V75 tips Bjerke 8/9

Publicerades den 7 september 2024

Hej!

V75 ska köras i Norge då det Norska Derbyt för varmblod och kallblod samt Kriteriet för varmblod och kallblod ska avgöras. 3 extra miljoner ligger i 7 rätts potten som kommer från Norge till den här omgången och därför står det jackpot. Värt att tänka på är att min information är lite mer begränsad när jag skriver dessa tips till Norge så rankingen kanske skiljer lite mer än vanligtvis. Lite färre intervjuer och svårare att veta vilken balans som hästarna har tävlat med.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Bjerke 2100 m autostart

Vi inleder omgången med en final av det Norska Kriteriet för kallblod.

2 Gör Som Jag Vill vann det svenska travkriteriet för kallblod med galopp näst senast och prestationen var såklart ruskigt vass. Han vann senast sitt uttagningslopp till det Norska travkriteriet från dödens och hade nog lite krafter sparade. Självklart har man toppat honom till den här finalen och det vore häftigt att vinna även det Norska Kriteriet för kallblod. Det är min förstahäst i loppet men motstånd saknas inte.

1 Gigant Tider kommer in till den finalen som obesegrad med sex raka segrar. Hästen har gjort allting rätt och man valde spår 1 här i finalen. Han klev iväg rätt så bra från spår 5 bakom bilen för tre starter sedan och man siktar givetvis på att hålla ledningen. Skulle man hålla spets kör man såklart i den positionen och då blir han inte enkel att slå.

3 Tangen Martin gjorde ett heroiskt lopp i finalen av det Svenska Kriteriet för kallblod näst senast då han fick göra grovjobbet utvändigt om ledaren på en ganska tung bana. Senast i sitt uttagningslopp fick han regelrätt stryk av 1 Gigant Tider men stod för en bra prestation. Skulle man kunna ta sig till spets och hålla Gigant Tider i rygg, kan man nog bli farlig den här gången. Hästen är bra och han fick ett fint utgångsläget i den här finalen.

Ranking: A: 2-1   B: 3-9-10  B/C: 4-5-6  C: 11-7-8-12

V75-2: Bjerke 1609 m autostart

1 Jackson Trot har kvicka konkurrenter utvändigt om sig men drog nu vinstlotten och fick spår invändigt om värsta konkurrenterna. Spår 1 på Bjerke är bra och hästen är väldigt kvick bakom bilen. Jag tror att man håller upp ledningen och då blir han spännande att se i tät. Senast blev det galopp men innan det har han suttit fast i rygg på ledaren med alla krafter sparade och sett väldigt fin ut. Kort distans tror jag inte är något minus och han är en tänkbar spik för mig.

6 Bollinger är nog bästa hästen i fältet men det kanske inte räcker den här gången. Man maxar honom med barfota runt om och amerikansk sulky som han vann med för tre starter sedan. Hästen är snabb bakom bilen men får nog det svårt att ta sig till tät. Hästen tror jag är gynnad av att trava på innerspår då han bryter utåt en del i svängarna. Det skulle kunna bli tufft ifall han tvingas vara ute i spåren eller trava utvändigt om ledaren. Hästen var ute senast mot tuffa hästar i uttagningsloppet till Norska Derbyt men var aningen blek. Man fick en fin resa på innerspår men man kunde inget i loppet. Hästen hade dock inte startat på drygt tre månader inför den starten och lär vara vassare med det loppet i kroppen. Lär nog bli favorit i loppet.

2 Enjoythevictory S.C kommer från en seger och höll ut Jackson Trot den gången. Nu ska man dock ta en längd på honom sida vid sida och det blir nog väldigt svårt. Hästen är annars i fin form och barfota fram till den här starten är ett plus. Vi får se ifall man väljer att krypa ned i rygg eller om man vill köra i ett andraspår. Han knäckte t.ex. Ready West från dödens för tre starter sedan på Rättvik och var ruskigt bra den gången.

Ranking: A: 1   B: 6-2  B/C: 8-4-5  C: 10-7-3-9

Snacka trav och få travtips i vår Facebookgrupp! Gå med här!

V75-3: Bjerke 2100 m autostart

Norsk Travkriterium där en trio höjer sig lite över mängden men kanske kan de bjuda in andra i loppet.

1 Timestile R är obesegrad efter tre starter och har visat prov på fin kapacitet. Hästen är startsnabb och ser väl ut att kunna ta hand om ledningen här. Risken finns dock att det kostar en hel del första biten och att köra i den positionen då 2 Felix Halbak säkert kommer vilja ta sig till ledningen och är väldigt startsnabb. Det finns i leken att de två mest spelade kör för hårt emot varandra och bjuder in resten i matchen. Skulle 1 Timestile R få bestämma lite i tät blir han svårslagen och rycktussarna senast gav en fin effekt.

