V86 tips 28/8 Åby & Solvalla jackpot 14 miljoner kr

Publicerades den 26 augusti 2024

Hej!

Skrällarna uteblev förra veckan då favoriterna i Norge levererade vilket var risken på förhand. Jackpot således på 6 rätt till denna vecka och omgången körs på Åby och Solvalla. Jackpot 14 miljoner kr och det finns en del starka favoriter även denna omgång. På förhand är de dock inte lika många som föregående vecka och jag har grävt fram några spännande skrällar som verkligen ser ut att bli bortglömda. Förhoppningsvis prickar jag in någon så värdet kan skjuta i höjd. Spelstopp 20.30 och för er som vill vara med på en andel, kan ni klicka på länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Åby 2140 m voltstart

7 Luca Barosso hade jag förväntat mig mer av näst senast på Axevalla när han fick en fin resa och gick felfritt. Det fanns dock inget krut i hästen och han slutade på en femteplats. Denna gång ser väl motståndet lite enklare ut och han skulle kunna köra sig till tät efter en bit. Senast såg han rappare ut i benen men han galopperade i en utdragen körning om ledningen. Han galopperade även bak i fältet över upploppet där han kanske blev lite generad. Det är i alla fall ingen häst att lita fullt ut på men ser ut att ha högst vinstchans i loppet.

1 Jameson K.W tror jag sitter i tät initialt och det är väl inte omöjligt att André Eklundh väljer att testa i den positionen. Hästen återkommer dock efter ett litet uppehåll och André låter lite tveksam till vart han har hästen för dagen. Han hade gärna velat att hästen skulle haft ett lopp i kroppen inför den här starten och därför tror väl jag att man släpper till 7 Luca Barosso ifall den skulle komma tidigt. Open-stretch finns att tillgå på Åby och Jameson K.W går även bra i ryggar. Hästen bör få en fin resa och skulle kunna vinna även om formen kanske inte är på topp.

2 Nyras Lars R är väl skrällen i första avdelningen. Det är ingen häst som vinner på beställning och har inte sin bästa bit till slut. Senast hamnade man långt bak och gick i mål med en del krafter sparade. Ska han vinna loppet tror jag att han behöver få en smygresa på innerspåret och avgöra via open-stretchen. Hästen har öppnade bra i volt tidigare och spetsade från spår 2 för fyra starter sedan på Färjestad. Jepson vet vi är duktig både taktiskt och i voltstart. Ingen seger i år för hästen men kanske kan man skrälla med dessa förutsättningar.

Ranking: A: 7-1  B: 2-9-8-5  B/C: 11-4  C: 10-3-6

V86-2: Solvalla 2140 m autostart

9 Elita Indal är rätt favorit och kommer bli en stor sådan. En tänkbar spik då hon möter ett motstånd som hon ska kunna slå. Visst hade man velat haft ett framspår men hästen tål att göra grovjobb och är Robin Bakker lite påläst borde han inse att chansen att köra sig till tät trots bakspår finns med i leken. Hon testades i en amerikansk sulky senast och det föll minst sagt väl ut. Hon var helt enkelt bara bäst och vann på en fin segertid. Motståndet denna gång skräms inte nämnvärt och är hon lika bra som senast kommer konkurrenterna få det väldigt tufft att slå henne.

1 J.J Dragon är bra när han fungerar fullt ut. Senast var han inte dålig på något sätt men man var inte helt nöjda med prestationen då hästen inte ska ha varit speciellt trött i mål. Hästen trivs i spets och dit ser man ut att komma igen. Zeb säger att man inte släpper till vem som helst men skulle Bakker komma med en tidig fråga är det inte omöjligt att man väljer att släppa till den. Man bör få en fin resa och skulle kunna vinna från olika positioner. Givet motbud till favoriten.

11 K.F.C Sox är en skräll som kittlar att plocka med ifall det skulle bli barfota runt om och amerikansk sulky för första gången. Walmann är dock expert på att anmäla så och sedan byta till vanlig utrustning när läget inte blev vad han hade tänkt sig. Walmann har annars ruskigt bra stallform och den här är inte helt tokig. Plockas med ifall man siktar på att fälla favoriten.

