V86 tips Visby 31/7

Publicerades den 30 juli 2024

Hej!

En härlig V86 omgång ska köras på Visby och det brukar innebära fartfest. Det brukar oftast vara fullt ös från kuskarna och en del skrällar. Fina lopp och vi hoppas på hög utdelning. Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni köpa andelar av oss via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Visby 2120 m autostart

5 Sandokan kan öppna medel bakom bilen och gynnas av att ha fått spår invändigt om den värsta konkurrenten. Han är dock inte helt att lita på och senast blev det galopp. Felfri besitter han stort kunnande och formen är nog fortsatt bra. Man rycker alla skorna till den här starten och hänger på den amerikanska sulkyn för första gången i år. Skulle han lyckas komma till tät efter en bit blir han inte enkel att slå.

7 Never Mind’em är lite upp och ned i sina prestationer. Han såg ut som en retad tiger senast utvändigt om ledaren men var chanslös att gå i clinch. Daniel har sagt att han är lite humörbetonad och ibland kan han kännas helt oslagbar. Jag delar den känslan för ibland har han sett helt fantastisk ut och sedan varit klart sämre. Hästen kan öppna hyggligt och tål att göra grovjobb. Riskerar en tungresa och dryg inledning.

10 Pure Muscle hade inte startat på ett tag inför senast och lär ha gått framåt med det loppet i kroppen. Han fick en fin resa på innerspår och gick i mål på ett bra sätt. Tufft att runda samtliga från bakspår men han besitter en vass speed. Bakom de två mest betrodda är loppet mer öppet och då är han en av de som skulle kunna utmana om segern.

Ranking: A: 5-7    B: 10-2-6   B/C: 11-9-8   C: 1-4-12-3

V86-2: Visby 2120 m voltstart

1 Asap Annie galopperade senast från start även om det inte står det i raden. Hon har visat sig vara kvick i voltstart och är normalt sett stabil på benen. Oskar Kylin Blom säger att man vill se hästen i ledningen och då ska hon köras i den positionen. Plus att Ulf kör kontra Oskar och hon är tidig på kupongen.

12 Nikki Lane är en riktigt bra häst som sällan gör ett dåligt lopp. Hon hade ett tråkigt spår senast i uttagningsloppet till Stochampionatet och kom aldrig in i matchen. Hon gick bra i skymundan och möter klart enklare motstånd denna gång. Risken finns att hon får göra en del grovjobb ute i spåren och då skulle det kunna bli trafikproblem.

13 Urbina Southwind är ett frågetecken för mig. Jag trodde väldigt mycket om henne men får nu börja inse att hon inte har levt upp till mina förväntningar och frågan är hur dagsformen är. Hon var riktigt dålig näst senast men var nog inte helt kurant. Senast fick hon göra grovjobbet utvändigt om ledaren men borde väl kunnat vinna utvändigt. Svårbedömd för mig men hon brukar tävla bra i ryggar och motståndet denna gång var inte alltför tufft. Rankas ändå ned en liten bit.

Ranking: A: 1-12   B: 6-13-15  B/C: 10-8-14-5   C: 7-3-2-9-11-4

V86-3: Visby 2120 m autostart

5 Ninepoints King känns som en stark favorit och det är en tänkbar spik för mig. Han kommer med tre raka segrar och möter inte det tuffaste motståndet den här gången. Hästen är rätt så kvick ut men kanske inte tar någon ledning av egen kraft. Skulle kunna bli släppt till tät eller så kan Mats ta en lugn dödens. Man ska eventuellt testa köra honom i en amerikansk sulky för första gången och det känns ju intressant. En mycket stark häst som nog blir svår att stoppa på onsdag.

8 Global Equity kommer från fina prestationer och senast kunde han köra sig till ledningen och vinna med gott om krafter sparade. Det här är en bra häst som tyvärr för hans skull fick ett spår längst ut på vingen. Frågan är vart han hamnar från början och det kan bli en dryg inledning ifall man inte backar ned i en position. Kapacitet för att vinna det har han men läget blev inte optimalt.

