare att kliva runt vassare konkurrenter. Redén verkar ha hästarna i mycket bra skick och vi kan nog förvänta oss en bra prestation igen.

Ranking: A: 13-6   B: 12-1-9-2-3  B/C: 4-5-11-8   C: 7-15-10-14

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V75-2:
    #7 Fantastic Gio
team-skrallen
Spiken
  • V75-3:
    #3 Dea Sprint Bar
team-spiken
Draget
  • V75-1:
    #1 Point of Perfect
team-draget
Gå med i vårt andelslag!