V86 tips Bjerke & Solvalla jackpot 21/8 jackpot 14 miljoner kr

Publicerades den 20 augusti 2024

Hej!

V86 Xpress är tillbaka och då gäller 20.30 som spelstopp. Omgången delas mellan Bjerke och Solvalla där det är uttagningslopp till det Norska Derbyt på Bjerke. De fyra främsta ur varje uttagningslopp går vidare till final i det Norska Travderbyt.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Bjerke 2600 m autostart

4 Nelson Daytona tävlar väl mest mot sig själv i det här loppet. Hästen är startsnabb och konkurrenterna har respekt för den här. Det mest troliga är att han sitter i tät in mot första sväng och efter det kommer det inte vara någon som vill trycka upp något tempo. Han har galopperat ett par gånger och det är väl det som skulle kunna fälla honom. Felfri bör han bli svårslagen och visst är det en tänkbar spik att inleda omgången med.

2 Shahjahan T.H kanske är den som sitter i rygg ledaren och liftar med till en bra placering. Distansen är nog inget plus för hans del men det mesta talar för att loppet kommer gå i ett väldigt långsamt tempo och då kan han nog hänga med bra i ryggar. Han har en kvick. konkurrent invändigt om sig men jag tror nog att man får rygg ledaren på 4 Nelson Daytona här. Vill man gardera är han väl ett givet motbud.

9 G.G Egri avslutade bra senast i sitt lopp och kan göra bra prestationer emellanåt. Han vinner inte speciellt ofta men skulle kunna utmana om en finalplats här. Kan han få en ryggresa även denna gång skulle han kunna vara med i den främre träffen. Bakom favoriten är loppet väldigt öppet och då ska han såklart räknas tidigt.

Ranking: A: 4   B: 2-9   B/C: 10-3-5   C: 7-8-6-1

V86-2: Solvalla 1640 m autostart

3 Bellfort har fina förutsättningar med spår 3 och kort distans. Hästen är väldigt startsnabb och Oskar-Kylin Blom lär gasa från början. 2 Royalty Amore är även hon kvick ut men känslan där är väl att Jörgen S Eriksson kanske kan tänka sig en ryggresa på innerspår. Det vore intressant att se Bellfort i tät här och hon skulle kunna leda runt om.

8 Fuel Capacity står på tur för seger och senast såg det ju klart ut. Det blev dock stumma ben sista biten men det var också lång distans för första gången. Det är en bra häst för sammanhanget men läget kunde givetvis varit bättre. Hästen är startsnabb och Claes Sjöström lär väl knappast backa från start. Risk att det blir en dryg inledning men formen finns där och vi hoppas på lite tur.

5 Kents Marre ska göra debut med framspår bakom startbilen och startsnabbheten är således svårbedömd. Det finns kvicka konkurrenter runt omkring honom och någon spetsstrid lär han nog inte vara med i. Hästen tål annars att göra en del grovjobb och barfota runt om är inget minus. Frågan är ifall han har snabbhet nog för att kunna vinna över kort distans denna gång. Formen finns nog där men även en del frågetecken.

Ranking: A: 3-8   B: 5-10-1-6  B/C: 2-4-11   C: 12-7-9

V86-3: Bjerke 2100 m autostart

12 Månin Lilja fick sämsta läget men är en av de bättre hästarna i loppet. Hon låg länge sist senast och mötte flertalet konkurrenter som hon ställs mot även denna gång. Trots den dåliga positionen senast klev hon runt många och blev trea. Spåret sätter såklart ned vinstchansen men hon ska absolut räknas trots läget då motståndet inte skrämmer.

6 Vidarsson V.A är kanske rätt favorit med tanke på läget men absolut ingen som jag vill hålla i handen. Han möter inte det tuffaste motståndet men riskerar att kunna få göra en del grovjobb. Senast hamnade han i dödens och höll väl okej även om han var totalt chanslös att utmana om segern. Näst senast när han vann fick han en drömresa serverad av Jorma Kontio från rygg ledaren.