1 Patrick Hangover har jag respekt för och jag håller honom rätt så högt i ett sånt här sammanhang. Däremot möter han ett par riktigt bra konkurrenter och de blir inte enkla att slå. Man släppte ledningen senast och luckan uppstod i grevens tid. Han vann med knapp marginal men visade att han går bra i ryggar. Nu ska man eventuellt testa barfota runt om för första gången och det är ju en intressant lättning i balansen. Skulle han lyckas försvara sitt innerspår kör man nog i den positionen och då kanske favoriten kan få sträcka på sig.

Ranking: A: 5   B: 8-1-9   B/C: 3-11-10  C: 7-6-5-2

V86-4: Visby 2120 m autostart

3 Castor the Star är rätt favorit och han lär bli stor sådan. En spik i nuläget för mig då han vann spårlottningen mot de värsta konkurrenterna. Hästen är startsnabb och trivs i ledningen. Han var riktigt bra senast i Finland och håller riktigt bra form för dagen. Han trivs i ledningen och lär bli svårslagen från den positionen. Han är anmäld med skor runt om men det är sagt barfota runt om så det håller vi utkik kring.

8 Bengan drog det sämsta läget men hästen är verkligen på gång. Nu har han gjort två bra lopp på raken och imponerade senast när han plockade ned Dundee As enkelt från dödens. Nu lär han behöva göra en del grovjobb igen och möter en bättre konkurrent. Svårt att se honom slå Castor the Star utvändigt men den har ju galopperat ett par gånger och då är ju Bengan tidig bakom.

1 Dats So Cool kan nog sno åt sig ryggen på Castor the Star och hästen går bra över alla distanser. Han möter ett par bra konkurrenter men är bra själv också. Formen verkar sitta där och med lucka till slut ska man inte nonchalera honom helt.

Ranking: A: 3   B: 8-1   B/C: 7   C: 5-6-9-4-2

V86-5: Visby 2120 m voltstart

7 Baron D.Sox är väl förstahästen i loppet och behöver man gå kort kanske det är en chansspik. Loppet känns rätt öppet bakom honom och visst skulle han kunna köra sig till tät och leda loppet runt om. Han kommer från två bra prestationer och poletten har börjat trillat ned för honom. Han vann senast med krafter sparade och möter nu lite tuffare motstånd. Känslan är att han kan vinna från olika positioner men plan a är säkert att ta sig till ledningen.

12 Poker Lane är härdad mot tuffa konkurrenter och plus att Stefan Persson kär hästen igen. Hästen är snabb och går bra i ryggar men har givetvis flera motståndare att runda från det här läget. Kapacitet och fart finns för att vinna men risken är att det blir för långt fram under slutrundan. Vid minsta klaff lär han vara med i segerstriden.

10 Berghsäker W.F kördes lite avvaktande senast och man låter med offensiva inför den här starten. Petter Lundberg gillar att vara offensiv och hästen var inte trött i mål. Man har siktat till det här loppet och eventuellt ska man sätta på rycktussar för första gången. Motståndet är tufft men han är tuff själv och tål att göra en hel del grovjobb. Passas tidigt vid gardering.

Ranking: A: 7  B: 12-10-11-9  B/C: 8-1-6  C: 3-5-13-2

V86-6: Visby 2120 m autostart

2 Wilma Express känns ju väldigt spännande från ett perfekt utgångsläge. Hon fick rygg ledaren senast och fick luckan för sent för att hinna utmana ledaren som var bra. Man körde henne barfota runt om för första gången och det verkar ha fallit väl ut. Man fortsätter med den balansen och ska hänga på en amerikansk sulky för första gången. Håkan K Persson låter väldigt uppåt kring den här och tycker nog att det är hans bästa chans i omgången.

