V75 tips Solvalla 14/8

Publicerades den 12 augusti 2024

Hej!

V75 på onsdag med finaler då Margaret Wallenius-Klebergs Pokal ska avgöras och vi ska presentera våra bästa V75 tips och förslag till omgången . Flera fina lopp och det ser ut att kunna bjudas på rejält fin sport. För er som är intresserade av att köpa andelar kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Solvalla 2140 m autostart

3 Never Mind’em fick bättre spår än de värsta konkurrenterna och kanske blir det loppavgörande. Hästen är startsnabb när kusken laddar och Magnus lär göra det som går för att hålla konkurrenterna utvändigt om sig. Hästen tävlar dock ojämnt och det är ingen spik för mig att gå på. Skulle han prestera på topp blir han förmodligen svårslagen från ledningen eller dödens men hästen är svår att räkna på. Vann senast på Visby där ingenting egentligen stämde mer än att det blev bra tempo i loppet. En riktigt bra häst emellanåt.

12 Olly Håleryd fick sämsta läget vilket nog är tacksamt för konkurrenterna. Hon står väldigt bra inne i denna bronsfinal som sto och visade senast att hon är för bra för den här klassen. Denna gång blev ändå motståndet riktigt bra och vi får se hur Örjan väljer att lägga upp loppet. Hon tål att göra grovjobb men riskerar att få långt fram och en tung resa. Bästa hästen i loppet men läget kan ställa till det.

11 Great Time Trot ska tävla i en amerikansk sulky för första gången i Ulf Stenströmers regi och det känns ju intressant. Hästen har gått i en sån vagn en gång tidigare i Svante Båths regi och det kanske kan ge en extra växel denna gång. Ett rätt så jämnt lopp där Daniel Redén har hela fyra hästar till start. Great Time Trot visade senast hur bra han är och känns lite bortglömd i loppet. Kapacitet och fart finns för att vinna men det krävs lite tur på vägen.

Ranking: A: 3-12   B: 11-1-4-10   B/C: 2-6-8   C: 5-9-7

V75-2: Solvalla 2140 m autostart

2 Dats Tore hade jag som idé senast och hästen gjorde ett jättebra lopp. Han fick stryk av Zaire Heldia den gången och kanske kan man ta revansch nu. Senast fick han en tryckare under sista långsidan av en häst som inte hade mycket att ge till slut. Dats Tore är startsnabb och vore intressant att se i ledningen på nytt. Kanske väljer Magnus att släppa täten till Zaire Heldia ifall den skulle komma tidigt. Jag hoppas att de spänner bågen igen och kör i tät.

6 Zaire Heldia var grym senast och har visat fin form en längre tid. Nu fick man ett framspår och hästen är rätt så kvick bakom bilen. Han har en del snabba konkurrenter invändigt om sig men kanske skulle kunna köra sig till tät efter en bit. Hästen tål att göra grovjobb och lär vara med i segerstriden här.

8 Cosmico Polare fick ett omöjligt lopp senast med många hästar framför som inte gick framåt. Det löste sig ändå hyfsat på slutet och han avslutade ruskigt fort. Han visade att formen och farten finns där men fick återigen ett dåligt spår. Plus med Jepson i sulkyn och vid minsta klaff lär han fälla många till slut. Han är inte speciellt snabb från början och riskerar att hamna på vingel. Skulle man ha lite tur att hitta ned någonstans, kommer han att bli farlig.

Ranking: A: 2-6   B: 8-4   B/C: 1-10-5  C: 3-9-7-11

V75-3: Solvalla 2140 m autostart

1 Great Skills är bästa stoet i det här loppet som man har siktat mot det här loppet hela året. Hon var riktigt fin senast och vann med gott om krafter sparade. Nu fick man dock spår 1 som skulle kunna ställa till det. Hon har inte haft innerspår bakom bilen tidigare och det är ett stort frågetecken hur hon kommer att öppna från start. Hon har visat sig vara medelsnabb när kusken har valt att ladda henne men risken finns att hon blir fastlås på innerspåret. Utvändigt om sig har man Magnus A Djuse som garanterat kommer att punktmarkera Wäjersten för att han inte ska lyckas komma ut från sitt innerspår. Lyckas Wäjersten hålla upp ledningen är loppet över och hon blir nog svårslagen ifall man hittar ut från sitt innerspår. Jag är dock inte säker på att det löser sig och därför kommer jag att gardera. Eventuellt ska man testa henne i en bike för första gången.