3 Tenning slog Vidarsson V.A senast de möttes men fick också lifta med i dennes rygg och tog sig knappt förbi sista biten. Hästen har ändå gjort det rätt så bra och man fick ett fint läge. Loppet känns relativt öppet på förhand där alla slår alla vid olika tillfällen. Jag kommer att strecka ett par hästar och Tenning är given på min kupong.

Ranking: A: 12-6  B: 3-11-10-1   B/C: 5-9-7   C: 8-2-4

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

2 Lizmark körde Daniel Wäjersten resolut med senast och öppnade första 500 meterna på 1.10.9 i karriärens andra start. Den öppning satt säkert kvar lite i benen under slutrundan men han sträckte på sig och vann framför två riktigt bra konkurrenter. Tufft motstånd även denna gång men läget är bra. Har hästen gått framåt med det lopp kommer han nog vara med i segerstriden.

10 Slivovitz Lover kommer med två raka segrar och Örjan känner hästen väl. Walmanns stallform är fortsatt väldigt bra och nu planerar man att rycka alla skor för första gången. Hästen har tidigare gått med järnskor så det blir en rejäl lättning i balansen. Blir det tempo i loppet kommer han nog fälla många till slut.

7 Mister Lion lär bli hårt betrodd och visst är det kanske bästa hästen i fältet just nu. Han fick däremot spår 7 och dessa unghästar brukar kunna utvecklas väldigt mycket mellan starterna. Ingen häst för mig att gå på som hårt betrodd även om han kanske ses med högst vinstchans. Det finns dock intressanta motbud.

Ranking: A: 2-10-7   B: 5-4-8-3   B/C: 1-6  C: 9-11

V86-5: Bjerke 2600 m autostart

1 Charron vann spårlottningen och skulle kunna vara en spik. Han har spetsat från spår 1 tidigare och innerspåret på Bjerke är rätt så bra. Hästen kommer från en fin seger i Jarlsberg Grand Prix där de främsta motbuden galopperade bort sig. Hästen ska dock inte be om ursäkt för sin prestation som var mycket fin. Formen sitter där och kanske kan man leda runt om. Distansen är kanske inget plus men chansen finns att han får bestämma en del i tät.

7 Powwow är främsta motbudet och frågan är hur bra han egentligen är. Han har slagit Charron tidigare men den gången vann han från ledningen och Charron fick trava utvändigt. Nu är det ombytta roller och dessutom lång distans. Hästen var sjuk i början av året och har galopperat i bägge årets starter. Hästen är startsnabb men fick spår 7 och då blir det svårt att hitta till tät. Kapacitetsmässigt kanske han är snäppet bättre än 1 Charron men frågan är hur mycket man vill tömma honom i det här uttagningsloppet och ifall hästen går felfritt.

9 Jazzman är kvick ut bakom bilen men fick bakspår denna gång. Kanske kan man försöka att rygga 1 Charron direkt från start och på så sätt få rygg ledaren. Distansen känns inte som någon fördel och han slutade på en tredjeplats näst senast i Jarlsberg Grand Prix. Senast körde man i ryggar och han gick med bra fart över mål mot tuffa konkurrenter. Given vid gardering.

Ranking: A: 1   B: 7-9   B/C: 5-8-3-2   C: 11-4-10

V86-6: Solvalla 1640 m autostart

1 Dorotea ska göra debut på svensk mark och hästarna är som vanligt väldigt svårbedömda i första starten när Gennaro Casillo startar dem. Oftast brukar de kunna behöva något lopp innan de presterar på topp. Den här hästen har i alla fall visat form nere i Italien och startsnabbhet. Ifall det räcker för att hålla ut kvicka konkurrenter vet jag inte men det vore intressant att se henne i spets här. Hon vann överlägset senast från ledningen och starten blir nog viktig för hennes del.

5 Danceinthedark F fick aldrig chansen senast men sköt kanske inte till något extra heller när den sena luckan uppenbarade sig. Örjan känner hästen väl och den kan öppna medel från början. Det blir nog ingen ledning men kanske tål man att göra lite grovjobb då motståndet är enklare än vad man har mött den senaste tiden. Jag tror också att den korta distansen är ett plus för henne och hon ska med på kupongen.