6 Brilliant Tilly besitter hög kapacitet men är inte helt enkel. Hon har haft lätt till galopp och känns allmänt rätt osäker. Styrka och fart finns så det räcker och blir över men hon behöver börja sköta sig. Man testar att sätta upp Mats E Djuse och det känns inte som något minus. Eventuellt amerikansk sulky på till den här starten och man kör barfota runt om precis som senast. Felfri bör hon vara med i segerstriden.

7 Mixed Hangover galopperade senast efter att ha fått en konkurrent i knäet. Det är en spårtrappa och spår 7 är således inte lika dåligt som det brukar kunna vara. Hon kan öppna från början men vi får se vilken taktik Magnus väljer första biten. Hon är inte beroende av spets här och går vasst i ryggar. Formen är bra och hon är given på min lapp.

Ranking: A: 2-6-7   B: 8-10-3-5   B/C: 15-13-12   C: 1-11-4-9-14

V86-7: Visby 3120 m voltstart

13 Jalapeno K fick travar utvändigt om ledaren över tre varv senast och höll med tanke på det riktigt bra till en tredjeplats. Motståndet denna gång är enklare och lång distans klarar han av. Min åsikt är att han är vassast när han får gå med i ryggar, vilket stärker hans prestation senast än mer. Ska vara favorit i loppet och lär vara med i segerstriden vid minsta klaff.

11 Coin Master trivs över längre distanser och har visat form en längre tid. Han fick en fin resa på innerspår senast och gick riktigt bra över upploppet sista biten. Nu ställs han mot enklare motstånd och tål säkert att göra lite mer grovjobb.

6 Steady One kördes passivt senast men gick bra sista biten i skymundan. Springspår bör passa honom rätt så bra även om han kanske inte är någon blixt från början. Han har vunnit över lång distans tidigare och Jörgen Westholm lär försöka ta sig till tät efter en bit. Gynnsamt att stå ensam på springspår och konkurrenterna på start bör väl vara intresserade av hans rygg.

Ranking: A: 13-11   B: 6-14-9   B/C: 15-10-5-1-2   C: 4-12-7-8-3

V86-8: Visby 1620 m autostart

Ett svårt lopp där det finns flera kvicka konkurrenter på framspår och det lär gå undan första biten. Öppet lopp där man nog gör rätt i att spara en del streck till avslutningen.

5 Micke Sting blev kanske generad senast när han fick en galopperade häst framför sig när man styrde på i spåret. Debut över kort distans nu är kanske inget jätteplus men han lär hantera även den här distansen. Hästen är kvick ut bakom bilen men har väldigt snabba konkurrenter invändigt. Det gäller nog för Claes att söka en bra position och han möter enklare motstånd än senast.

1 Solkattens Star var ruskigt bra för tre starter sedan när han utklassade motståndarna och vann plättlätt från ledningen. Hästen är väldigt startsnabb och trots kvicka konkurrenter utvändigt tar nog ingen en längd på honom ifall kusken vill köra i tät. Motståndet denna gång är tuffare än vad han har mött på slutet men distansen och spåret kunde inte vara bättre. Johan Wiman räds nog inte att köra i tät och vi får se ifall man kan stå pall hela vägen.

8 J.S Camaro fick ett tråkigt spår men hästen är bra. Ska kunna matcha det här gänget men spår 8 över kort distans hade man såklart inte hoppats på. Han tål att göra grovjobb och Stefan kan nog tänka sig ett offensivt upplägg ifall möjligheten ges. Barfota bak och amerikansk sulky på till den här starten är ett plus.

Ranking: A: 5-1   B: 8-2-7-4   B/C: 9-6-11-12  C: 3-10

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7350 rader] = 1837.50 kr
Skrällen
  • V86-8:
    #1 Solkattens Star
team-skrallen
Spiken
  • V86-4:
    #3 Castor the Star
team-spiken
Draget
  • V86-6:
    #7 Mixed Hangover
team-draget
Gå med i vårt andelslag!