V75 tips Drömjackpot 75 miljoner kr 24/8

Publicerades den 22 augusti 2024

Hej!

Vi har en intressant V75 omgång på Bergsåker då det är 75 miljoner kr jackpot. ATG eller rättare sagt vi spelare sköt in 42 extra miljoner till den här omgången och den ser intressant ut på förhand. Spelstopp 16.20 gäller som vanligt. Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Bergsåker 2640 m voltstart

7 From the Hip fick trava utvändigt om Not for Sale senast och var chanslös att utmana om segern. Not for Sale har dock höjt sig på slutet och dessa två var långt före övriga konkurrenter. Springspår passar nog rätt så bra men troligtvis tar man sig väl inte förbi 6 Kurtz. Motståndet är dock inte det tuffaste och trots en förmodad resa utvändigt om ledaren tror jag på en stark prestation. Ingen spik men kanske är han bara bäst från dödens.

6 Kurtz är van att möta tuffa konkurrenter och har väl lite läge för ledningen här. Springspår har han öppnat bra från tidigare och det gäller nog att hålla ut 7 From the Hip första biten. Lång distans är nog inget större minus men vanlig vagn är ett litet minus. William lär köra i tät ifall möjligheten ges och de skulle kunna leda runt om.

2 Coin Master trivs över distansen och möter ett motstånd som han absolut ska matcha. Senast fick han ju en drömresa i rygg på värsta konkurrenten Jalapeno K men var chanslös att hänga på när denne stack iväg. Insatsen var ändå helt okej och hästen är ofta med i segerstriden. Bra nog för att vinna ett sånt här lopp med lite klaff.

Ranking: A: 7-6  B: 2-9-4  B/C: 1-11-3   C: 5-10-8-12

V75-2: Bergsåker 1640 m autostart

11 Kingen Mearas mötte övermakten senast i Olly Håleryd och han fick den otacksamma uppgiften att dra tåget under slutrundan i tredjespår. Daniel körde smart och blev trea i mål med en häst som gick med fullfart över mål. Bakspår över kort distans är inte optimalt men det finns gott om startsnabba hästar på framspår som skulle kunna sätta färg på loppet. Vid tempo blir han inte enkel att stå emot och han möter enklare motstånd denna gång.

1 Jes Angel imponerade senast vi segern när hon flög till ledningen och spårade runt om. Relevant Stride som startade i det loppet var chanslös att gå i clinch men hade också ett svårt läge. Kort distans denna gång ser jag som ett plus och man fortsätter med det helstängda huvudlaget och amerikanska sulkyn som man testade för första gången senast. Motståndet denna gång är tuffare men jag hoppas att man spänner bågen och kör i tät ifall chansen ges. Rygg ledaren skulle även det vara en bra position och vi får se vilken taktik Ulf väljer.

5 Jimbaran Zon såg jag live senast på Åby och visst såg det bra ut även om känslan var att Conrad tryckte på gaspedalen för tidigt. Han fick stryk av en häst som alltid går hela vägen in i mål och Conrad hade behövt hålla sig lite kylig, vilket förvisso inte är hans bästa egenskap. Hästen kan öppna från start men man vill nog gärna spara hans speed. Skulle man hitta ned i ett vettigt slagläge är det nog få hästar som kan matcha honom i en spurt sista biten. Kort distans tror jag är ett plus för hans del även om han är väldigt allround.

Ranking: A: 11-1-5   B: 2-3-6   B/C: 4-9-8  C: 10-12-7

V75-3: Bergsåker 2140 m autostart

4 Beacon Kronos är min förstahäst och en tänkbar spik. Han har två raka segrar och intrycket över mål har varit mycket bra. Segrarna är tagna från rygg ledaren jag tror att han tål att gå i spets här också. Oscar Berglund har varit väldigt nöjd med sin häst länge och han ska räknas tidigt här. Spår invändigt om 5 Mellby Joker är viktigt och kanske kan bli direkt avgörande. Näst senast stod de bredvid varandra och då tog Mellby Joker en längd i starten. Risken finns att det blir samma visa den här gången men jag är inne på att Mats kommer vara mer angelägen om att hålla ut Mellby Joker den här gången. En viktig startrusning och jag hoppas att Beacon Kronos är den som sitter i tät.