7 Can Can Broline är givetvis den bästa hästen i fältet men det är absolut läge att gå emot. Hon fick spår 7 över kort distans och det kan bli en dryg inledning. Emilia Leo lär försöka söka sig framåt och kanske har man tur att hitta ned någonstans. Hästen är ingen blixt från start och det finns kvicka konkurrenter invändigt. Normalt sett skulle hon kunna vinna trots en tuff resa men hon har inte varit som bäst på slutet. Senast galopperade hon direkt från start och gången innan var hon direkt svag efter en fin resa. Man misstänker att det är brunsten som satt ned henne lite och man hoppas på en bättre prestation den här gången. Intressant att man ska testa henne i en amerikansk sulky för första gången som kanske skulle kunna förbättra startsnabbheten. Given att försöka fälla för mig med tanke på form och utgångsläget.

Ranking: A: 1-7  B: 2-10-8  B/C: 4-3  C: 11-12-9-6

V86-7: Bjerke 2600 m autostart

10 Just Like Heaven är en spik för mig i nuläget då jag har bivit imponerad av den här hästen. Han var storfavorit att vinna Jarlsberg Grand Prix men galopperade direkt i starten och då var den dagen förstörd. Han mötte Klinger för tre starter sedan och vann åkandes med drygt 50 meter. Hästen är bäst i sin årskull när han presterar på topp och distansen känns inte som något minus. Man återgår till vanlig vagn eftersom hästen var lite pigg senast och jag tror att man vinner detta lopp från alla positioner.

1 Klinger är startsnabb och Östre lär göra ett försök till att hålla upp spets och köra i tät. Han var chanslös mot Just Like Heaven senast de möttes och distansen känns inte som någon fördel för hans del. Skulle favoriten ha en sämre dag eller köras väldigt passivt kanske Klinger kan dra det längsta strået.

2 Kjella fick ett fint utgångsläge och kan öppna hyggligt. Man tar nog inte en längd på 1 Klinger men kanske kan man krypa ned i rygg på den sistnämnde. Även här känns distansen inte som någon fördel men man kan nog få en snäll resa på innerspåret. Kanske kan man ta sig vidare till final för att vinna loppet blir det nog svårt.

Ranking: A: 10   B: 1   B/C: 2-11-9-8   C: 4-6-5-7

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

5 The Flying Eagle skötte sig senast och då blev det seger mot ett litet enklare gäng. Hästen är startsnabb och Mats lär ställa frågan om ledningen efter en bit. Kanske vill man köra i tät ifall möjligheten ges men 7 Cameron kan vara en bra rygg att ta. Mats har lite valmöjligheter och hästen visade senast att han går bra bakifrån.

7 Cameron trodde jag mycket på senast och visst hade han vunnit ifall inte Julian Cordeau hade varit så envis med Staro Quantas som kom långt efter i mål. Man ska dock inte klaga för mycket när kuskar vill köra mot favoriter men visst var det ett väldigt oväntat svar. Chans till revansch denna gång och han tål att vandra utvändigt om ledaren ifall Jörgen väljer det upplägget. En bra häst i form helt enkelt.

10 Kapten Nemo var tillbaka senast i en minicomeback. Peter G Norman lyckades spetsa från spår 12 på ett imponerande sätt och från ledningen var det lugna gatan. Nu är det bakspår igen men hästen går bra i ryggar. Van att möta tuffa konkurrenter och lär ha gått framåt med det senaste loppet i kroppen. Ska passas tidigt!

Ranking: A: 5-7   B: 10-4-9   B/C: 1-2-3   C: 11-6-8

/Kim

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7350 rader] = 1837.50 kr
Skrällen
  • V86-2:
    #8 Fuel Capacity
team-skrallen
Spiken
  • V86-7:
    #10 Just Like Heaven
team-spiken
Draget
  • V86-8:
    #10 Kapten Nemo
team-draget
Gå med i vårt andelslag!