V75 tips Jägersro 20/8

Publicerades den 19 augusti 2024

Hej!

Det är uttagningslopp till Svenskt Travderby och Derbystoet och därför är det en extra V75 omgång. Loppen körs på Jägersro där de två främsta i varje uttagningslopp går vidare till final. Vi kommer förhoppningsvis få sen en hel del fina hästar. Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Jägersro 2640 m autostart

7 Fame and Glory är favoriten till att vinna Svenskt Travderby 2024 och hästen har gjort det mesta rätt. Han har inte varit sämre än trea och senast vann han väldigt enkelt. Lång distans är inga problem och högst troligt kommer Björn att sända honom till ledningen efter en bit. Nedstruken till spår 6 och konkurrenterna lär ha respekt för den här. Han kommer att bli storfavorit och vi inleder med en spik.

10 Heavenly Zet kördes passivt senast och visst hade man såklart den här starten i åtanke. Det blev dock perfekt med en resa på innerspår och hästen gick i mål med krafter sparade. Lång distans är inget större minus men hästen har ibland blivit lite het och skulle han bli det är distansen inget plus. Bakspår passar nog honom rätt så bra och känslan är att han kommer att komma med en rykande avslutning.

5 Undergorund Artist är nedstruken till spår 4 och det är ett litet plus. Han är däremot inte speciellt kvick ut från början och det blir nog att söka position för Jepson. Kanske hade man hoppats på en lite bättre avslutning senast men det gick rätt så fort sista biten. Distansen har han klarat av tidigare och hästen är bra nog för att vara med i den främre träffen.

Ranking: A: 7   B: 10-5-12   B/C: 4-2   C: 6-1-11-9-8

V75-2: Jägersro 2640 m autostart

3 Global Etalon ser ut att ha en passande uppgift här. Jag trodde mycket på honom senast men spetsstriden blev mer utdragen och det kostade nog lite för mycket. Hästen hade inte startat på drygt tre månader och lär vara vassare med det loppet i kroppen. Wallin har höga tankar kring den här och nu fick man ett fint utgångsläge. Tanken är väl att Magnus A Djuse ska köra sig till tät i ett tidigt skede och leda runt om. Lång distans har kanske inte varit hans bästa tidigare men känslan är att hästen tappade lite form när man ute över den tidigare. En tänkbar spik för mig.

10 Competivo kommer från en enkel seger och motståndet denna gång är såklart mycket tuffare. Bakspår är nog inget större minus men risken är att det inte blir speciellt högt tempo i loppet och då kanske det kan bli långt fram. Daniel Wäjersten är dock en smart kusk och han kanske kan avancera fram utvändigt om ledaren ifall tempot skulle bli alldeles för lågt. Det behövs en del klaff ifall han ska kunna vinna loppet men en finalplats är absolut inom räckhåll.

6 Herakles Zet fick spår lite långt ut på vingen men Örjan lär väl kunna droppa ned i ett vettigt slagläge. En lugn dödens är kanske inte helt optimalt men då låser man åtminstone loppet. Örjan är en mästare på att kvala in hästar till final utan att tömma de i uttagningsloppen. Herakles Zet är ofta med i den främre träffen men har haft lite svårt att sätta nosen först. Är vassast på speed och med rätt resa kommer han spurta bra igen.

Ranking: A: 3   B: 10-6   B/C: 11-8-2-4   C: 9-5-7-1-12

V75-3: Jägersro 2640 m autostart

3 Flotilla satt helt hopplöst på det och han hamnar oftast illa till då hästen är så otroligt långsam ut bakom bilen. Kapacitet och styrka finns det däremot gott om och spår 3 är väl ändå rätt så bra. Hittar Örjan bara ned i ett vettigt slagläge, kommer hästen att gå rejält under slutrundan. Senast satt han typ sist när de svängde in mot upploppet och hästen flög fram till en andraplats. Det var ett mäktigt intryck och Walmanns hästar går som tåget för dagen. Distansen anser jag är ett plus och skulle han bara bli lite rappare bakom bilen, finns det mycket pengar att hämta för honom.

5 Zaxton åker hiss upp i rankingen efter strykningen på 1 Our Pride. Han får anses vara klar spetsfavorit nu och hästen trivs i den positionen. Daniel kör nog i den positionen sen får vi se ifall det räcker hela vägen.