5 Mellby Joker släppte man ledningen med senast till Winterburn och det var helt rätt val. Han hängde på bra där bakom som tvåa och har toppform för dagen. Den här gången kör man nog i tät ifall man får chansen men risken är att 4 Beacon Kronos blir svår att komma förbi. Kanske finns chansen att krypa ned i rygg och på så vis få en fin resa. Lite väl hårt spelad i min bok ifall ledningen skulle missas.

7 Jerka Sting fick spår utvändigt om de två värsta konkurrenterna och det är givetvis ett stort minus. Formen är annars bra och han gick bra ute i spåren senast i ett lopp där det var jämnt högt tempo. Barfota runt om är ett plus men han kommer att behöva lite tur med positionerna ifall han ska blanda sig i segerstriden.

Ranking: A: 4   B: 5-7-3   B/C: 2-9-10-12   C: 1-8-6

V75-4: Bergsåker 2140 m autostart

9 Mellby Kaliber galopperade senast och det såg ut som att han snubblade till lite. Gången innan körde Lisa Giljam honom perfekt och vann enkelt från dödens. Bakspår tror jag kan passa honom rätt så bra här då det nog blir en del körning första biten. Man ska utrusta honom med en jänkarvagn till den här starten som han vann i för tre starter sedan. Man byter även till ett helstängt huvudlag och hästen lär vara med i segerstriden trots bakspår. Känns märkligt lite spelad i nuläget och jag har honom som en tänkbar spik.

3 That´s So Spicy hade inte startat på drygt tre månader inför den senaste staten och Hanna körde passivt i ryggar. Hästen avslutade jättebra och var nära att knipa förstaplatsen. Hästen lär vara bättre med det loppet i kroppen och han kan öppna hyggligt från start. Hästen går bra i ryggar och från ett fint läge blir han att räkna med.

7 Mazuocco Boko fick ett spår lite långt ut på vingen men är nedstruken till spår 6. Plus med amerikansk sulky och hästen har fin form för dagen. Han tål att göra en hel del grovjobb ifall det skulle behövas och han är ett givet streck på min kupong.

Ranking: A: 9  B: 3-7-10  B/C: 2-1   C: 4-12-5-8-11

V75-5: Bergsåker 2140 m autostart

6 Nigel di Quattro är min förstahäst men ingen spik. Han kommer nog inte bli för hårt spelad med tanke på den sämre prestationen senast. Min gissning är att han är mycket bättre i spets än när han tävlar i ryggar. Han har tagit alla sina fyra segrar från tät och har gjort det på ett imponerande sätt. Nedstruken till spår 5 är ett plus och barfota runt om är intressant! Conrad kommer nog att vara resolut från start och skulle kunna komma till tät. Risken är dock att 2 eller 1 vill köra i den positionen ifall chansen ges och han var inte bra för fyra starter sedan när han fick trava i dödens. Från ledningen är det toppchans men kommer han dit?

4 Kite Runner var inte som bäst senast och det visade sig att han var sjuk. Man har fått en träningsperiod och även om toppformen inte sitter där ska han räknas tidigt. Sett till kapacitet är han kanske den bästa hästen i fältet men litet frågetecken kring formen. Skulle kunna vinna på ren kapacitet.

1 Zigzag Zagazoo har galopperat i två av de tre senaste starterna och det är givetvis inte positivt. Finns en viss galopprisk även denna gång med spår 1 bakom bilen och frågan är vart Daniel hamnar. Hästen öppnade inte bra senast han hade spår 1 men har utvecklats mycket efter den starten. För tre starter sedan hade han spår 8 bakom bilen och klev iväg bra första biten. Kanske kan man få rygg ledaren och då ska han räknas.

Ranking: A: 6-4   B: 1-11-2-10  B/C: 7-3   C: 8-9-12

V75-6: Bergsåker 2140 m voltstart

15 Global Dancer rankas först på kapacitet men det är väl ingen spik att hålla i handen. Loppet känns rätt så stökigt på förhand och det är väl såna här lopp som ska ligga på V75. Hästen har inte startat på ett par månader och kan nog behöva loppet i kroppen. Det är många konkurrenter att runda men hon besitter en vass spurt. Hon lär få ryggar att gå i och skulle de köra för fort kommer hon att fälla många till slut. Litet minus med vanlig vagn kontra amerikansk sulky som hon brukar tävla i.