Ranking: A: 9  B: 1-10-11   B/C: 4-7-6-5  C: 3-8-2-12

V86-3: Åby 2640 m autostart

5 Jazz G.D har utvecklats på ett fint sätt i år och nu spänner man bågen och tar resan till Sverige. Hästen vann överlägset senast på Biri och hade gott om krafter sparade i mål. Den långa distansen tror jag är ett plus för hans del då hästen känns otroligt stark. Rätt så kvick bakom bilen och skulle kunna nå ledningen här. Från spets kommer han sälja sig dyrt men han kan vinna från andra positioner också.

1 Run Champ Run förmodar jag är den bästa hästen i fältet även om det är väldigt tidigt i deras karriärer. Han har varit riktigt fin vid bägge segrarna men agerade senast lite knepigt bakom bilen. Hästen galopperade direkt innan Per ens hade kommit upp bakom bilen men gick med fältet sedan efter galopp trots att ekipaget var diskat. Frågetecken med spår 1 nu bakom bilen då hästen inte fick det att fungera senast från spår 9. Felfri lär han vara med i segerstriden och kapacitet vet vi finns.

3 Stensjös Pierh fick dåliga ryggar och galopperande hästar framför sig senast när man skulle attackera ute i spåren. Kusken svängde ned på innerspåret istället och hästen gick okej i skymundan. Det var ett svårt utgångsläge man hade på förhand och det stämde inte alls i själva loppet heller. Han stod annars för en stark prestation gången innan och nu fick man ett bättre spår. Lång distans känns inte som något minus och felfri lär han vara med i segerstriden. Kan öppna medel och skulle han trampa iväg rätt är det inte omöjligt att man kommer till spets efter en bit.

Ranking: A: 5-1  B: 3-12-11  B/C: 10-2-9  C: 6-8-7-4

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

3 Pralines är obesegrad efter tre starter och det är väl ingen större gissning att hon kommer tillhöra favoriterna till att vinna Svenskt Trav-Oaks lite senare i år. Hon testades i en amerikansk sulky senast och det föll väl ut. Magnus körde henne perfekt och hästen verkar vara  otroligt mogen trots sin ålder och endast tre lopp. Hon fick gå först i tredjespår under slutrundan från jumboposition och det var på ett imponerande sätt som hon rundade fältet och vann rätt så enkelt. Nu är det bättre spår och hon klev iväg bra från spår 8 utan att Jorma tryckte av henne näst senast på Lindesberg. Min gissning är att Magnus kör till tät i ett tidigt skede och leder runt om. Ett riktigt fint sto som nog inte är beroende av ledningen här. En tänkbar spik.

2 La Yuca hade inte sin bästa dag senast och fick en tuff resa utvändigt om ledaren. Hon föll tillbaka rejält sista biten och därför tror jag att Örjan siktar in sig på ett snällare lopp denna gång. Visst kanske man väljer att köra i tät ifall chansen ges men Örjan vet att det inte är hennes viktigaste lopp och hon fick gå sig rejält trött senast. Skulle kunna få rygg ledaren här och då kan man nog hänga på bra. Hon har kapacitet men kommer från en sämre prestation.

8 Vivillion var väldigt fin senast på Solvalla när hon vann enkelt från ledningen. Hon kom i ett fint skick från Reijo Liljendahl till Wäjersten och det är en häst att hålla utkik på i framtiden. Nu återgår man till skor runt om och ändrar till ett öppet huvudlag från helstängt som det var senast. Spåret drar ned chansen och det blir nog svårt att vinna denna gång. Vill man gardera tycker jag ändå att hon är ett streck även om det mesta talar för favoriten här. Sett till kapacitet tror jag att den här tillhör de bättre i loppet men det kanske inte är dags just till denna start.

Ranking: A: 3   B: 2-10-8   B/C: 1-6-7-9   C: 12-4-5-11

V86-5: Åby 2140 m autostart

3 Ronno ska debutera i Claes Sjöströms regi men får Ulf i vagnen som känner hästen väl. Hästen galopperade direkt senast från spår 1 bakom bilen, vilket var lite märkligt då han har klivit iväg bra därifrån tidigare. Hästen är startsnabb och skulle kunna ta sig till spets. 2 Da Vinci Boko är även den kvick ut ifall kusken kan ladda men galopprisken finns där. Ronno var riktigt bra näst senast när han kördes i spets över 2609 m men fick sträcka vapen mot Bootsman. Hästen trivs annars i tät och från den positionen hade han nog inte blivit helt enkel att rå på.

