V86 tips 4/9 Åby & Solvalla

Publicerades den 3 september 2024

Hej!

Ny V86 omgång denna vecka som återigen körs på Åby och Solvalla. Spelstopp 20.30 som vanligt när det är Xpress. Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Åby 1640 m autostart

3 Great Time Trot tycker jag ofta gör bra prestationer. Senast hamnade man illa till från ett svårt utgångsläge och hästen fick gå i mål med en del krafter sparade. Bättre läge denna gång och jag förväntar mig ett offensivt upplägg av Magnus Jakobsson. Hästen tål att göra grovjobb och över korta häcken är jag inne på att han skulle kunna vinna den tunga vägen. Ledningen hade varit bäst men risken är att den positionen är upptagen. Gynnas av att 1 Nugget Zon blivit struken. Tänkbar spik nu då han högst troligt kommer till ledningen.

9 Denco’s Galliano håller toppform och han kommer från en stark prestation i Danmark. Kort distans är inget minus och vi får se vilken taktik Johan Untersteiner väljer från start. Han står ensam på bakspår och 1 Nugget Zon är förmodligen den som sitter i tät och rygg på den behöver inte vara fel. Open-stretch finns att tillgå och Nugget Zon trivs i spets över korta häcken. Skulle man välja dennes rygg kan man få en drömresa på innerspåret och då blir han att räkna med sista biten.

7 Sandokan galopperade förmodligen bort segern senast på upploppet. Hästen är inte helt att lita på men det finns gott om styrka och kapacitet. Han gynnas av det lilla fältet men distansen är inget plus. Bör hamna vettigt på det och Jepson kan nog tänka sig ett offensivt upplägg ifall möjligheten ges. Felfri är han med i segerstriden.

Ranking: A: 3  B: 9-7   B/C: 2-5-8  C: 4-6

V86-2: Solvalla 2140 m autostart

3 Fuel Capacity fortsätter jag att tjata om men kanske kan det vara dags för honom den här gången. Hästen är riktigt bra och klart underskattad av spelarna. Senast fick man en dryg inledning fram till dödens där man knäckte ledaren tidigt men galopperade när det gick fort. Hästen fick inte det rätta fästet i banan enligt stallet och hade rycktussarna kvar när galoppen kom. Man kör återigen med rycktussar och det skulle kunna ge en fin effekt. Hästen är snabb från start och ledningen vore spännande här.

10 French Omelette är mitt andra drag i loppet. Hästen kördes snällt senast men spurtade vasst när han fick chansen och blev tvåa till slut. Nu är planen att testa honom i en amerikansk sulky för första gånge och det känns ju väldigt spännande. Känslan är att han har höjt sig lite på slutet och med en smygresa blir han farlig sista biten.

7 Mister Lion galopperade senast som slagen från ledningen och kanske hade hästen inte sin bästa dag. Hästen är rätt så kvick ut och skulle eventuellt få överta ledningen i ett andra skede. Risken är dock att han får en dryg inledning och får trava utvändigt om ledaren denna gång. Det finns andra intressanta hästar men det är klart att segerchansen är god ifall man kommer till ledningen.

Ranking: A: 3-10  B: 7-8-9  B/C: 11-1-2   C: 5-12-6-4

V86-3: Åby 2140 m autostart

12 Attitude Superb är min förstahäst och en tänkbar spik trots utgångsläget. Känslan är att loppet står lite mellan honom och 3 Stensjös Henessi som troligtvis är ledaren i loppet. Attitude Superb har visat toppform och gick ruskigt bra senast efter galopp. Gången innan dansade han undan från spets på ett imponerande sätt och hästen går även bra i ryggar. Kanske är han vassast över kort distans men jänkarvagn denna gång är ett plus. Skulle han bara komma igenom starten på ett vettigt sätt tror jag att han fäller dessa konkurrenter med sin spurt. Från spår 12 finns dock risken att det blir för långt fram. Han har blivit behandlad i knäna efter den senaste starten och det är kanske inget plus. Skulle formen vara lika bra som på slutet får konkurrenterna det svettigt under slutrundan.

3 Stensjös Henessi kommer med två raka segrar från ledningen. Hästen är startsnabb och självklart siktar man på att leda loppet runt om. Senast fick han utstå tryck under slutrundan och kunde ändå kontra ut den tredje konkurrenten över upploppet. Hästen höjer sig ett snäpp i ledningen och släpper ogärna någon förbi sig. Plan a är att leda runt om.

1 Djingis Khan är en bra häst som dock fick spår 1 här. Frågan är hur långt bak han hamnar från start och ifall man väljer att sitta kvar på innerspår eller ifall kusken söker sig ut. Kapaciteten är det inget fel på och hästen tål att göra en del grovjobb. Han behöver ha en del tur och spåret är väl hans största fiende.