12 Macahan är lite av en personlig favorit för mig. Lite synd att Dwight Pieters inte kör men visst Jepson är strået vassare. Jag personligen håller Dwight som en riktigt bra kusk och tycker att han är rejält underskattad av många. Jepson känner dock hästen väl och från spår 12 kommer det att behövas en del tur. Maria Törnqvist har annars ruskig form på stallet och har imponerande 26 i segerprocent efter 182 starter. Man har redan nu slagit fjolårets resultat i inkörda pengar och vi är ännu bara i augusti. Kul att det går bra och hästen skulle absolut kunna kvala in till en final med lite klaff. Tråkigt spår men tillhör de bättre i loppet.

8 Global Evolution är loppets joker. Han gjorde comeback senast och vann trots en galopp i starten. Motståndet var inte det tuffaste men hästen såg riktigt fin ut och lade otroligt mycket mark under sig. Nurmos säger att det är en av hans fyraåringar som har utvecklats mest i år. Han låter lite spänd på den här uppgiften trots spåret och att hästen har matchats snällt. Kanske blir svårt denna gång men en häst som man ska ha under uppsikt framöver.

1 Our Pride såg inte ut som bäst i sin årsdebut även om han blev lite pigg den gången. Jag köpte väl snacket lite för mycket inför den senaste starten och han galopperade igen. Hästen har inte sett fräsch ut och frågan är vilket skick vi får se honom i den här gången. Man gör förändringar och visst skulle han kunna hålla upp ledningen från sitt innerspår. Man hade inte blivit förvånad ifall han ledde det här loppet från start till mål men med tanke på hur han har sett ut i årets två starter kan man inte annat än att ranka ned honom tills förbättring har skett.

Ranking: A: 3-5   B: 12-8   B/C: 11-9   C: 10-6-7-4-2

V75-4: Jägersro 2140 m autostart

11 Staro Raili hade ett hopplöst läge senast men lyckades trots det vinna överlägset. Hon visade att den fina formen fortsatt sitter där men fick återigen ett dåligt spår. Självklart kommer hon att behöva en del tur för att kunna vinna men det är ett jämnt lopp och kanske kan det bli lite tempo i loppet. Kapaciteten finns där men läget blev nog inte det man hade hoppats på.

3 Jobiline Ridge har inte fått travet att stämma i de två senaste loppen men formen och kapaciteten finns där. Svårbedömd ifall hon kommer att fungera men procenten är tilltalande. Felfri tror jag på en stark prestation och det finns flera hästar i detta lopp som kommer med frågetecken. Spelvärde finns.

1 Countess Face kommer med två raka galopper och frågan är vad vi kan förvänta oss. Kolgjinis stall är totalt under isen för dagen där hästarna galopperar mer än vanligt. Något skit har de säkert inne i stallet och det påverkar såklart hästarnas prestation negativt. Därför är det svårt att bedöma 1 Countess Face på förhand. Normalt ska hon ta hand om ledningen här och från ledningen bör det vara en bra vinstchans ifall hon presterar på sin normala nivå. I nuläget är det dock inte mycket som talar för det och därför får hon rankas ned en bit. Vi hoppas det vänder snart för stall Kolgjini.

10 Ninetta Boko tillhör de bättre stona i sin årskull men hon glänste inte senast. Hon fick en rygg att gå i under slutrundan men var chanslös att kunna utmana om segern och slutade på en femteplats. Gången innan vann hon från ledningen utan att övertyga. Kanske är formen inte på topp eller så är lång distans inte hennes bästa. Vi vet att hon är bra när hon presterar på topp men som favorit är hon given att gardera för mig.

Ranking: A: 11-3   B: 2-1-10-7   B/C: 12-9-4   C: 5-6-8

V75-5: Jägersro 2640 m autostart

2 Kuiper ser ut att vara en stark favorit på förhand. Han kommer från starka prestationer och fick ett bra spår. Hästen är snabb ut och Daniel Wäjersten kommer garanterat försöka att ta sig till ledningen. Hästen har blivit pigg någon gång tidigare när man har laddat honom och det är väl det som skulle kunna fälla honom över den långa distansen. Håller sig hästen lugn så ser det ut som att han har bra chans att leda runt om. Tänkbar spik.

4 Kaiser Mearas har imponerat på slutet och är den främsta utmanaren till favoriten. Han har varit rejäl på slutet och visat att han tål att göra en hel del grovjobb. Senast satte man på den amerikanska sulkyn för första gången i Törnqvists regi. Stallet fortsätter att leverera och lång distans har han klarat av tidigare.