9 Feldenkrais Pal har gjort grymma lopp och aldrig varit sämre än tvåa efter fem starter. Hästen har också matchats mot riktigt tufft motstånd och haft dåliga spår. Plus med Jepson i sulkyn denna gång och medeldistans ser jag bara som ett plus. Det är väl rätt favorit i loppet även om han blev ensam på bakspår. Det finns dock en del intressanta motbud men visst skulle han kunna vara starkast till slut. Given gardering för mig i alla fall.

4 First of Mind har man inte blivit rik på att spela den senaste tiden, vilket förvisso gäller alla Gocciadoros hästar. Totalt omöjligt att räkna på hur de ska prestera då vissa står för starka prestationer medans andra knappt kommer i mål. Han har problem med sjuka hästar i stallet och det är bara att gardera hans favoriter men man kan strecka de mindre betrodda. Den här har två raka galopper och det finns en galopprisk även denna gång. Sett till kapacitet är han nog bland de bättre i loppet vilket han visade näst senast när han spurtade in bra som trea efter galopp och var inte långt ifrån Feldenkrais Pal som slutade tvåa. Hästen är inte att lita på och formen är ett stort frågetecken. Som inte alltför hårt betrodd är han ändå given att betala för, tycker jag.

Ranking: A: 3-9   B: 4-5  B/C: 6-2   C: 7-1

V86-6: Solvalla 2140 m autostart

8 Billy the Bronco hade man varit lite sugen på att spika med ett spår lite längre in på vingen. Hästen är startsnabb och kan nog ta sig förbi det flesta invändigt men risken är att han inte blir släppt till tät. Det hade varit väldigt intressant att se honom i tät här och han känns helt borttappad av de tidiga spelarna. Hästen satt fast senast i rygg på ledaren med alla krafter sparade och man fortsätter med barfota runt om till den här starten. Speldrag!

2 Hidalgo Simoni fick ett perfekt spår men kanske hade han velat att distansen skulle varit lite längre. Senast var det lång distans och han kom med en vass spurt och är väl egentligen mer stark än snabb. Skulle gynnas ifall det blev högt tempo i loppet men tål nog att göra en del grovjobb. Tidig från ett perfekt utgångsläge.

3 Sanoroc News är förmodligen den som tar hand om tät initialt men sedan är det kanske inte helt givet hur man väljer att lägga upp loppet. För min del hade det varit perfekt ifall man velat släppa ledningen till 8 Billy the Bronco men det kanske blir svårt. Hästen kördes i tät näst senast av Björn Goop som den gången måste ha stått för en av hans sämsta styrningar någonsin. Hästen hade fått lägga en längre speed för att ta sig till tät och sedan när Barn Ready kom i tredjespår försökte Goop ändå köra i spets istället för att tänka om. Hästen fick ett mycket tufft lopp över lång distans och skrittade i mål som sista felfria häst med drygt 2 sekunder bakom vinnaren. Senast körde man hästen snällare i ryggar där han gick okej. Motståndet denna gång är enklare än vad det var näst senast och kanske spänner man bågen och vill köra i tät. Bra läge för en position i den främre träffen.

1 Exploy vet jag inte hur den ska vinna det här loppet. Hästen har jag trott på tidigare och han har hög potential men verkar ha svårt att trava och problem med aktionen. Senast galopperade han som slagen och nu ska starta från spår 1. Andrea Ferrara ska enligt Gocciadoro sköta om hästen och känna honom väl men det är ingen enkel uppgift detta. Förmodligen bästa hästen i fältet när han fungerar men det ser problematiskt ut på förhand detta. Fortsatt tveksam form i stallet. Rankas ned.