Ranking: A: 12  B: 3-1-11-5   B/C: 6-8-4   C: 7-2-10-9

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

4 Nepthys Boko är rätt favorit i loppet men är väl stor sådan i nuläget. Procenten lär väl trenda nedåt en bit men hon blir säkert storfavorit till spelstopp. De flesta räknar väl med att hon ska ta hand om ledningen och spåra runt om. Risken finns att det blir så men hon har kvicka konkurrenter invändigt om sig som är startsnabba och jag är inte säker på att hon bara skulle vinna detta lopp utvändigt om ledaren. Från spets är vinstchansen god men hon är klart sårbar ifall hon får svar. Senast fick hon en dålig rygg att gå i samtidigt som det kanske inte slog gnistor kring hästen. Given att gardera för mig.

2 Jobiline Ridge trodde jag en del på senast men hon presterade kanske lite under förväntan. Visst fick hon vandra utvändigt om ledaren men jag hade förhoppningar om en finalplats. Kanske behövde hon det loppet då hon hade två raka galopper inför den starten. Magnus i sulkyn är inget minus denna gång och han går minst sagt på vatten för dagen. Totalt överlägsen som kusk i nuläget och kanske kan han väcka upp hästen lite. Hon är riktigt bra i grunden och kanske börjar formen komma allt mer.

3 Timotejs Märta har Daniel Wäjersten kört på slutet och han bör känna hästen rätt så väl nu. Näst senast körde han snällt och gav henne ett mycket fint lopp. Hästen sköt till fint vid lucka och senast höll hon bra trots att hon fick dra tåget i tredjespår. Man fick ett bra spår denna gång och hästen kan öppna från början. Hon kanske inte tar hand om någon ledning men det vore en intressant position att se henne i då hon trivs i den och har tagit bägge sina segrar därifrån. Daniel bör kunna hitta en vettig position och då ska hon ses med chans.

Ranking: A: 4-2  B: 3-5-1   B/C: 11-12-7-10   C: 9-8-6

V86-5: Åby 2640 m voltstart

6 Quattro Håleryd står ensam på sitt springspår och hästen bör väl kunna kliva iväg rätt så bra. Han har inte öppnat som någon blixt tidigare i voltstart men nu har han också ett perfekt läge. Han klev iväg näst senast från spår 1 helt klart godkänt. Skulle man få överta ledningen kan han bli svår att nå för övriga. Hästen har gått bra på slutet och senast var han ute mot stenhårt motstånd. Stall Untersteiner har minst sagt visat upp hästarna i fint skick på slutet och vi kan nog räkna med en bra prestation.

7 Smajlis är en jättekapabel häst som gynnas av distansen men som inte är helt att lita på. Han har galopperat en del i sin karriär men har nu två raka segrar. Senast hade han kanske lite flyt att ledaren galopperade sista biten men prestationen var ändå bra. Felfri blir han såklart att räkna med.

2 Flight to Paris är skrällen i loppet. Gynnad av att ha blivit nedstruken till spår 1 och kan öppna väldigt fort i volt. Min tanke är att man tar hand om ledningen och sedan släpper man kanske till 6 Quattro Håleryd. Tränaren säger att hästen trivs bäst utan rygg och att kusken gärna får köra i ledningen. Det är dock lång distans och vi får se hur Kevin väljer att lägga upp taktiken. Det här är ingen häst som vinner på beställning men som håller fin form för dagen. Han ska inte nonchaleras och streckas på en garderad kupong.

Ranking: A: 6-7  B: 2-3-10   B/C: 4-12    C: 11-8-9

V86-6: Solvalla 2140 m autostart

8 Lozano di Quattro kommer från en liten sämre prestation även om det såklart var en tuff uppgift att vandra utvändigt om en mycket bra Winterburn. Man hade självklart ändå trott på en lite vassare prestation och vi får se ifall han kan ta snabb revansch denna gång. Han möter ett par bra hästar men står samtidigt väldigt bra inne i denna spårtrappa. Visst fick man spår 8 men det är också endast 7 konkurrenter att runda och man lär hamna vettigt på det. Man har gjort lite ändringar i balansen till den här starten och man vill försöka vara lite mer aktiv från start första biten. Det är förstahästen för mig i loppet och en tänkbar spik. Självklart vore ledningen bäst men risken är att han inte blir släppt dit. Skulle hästen prestera på topp kan han vinna från alla positioner.

3 One Crystal fick spår utvändigt om 2 Ikaros Sisu men jag är väl inne på att Örjan kan ta en längd på honom från start. Det är inte helt givet på förhand och starten blir viktig. Kanske är det Örjan som sitter i tät och då kör han nog i den position. Man vet dock aldrig helt med Örjan och han skulle väl potentiellt kunna släppa spets till 8 Lozano di Quattro ifall den skulle komma med en tidig fråga. One Crystal kördes passivt senast från ett svårt läge och gick i mål med alla krafter sparade. Bättre läge denna gång och visst är han tidig på lappen.

