Europatipset ger mer betalt än Stryket!

Publicerades den 1 september 2024

Stryktipset med stora förväntningar igår… På förhand var alla parametrar optimala, allt från tuff kupong till stor jackpot i en relativt beskedlig omsättning (28,5 miljoner). Men på de tretton arenorna drog favoriterna det längsta strået i tio av matcherna. Utdelningen stannade därmed på under 10 000 kr och som alltid groteskt underbetalt vid dessa utfall. En rättvis utdelning hade snarare varit 30 000 kr+ om man kollar på totalodds för den vinnande raden.

Nåja, det är bara att vända blad, både i almanackan och i poolspelsgrinden. September välkomnar oss med en läcker Europatipskupong. Det är matcher från Europas storligor och Allsvenskan, det är helt utan storfavoriter (kupongens största favorit är Juventus, 1,85 mot Roma). Otroligt krävande och otroligt kul att jobba med!

Idag kommer vi bygga ett spelförslag som utgår från det klassiska systemet Miljongängets 195. Ett system som varit med från starten av Svenska Spel Tillsammans – precis som hela Miljongänget varit. Många vinster har det blivit under dessa år och just ”195-an” har träffat 13 rätt ofta. Låt oss bygga på med en fullträff ytterligare! Fyra spikar, fem halvor och fyra helgarderingar är det som gäller.

Spelförslag

Som sagt, otroligt tuff lapp och de fåtal favoriter som finns på kupongen under 2,00 i odds kommer bli överspelade. Den som ser mest okej nu på morgonen är Liverpool borta mot antagonisten Man United. Den tvåan hugger vi gärna, Liverpool ser betydligt bättre ut än United och hur ska hemmalaget kunna freda sig mot Liverpools offensiva krafter?

Vidare spikar vi även Juventus, Häcken och Royale Union. Verkligen inga fynd värdemässigt och framförallt Juventus är överstreckad så det skriker om det i skrivande stund. Men som vi alltid tjatar om – vi måste ta hänsyn till hur stor potentiell vinstpott det finns och idag lär 13-potten knappast överskriva 2,0 miljoner och därmed kan vi inte bygga alltför sjuka radkomber.

Men givetvis ska vi ta sikte på VÄRDE och det gör vi först och främst genom två tydliga ställningstaganden via halvgarderingar. Både Udinese och Sevilla åker ner i papperskorgen. Udinese till 75 % streck och vinstchans runt 45 % är ett givet förstaval. Lär väl inte stänga så högt men många svaga system kommer att sitta i den favoritbåten det kan vi lova! Sevilla till 2,50-odds och nästan 50 % streck släpper vi gärna med, chansen att lyckas med det draget är över 60 %. Höjd är skapad!

I övrigt försöker vi gena lite i kurvorna med resterande tre halvgarderingar. Två hårdrocksnävar placeras ut i matcher där kryssen är överspelade samt 1X i matchen Osasuna-Celta Vigo där tvåan faktiskt inte bjuder på mycket värde.

Slutligen hoppas vi att våra fyra helgarderingar ska göra jobbet och fånga upp flera skrällar. Paris och Alaves får gärna tappa poäng bland annat!

Dagens matematiska system på 2592 rader är klart! Vi kommer inte att göra några reduceringar denna gång men även när vi bygger matematiska system använder vi oss av suveräna reduceringsverktyget, www.reducering.se. Med hjälp av totalodds och utdelningsprognos får man utmärkt stöd för att optimera sitt bygge. Vi märkte exempelvis att vi behövde göra två ”vaskningar” (Udinese och Sevilla) för att få bort för många svaga rader. Vi såg även att systemet blev för offensivt när vi hade helgarderat även Juventus och det blev mer rimligt när Juve spikades. Nu är vi nöjda och tycker att systemet är balanserat med en härligt offensiv touch! Så här säger staplarna:

Häng med på en andel i Miljongängets 195 här!