13 Coral Coger är skrällen i loppet för min del. Hon är van att möta tuffa konkurrenter och tränaren Ola Åsebö låter väldigt nöjd med sin häst. Han tycker att hon är i sitt livs form och med en resa i ryggar här kommer hon att fälla många med sin spurt. Litet minus även här med vanlig vagn även om hon gått bra i vanlig vagn tidigare.

2 Donato Princess kanske kan vara något nu när Kolgjinis hästar faktiskt presterade förbättrat under Derbykvällen på Jägersro. Visst var Savastano kanske inget extra men både Countess Face och Xia Lloyd vann sina uttagningslopp på ett bra sätt. Formen var kanske inte helt på topp men förhoppningsvis börjar stallformen vända. Donato Princess är kvick ut i volt och spår 2 bör passa henne rätt så bra. Ledningen vore att föredra men det är inte givet att man hittar dit. En position i den främre träffen bör man få och då kan det räcka långt.

6 Kit Crown förstår jag inte varför blir så hårt betrodd av de tidiga spelarna. Hästen är bra och har stått för en del riktigt fina prestationer men att hon är spelad till över 30% i nuläget känns helt galet i min bok. Kanske är jag helt fel ute och att hon leder det här loppet runt om men jag vill se mer innan jag rankar upp henne. Hon vann senast men det var mot ett väldigt enkelt gäng där första priset var 10 000 kr. Det var första segern på över 1 års tid och helt plötsligt ska hon vara favorit på V75. Jag har inte blivit imponerad av tidigare starter men Wallin låter nöjd med sin häst och kanske får jag ta på mig dumstruten. Rankas ned ordentligt för mig.

Ranking: A: 15-13   B: 2-3-7-14   B/C: 6-10-12  C: 11-4-9-1-5-8

V75-7: Bergsåker 2140 m autostart

2 Borups Victory är en tänkbar spik för mig i nuläget. Det mesta står såklart mellan honom och Francesco Zet och det kommer kanske krävas att man tar ställning här. Jag tror att Borups Victory är den som sitter i tät och därför blir det min förstahäst. Hästen har visat toppform och är startsnabb när kusken vill det. Här gäller det såklart för Daniel att vara först fram och överta ledningen av stallkamraten 5 Mellby Jinx som nog är den som sitter i tät initialt. Borups Victory kommer att bli synad av Francsco Zet och vi kan nog få en spännande duell!

6 Francesco Zet kan knappast behövt duscha efter loppet senast i Åbys World Grand Prix. Loppet blev ett sömnpiller och Örjan Kihlström ville inte bjuda upp till någon dans. Klart man har förståelse för att hästen kan ha varit för pigg men det är klart att han ska svara ut High on Pepper och sedan släppa till Horsy Dream. Då hade det kunnat bli lite puls även om Horsy Dream förmodligen hade dragit det längsta strået. Man ändrar från rycktussar till ryckhuva denna gång och Örjan lär vara mer offensiv nu när distansen är kortare. Vi får se ifall han är bra nog för att plocka ned Borups Victory.

4 Great Skills fick aldrig chansen senast från sitt innerspår efter ett litet samarbete Djuse-bröderna emellan. Helt rätt tycker jag att man ”hjälps” åt lite att sätta favoriten i säcken ifall chansen ges. Allas chans att vinna det loppet var att se till att Great Skills inte kom ut i ett tidigt skede. Daniel var såklart inte nöjd över att bli fast i ett lopp som man siktat hela året mot men han hade garanterat gjort samma sak själv ifall han hade möjligheten. Hästen gick i mål med alla krafter sparade och trots två tuffa konkurrenter ska man inte nonchalera henne helt vid bredare gardering. Amerikansk sulky för första gången är intressant!

Ranking: A: 2   B: 6-4  B/C: 5-9-1  C: 10-3-8-7

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3528 rader] = 1764 kr
Skrällen
  • V75-2:
    #1 Jes Angel
team-skrallen
Spiken
  • V75-3:
    #4 Beacon Kronos
team-spiken
Draget
  • V75-6:
    #13 Coral Coger
team-draget
Gå med i vårt andelslag!