2 Ikaros Sisu gjorde comeback senast efter drygt ett års tävlingsfrånvaro. Det gick fort i loppet och Magnus körde till spets från spår 12 och fick jobba lite på hästen sista biten. Det var nära galopp i sista sväng för honom och hästen kommer säkert ha gått framåt med det loppet. Nu plockar man även av alla skorna som kanske kan göra honom lite smidigare och rappare. Det finns en enorm motor i hästen men lite svårbedömd startsnabbhet. Vi får se hur mycket Magnus kan öppna från start men det är heller inte hästens viktigaste lopp.

Ranking: A: 8  B: 3-2-6  B/C: 4   C: 5-1

V86-7: Åby 2140 m autostart

1 Muscle Rex har jag som omgångens bästa spik just nu. Loppet står väl mellan honom och 5 Arctic Dominant och jag väljer att ta ställning. Mina tanke är att han får rygg ledaren på 5 Arctic Dominant men ledningen skulle kunna vara ett alternativ också. Open-stretch finns att tillgå på Åby och chansen finns att ta sig förbi favoriten sista biten även om man inte lyckas hålla upp ledningen. Intressant med amerikansk sulky för första gången i André Eklundhs regi och hästen har en hög högsta nivå. Han är ingen blixt bakom bilen men kan kliva iväg rätt så bra. Spår 1 är lite svårbedömt men sämst rygg ledaren hoppas jag på.

5 Arctic Dominant är startsnabb bakom bilen och från spår 5 kanske han blåser till tät. Han har visat upp fin form och från ledningen blir han inte en enkel nöt att knäcka. Skulle han få lite tryck under vägens gång av 3 L.Way Joli eller någon annan kanske det kan sitta i benen lite och då finns risken att han har värsta konkurrenten i rygg. Ska vara favorit men det skiljer väl mycket mellan honom och 1 Muscle Rex just nu.

3 L.Way Joli vann senast efter en stark insats då han fick gå i tredjespår och dödens under slutrundan. Det var bra tempo i loppet där Rocket Boy stod för en femstjärnig prestation. L.Way Joli har hög kapacitet men har lätt till att galoppera. Felfri blir han att räkna med och hästen tål att göra en del grovjobb.

Ranking: A: 1  B: 5-3  B/C: 11-10-7-2   C: 6-9-8-4

V86-8: Solvalla 1640 m autostart

8 Can Can Broline är bästa hästen i fältet när hon levererar på topp och det gjorde hon senast. Det fanns vissa frågetecken tyckte jag då hon kom från sämre prestationer och stallet trodde att det berodde på brunst. Hästen har även galopperat bort en hel del pengar och är väl inte helt att lita på. Man testade henne i en amerikansk sulky för första gången senast och det fungerade väl. Hon hamnade perfekt på det och gynnades av att ha blivit nedstruken till spår 6. Hon blev däremot av med sin rygg efter en bit i loppen men var bara starkast från dödens. Nu fick man spår 8 och motståndet är tuffare. Skulle hon prestera lika bra denna gång kanske hon bara vinner igen. Klar förstahäst för mig.

1 Ready Star kanske skulle kunnat vara en spik ifall jag hade vetat att han skulle sitta i spets. Hästen är startsnabb men han är ingen blixt och frågan är ifall han kan hålla ut 3 Whoopsy Laday. Rygg ledaren behöver inte vara fel och det var kanske segern som rök senast när Westholm blev lite ivrig när han skulle styra ut. Mats kör denna gång och han är såklart snäppet vassare i sulkyn. Hästen är i form och skulle han lyckas hålla spets, kan han nog springa riktigt fort i ledningen över korta häcken.

3 Whoopsy Laday är startsnabb men frågan är ifall hon lyckas ta sig förbi 1 Ready Star första biten. Skulle man nå ledningen blir hon inte enkel att slå och skor runt om har hon tävlat bra med tidigare. Hon är härdad mot tuffa konkurrenter och känns väldigt tidig på min kupong. Hon var inte som bäst senast och man har behandlat henne till den här starten. Kapacitet för att vinna finns!

Ranking: A: 8-1-3   B: 5-6  B/C: 10-9   C: 4-12-7-2

/Kim

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7200 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V86-8:
    #3 Whoopsy Laday
team-skrallen
Spiken
  • V86-7:
    #1 Muscle Rex
team-spiken
Draget
  • V86-2:
    #3 Fuel Capacity
team-draget
Gå med i vårt andelslag!