2 Zeudi Amg är rätt så kvick bakom bilen men kanske ingen blixt. Vi får se hur Magnus lägger upp det ifall han försöker ta sig förbi 1 Great Skills eller ifall han hoppas att 4 Betting Pacer tar sig till tät och sedan försöka låsa fast Wäjersten på innerspåret under hela loppet. Hur som helst ska Zeudi Amg vara väl förberedd till denna start och hon ska ha tränat på bra efter en lättare sjukdom. Gocciadoro tror på en stark prestation och hon fick ett bra läge.

4 Betting Pacer kanske är vassast när det är kort distans. Hon går bra över alla distanser men att köra i spets kanske blir väl tufft mot detta motstånd över 2140 m. Vi får se hur Björn väljer att lägga upp loppet och ifall man kan ta sig till tät från spår 4. Hon vann senast utan att direkt imponera men lär vara vassare till denna start. Plus med amerikansk sulky och hästen lär få en resa i den främre träffen.

Ranking: A: 1-2   B: 4-6-3   B/C: 8-10-12  C: 7-9-11-5

V75-4: Solvalla 2140 m autostart

5 Emirre känns intressant från ett bra spår. Björn vet hur man skickar hästarna från start och ledningen vore att föredra. Man har kvicka konkurrenter invändigt om sig men kanske kan ta sig till tät efter en bit. Hästen ska tävla barfota runt om, vilket är ett plus och man hoppas på att leda runt om. Klar förstahäst för mig.

4 Celerity Broline mötte bra motstånd senast och fick inte den bästa ryggen under slutrundan. Han gick bra sista biten och var nog inte helt tom i mål. Debut bakom startbilen denna gång gör det hela lite svårbedömt. Hästen är annars i form och tål att göra en del grovjobb. Känns given på kupongen.

1 Macao Keeper har en väldigt hög högsta nivå men har presterat ojämnt i loppen. Hästen trivs bäst när han är med i den främre träffen och ledningen vore att föredra här. Hästen är startsnabb men har riktigt snabba konkurrenter utvändigt om sig. Han var chanslös att svara ut Heineken Bishop senast de möttes men Mats laddade kanske inte fullt den gången. Nu ska han eventuellt tävla i en amerikansk sulky för första gången och det är ju spännande. Känslan är att han är bäst över kort distans och frågan är vart han hamnar från början. Från ledningen är det en vettig chans men kommer han verkligen dit? Svårbedömd favorit i mina ögon och jag letar värde på annat håll.

Ranking: A: 5-4   B: 1-12-7   B/C: 11-3-9-2  C: 10-6-8

V75-5: Solvalla 2140 m autostart

3 Winterburn kommer från en fin seger och hästen hade nog en del krafter sparade. Det löste sig hyggligt från bakspår och Magnus kunde enkelt måtta i honom som etta kort innan mållinjen kom. Hästen är medelsnabb ut och lär knappast hålla ut en sån som 5 Mellby Joker första biten. Kanske har man chansen att vara först fram och överta ledningen och då blir han nog inte helt enkel att slå. Han möter ett par riktigt tuffa konkurrenter men har en grym inställning. Hästen kan vinna från olika positioner men Magnus lär försöka hålla ut de värsta konkurrenterna från början.

4 Lozano Di Quattro har studsat tillbaka i de två senaste starterna efter ett par sämre framträdanden. Nu har han sett sådär fin ut igen på sistone och ibland känns han helt oslagbar ut. Hästen har fått tugga på en del utvändigt om ledaren och ser ut att kunna hamna där igen. Hästen tål det upplägget men kanske är vassast när han får spara sin speed. Fortsätter man på samma inslagna väg som på slutet lär han vara med i segerstriden på nytt.