Ranking: A: 8-2  B: 3-9-5-4  B/C: 6-1-11   C: 7-10-12

V86-7: Åby 2140 m autostart

4 Ivan Mauger lär nog dra majoriteten av strecken här och det kan man väl förstå. Hästen rekordsänkte rejält senast och är väldigt startsnabb. Han fick ett fint spår och det mest troliga är att man kör sig till spets i ett tidigt skede. Det finns kvicka konkurrenter invändigt men jag tror inte de vill bråka alltför mycket. Man testade barfota runt om och amerikansk sulky senast båda för första gängen och det föll minst sagt väl ut. Klart enklare motstånd denna gång och visst skulle han kunna spåra runt om.

12 Slave to Love Cal är skrällen i loppet som jag väljer att lyfta fram. Han fick såklart det sämsta spåret i denna spårtrappa men det visste man nog om när man anmälde hit. Hästen är bättre än raden och gick bra senast över upploppet. Motståndet denna gång ser inte alltför tufft ut även om han kommer behöva lite ryggar att gå i under slutrundan. Risken är att det blir långt fram men klaffar det, skulle det kunna räcka hela vägen. Man maxar utrustningen med barfota fram, amerikansk sulky och ett helstängt huvudlag senast gick han med ett norskt. Paal tror att det kan gå trots utgångsläget.

6 Djingis Khan är en bra häst som lever mycket på sin styrka. Hästen tål att göra grovjobb och risken är väl att han får göra det den här gången. Kanske kan man ha tur och hitta ned i ett vettigt slagläge annars är risken att man hamnar utvändigt om ledaren. Att vinna från dödens blir nog svårt men hästen är rejäl. Formen är god och jag tycker att han är tidig vid gardering.

Ranking: A: 4-12-6   B: 5-1-3-10  B/C: 11-9  C: 2-7-8

V86-8: Solvalla 1640 m autostart

4 Urbina Southwind tror jag är den som sitter i tät och då kör man nog i den positionen. Skulle man välja att släppa ledningen till 6 The Flying Eagle så är nog loppet över. Över den korta distansen är jag dock inne på att Erik testar i spets. Han har en kvick konkurrent invändigt om sig då 3 Riverdale Z kan öppna. Däremot låter tränare Viktor Flink Ideborn väldigt nöjd med sin häst och Erik vet vi kan skicka rejält från start. Kort distans anser jag är hennes bästa då hon har startat över den tre gånger och aldrig varit sämre än tvåa trots spår 12 och 11. Man maxar henne med amerikansk sulky och barfota runt om till den här starten. Senast gick hon med ett norskt huvudlag för första gången men det rycktes aldrig och man kör med samma till den här starten. Man går lite all in och jag är inne på att det kan vara spets och slut här. Hon har haft lite svårt att sträcka på sig sista biten och är vassast i ryggar men nu är det kort distans och det norska huvudlaget kan nog ge effekt i slutet. Det är inte givet att man tar en längd på 3 Riverdale Z men då kanske man kan krypa ned i rygg. En tänkbar spik ifall man låter inne på att gasa och köra i tät.

10 Mellby Jail är förmodligen den bästa hästen i fältet men han har inte startat på drygt 5 månade och kan behöva loppet. Nurmos hästar brukar vara förberedda men det är ändå bakspår och kort distans. Risken finns att han saknar den där speeden men samtidigt har man Magnus i sulkyn som kan få fart på vilka hästar som helst för dagen. Självklart skulle han gynnas av hårt tempo i loppet och hästen tål att göra en del grovjobb. Som storfavorit är han dock given för mig att gå emot.

9 Waypoint Sequence är i fin form och var givetvis toppad senast i sitt uttagningslopp till Stoderbyt. Det blev galopp den gången men hon gick bra efter galopp i skymundan enligt stall Melander och de tror att formen är på topp. Det finns startsnabba hästar som skulle kunna sätta färg på loppet och då ska man inte nonchalera henne.

Ranking: A: 4  B: 10-9-3-6  B/C: 1-2-7  C: 12-5-8

/Kim

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7350 rader] = 1837.50 kr
Skrällen
  • V86-7:
    #12 Slave to Love Cal
team-skrallen
Spiken
  • V86-4:
    #3 Pralines
team-spiken
Draget
  • V86-6:
    #8 Billy the Bronco
team-draget
Gå med i vårt andelslag!