3 Vamos Flax har tävlat i Danmark och skördat fina framgångar. Hästen har aldrig stått i högre vinnarodds än 2.14 på 11 starter men han har mött en del tuffa konkurrenter. Nu ställs han dock mot några riktiga kanoner och vi får se hur han tacklar denna uppgift. Bra spår och hästen är startsnabb ifall kusken väljer att trycka av. Bör få svårt att ta en längd på 2 Kuiper oavsett men skulle kunna få en fin position i den främre träffen.

Ranking: A: 2   B: 4-3-10  B/C: 5-7-11-1  C: 9-8-6-12

V75-6: Jägersro 2640 m autostart

1 Trogir ska debutera på svensk mark och är såklart svårbedömd i sammanhanget. Jag är dock spänd på att se honom här och av det jag sett i Tyskland så är hästen riktigt bra. Stallet har höga tankar kring hästen och har inte emot att se honom i ledningen här. Jag hoppas att man kör i tät ifall man får chansen och han har visat sig vara startsnabb bakom bilen. Hästen är anmäld barfota runt om som han har tävlat med en gång tidigare. Han hade spår 8 den gången bakom bilen och öppnade väldigt fort. Spets och slut hoppas jag på!

2 Nouri Di Quattro har fått två lopp i kroppen och han såg klart bättre ut senast än i årsdebuten. Mats valde fel väg senast och hade kanske varit tvåa ifall han suttit kvar i rygg på ledaren. Hästen var nog inte tom i mål och nu fick man ett bra spår. Hästen kan öppna medelsnabbt och kanske skulle man kunna komma ned i rygg på 1 Trogir. Lång distans är inga problem och han ska ses med vinstchans.

7 Maroon Day fick ett tråkigt spår men distansen anser jag är ett plus. Hästen är mycket stark och tål att göra en del grovjobb. Ginman känner hästen väl och trots sin knackiga aktion kommer de med fyra raka segrar. Aktionen flyter inte alltid men inställningen hos hästen är mycket bra och vi kan nog räkna med ett offensivt upplägg.

Ranking: A: 1-2  B: 7-6-3-11  B/C: 9-12  C: 4-10-5-8

V75-7: Jägersro 2640 m autostart

8 Epic Kronos har varit ojämn i sina prestationer och man trodde att det hade lossnat lite efter prestationen näst senast. Örjan sa senast att han beter sig annorlunda i ryggar och här lär man nog sända honom fram i dödens. Han krossade motståndet näst senast från den positionen och såg bländande ut under loppets gång. Till den här starten är han anmäld med barfota runt om för första gången och det skulle kunna bli en kross från dödens. Tufft motstånd men han är bra själv när han presterar på topp.

6 Stens Rebell verkar ha tagit loppen som han gjorde på Halmstad under Sprintermästaren på helt rätt sätt. Han var inte långt ifrån att skrälla i finalen och senast glänste han från ledningen. Hästen är startsnabb och trivs i ledningen. Johan lär köra till från start för att ta sig till spets och från den positionen säljer han sig dyrt. Dessvärre hamnade han i det tuffaste uttagningsloppet men han blir ingen enkel nöt att knäcka från ledningen.

11 Barn Ready besitter enorm kapacitet och har alldeles för lite pengar på sig. Han har bara gjort 6 starter men ses som en av favoriterna till att vinna Derbyt. Han imponerade i sin årsdebut när han vann trots galopp och senast vann han överlägset och totalt åkandes. Trots att Magnus kör Our Pride som vann Kriteriet ifjol får det här ses som hans bästa chans att vinna Derbyt. Distansen är nog ett plus men hästen är inte helt stabil på benen. Anmäld med barfota runt om för första gången som skulle kunna ge honom en växel till. Det tuffaste uttagningsloppet på förhand men visst ska han vara hårt betrodd. Frågan är dock hur Magnus ska lägga upp det ifall Örjan sitter i dödens med Epic Kronos.

Ranking: A: 8-6-11   B: 10-7-1  B/C: 5-2   C: 3-12-9-4

/Kim

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [1960 rader] = 980 kr
Skrällen
  • V75-4:
    #4 Jobiline Ridge
team-skrallen
Spiken
  • V75-1:
    #7 Fame and Glory
team-spiken
Draget
  • V75-3:
    #8 Global Evolution
team-draget
Gå med i vårt andelslag!