6 Jikken har det verkligen hänt grejer med på slutet. Jag trodde på honom mycket senast men det blev hårdare om spetsstriden än vad jag hade trott på förhand. Han höll i alla fall spets och efter det var jag aldrig orolig. Örjan drog inga växlar och vann med gott om krafter sparade. Sämre läge denna gång med det värsta konkurrenterna invändigt om sig. Hästen har höjt sig både en och två nivåer är känslan och ska bli mycket spännande att se här.

Ranking: A: 3-4  B: 6-5-12   B/C: 11-1-2  C: 9-10-7-8

V75-6: Solvalla 2140 m autostart

1 Bedazzled Sox är omgångens bästa spik för mig. Jag tror att han håller ledningen och spårar runt om i det här loppet. Innerspåret är lite lurigt och skulle kunna bli en fälla men det finns inga startkanoner utvändigt om honom. Värsta motbudet är 5 Double Deceiver men känslan är att Claes ska kunna svara ut den från början. Bedazzled Sox fick dödens senast men imponerade stort genom att vinna från den positionen. Gången innan valde Claes mycket märkligt nog att släppa tät till Double Deceiver en styrning som jag inte fattar någonting utav fortfarande och som får anses vara en av de sämre släpp i år. Chans till revansch denna gång och nu blir det inget släpp ifall man lyckas svara ut Double Deceiver denna gång. Vi kan nog få en tuff duell mellan dessa då Doubel Deceiver har fått ett par lopp i kroppen och ska testas barfota runt om för första gången. Min tanke är ändå att Bedazzled Sox leder runt om.

5 Double Deceiver kördes passivt senast av Örjan och var inte tom i mål. Självklart var siktet inställt till det här loppet och nu har hästen fått två lopp i kroppen. Hästen har enligt mig inte imponerat något speciellt förutom när han vann på Solvalla förra året från bricka 8. Vi får se ifall man har prickat formen till denna start och barfota runt om för första gången är ju intressant. Hästen kan öppna bakom bilen men bör väl få det svårt att ta en längd på 1 Bedazzled Sox. Hästen lär vara i ordning för en stark prestation.

10 A Fair Day har ingen tur med spårlottningen. Ett framspår här hade varit mycket vunnet för hans del men nu fick man återigen ett bakspår. Hästen är i form och möter klart enklare motstånd än vad han gjorde senast i Hugo Åbergs Memorial. Vid tempo kommer han fälla många men risken är att loppet blir lite låst.

Ranking: A: 1   B: 5-10-3   B/C: 9-7-2   C: 4-8-6

V75-7: Solvalla 2140 m autostart

12 Dilva Jet är en tänkbar spik för mig i nuläget och hästen kommer från en mycket enkel seger. Gocciadoro har talat sig mycket varm kring den här och tror att det skulle kunna bli ett av Europas bästa ston. Förväntningarna är höga och han kommer säkert vara offensiv ifall möjligheten ges. Det finns flera startsnabba hästar på framspår och hon bör kunna hamna vettigt på det trots sitt bakspår. Hästen går bra i ryggar men känslan är att hon kanske bara är bäst igen. Tuffare motstånd denna gång men jag gillar hästen skarpt.

14 Cathrinelle hade gärna fått vinna i sin Sverigedebut på Halmstad då jag hade fått 7 rätt med henne som vinnare i en svår V75 omgång. Hon har höjt sig i starterna efter det och första segern kommer att komma när som helst. Hästen går bra i ryggar och visade senast att formen finns där. Med rätt resa och tempo fäller hon många med sin spurt.

3 Holly D.K kan röra på sig bakom bilen och trivs väldigt bra i tät. Tufft att begära att hon ska vinna från ledningen nu när motståndet blev så pass hårt men en resa i den främre träffen lär hon få. Kanske är rygg ledaren bäst för henne denna gång och med lucka till slut kanske hon skulle kunna överraska. Kan tas med vid bredare gardering.

Ranking: A: 12   B: 14-13-3-2   B/C: 4-15-11-5-8   C: 9-7-1-10-6

/Kim

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3750 rader] = 1875 kr
Skrällen
  • V75-1:
    #11 Great Time Trot
team-skrallen
Spiken
  • V75-6:
    #1 Bedazzled Sox
team-spiken
Draget
  • V75-4:
    #5 Emirre
team-draget
Gå med i vårt andelslag!