5 Thai Terminator gick riktigt bra sista biten och avslutade sylvasst. Det var första gången hästen tävlade i en amerikansk sulky och det blir samma igen. Hästen lär vara lite vassare med det loppet i kroppen och kan öppna från start. Man lär inte vara med i någon spetsstrid men man kan nog hitta en bra position. Med rätt smygresa blir han farlig till slut.

2 Felix Halbak fick spår utvändigt om värsta konkurrenten och det kan såklart bli väldigt avgörande. Hästen är väldigt snabb från start men tveksamt ifall han är tillräckligt snabb för att plocka en längd på 1 Timestile R. Tjomsland lär väl göra ett rejält försök och risken är att det kommer gå undan rejält från start. Hästen vann senast på ett bra sätt och verkar gå framåt för varje start. Given på lappen.

Ranking: A: 1-5-2   B: 9-3   B/C: 4-10-11  C: 12-6-7-8

V75-4: Bjerke 2140 m voltstart

4 Kinge Svarten fick spår 4 men kanske kan vara den som sitter i tät efter en bit. Det gäller nog främst för honom att vara före 1 Fyri som garanterat skulle vilja komma till tät. Jag är väl inne på att Kinge Svarten kommer vara före Fyri trots spår 4 i volten. Hästen har slagit Fyri vid tidigare tillfällen och man låter väldigt optimistiska inför den här starten. Litet minus med vanlig vagn nu när det är voltstart.

1 Fyri är en bra häst och han fick spår 1. Däremot har han inte öppnat jättefort tidigare i voltstart och risken är stor att han blir över. Man kan säkert hitta ut i ett andra skede men att trava utvändigt om Kinge Svarten är inte roligt. Hästen kommer från en mycket bra prestation och formen verkar vara på topp. Skulle han istället lyckas komma till spets är det hästen att slå och då leder han loppet länge.

8 Alm Kevin har visat fin form på slutet och men fick inte det bästa läget. Han behöver nog lite tempo i loppet för att han ska kunna komma in i matchen men kunnandet finns. Senast körde man honom i en amerikansk sulky men han har gått bra även i vanlig. Skulle han få ett lopp i ryggar så lär han komma med en stark avslutning.

Ranking: A: 4   B: 1-8  B/C: 10-6-3   C: 7-2-5-9

V75-5: Bjerke 2600 m autostart

Det Norska Travderbyt för kallblod ska avgöras och vi kan nog få se ett roligt travlopp!

1 Kringelandkyro fick spår 1 och känslan är väl att han håller upp ledningen från spår 1. Han öppnade väldigt bra från det spåret för fem starter sedan och den gången var det inte maxad balans. Nu ska man testa barfota runt om för första gången och han såg väldigt fin ut i sitt uttagningslopp. Han lär bli synad från ledningen men skulle absolut kunna leda runt om.

2 Frivoll Gorm vann det Svenska Derbyt för kallblod trots en tung resa utvändigt om ledaren. Hästen är nog gynnad av distansen då han lever på sin styrka och Tom Erik Solberg räds nog inte dödens på nytt. Han hade uppvisning i sitt uttagningslopp från ledningen och vann med gott om krafter sparade. Tuff uppgift ändå ifall han tvingas gå i dödens igen men han skulle absolut kunna lösa även den här uppgiften.

3 Will Knick slog Overvik Prinsen regelrätt senast från dödens och stod för en rejäl prestation. Bägge dessa var långt före övriga konkurrenter och skulle kunna utmana om segern med rätt resa. Will Knick tål att göra en del grovjobb och ska absolut ses med chans här.

Ranking: A: 1-2   B: 3-5-9  B/C: 4-11-10-7   C: 6-12-8

V75-6: Bjerke 3100 m voltstart

10 Miss Pepper står väldigt bra inne i loppet sett till pengar. Hon har tjänat mer än 15 Charleston Volo som står 20 meter bakom henne. Ett gynnsam läge minst sagt och hon är vass i ryggar. Distansen är kanske inte något plus men med en resa i ryggar kommer hon säkert fälla många med sin spurt. Förstahästen för mig.

14 Pretty Devil kommer från en enkel seger och det här är en bra häst. Spår 5 i Norge är väldigt bra och han har inga hästar utvändigt om sig på sin volt. Man kan nog få en fin start och distansen är inget problem. Litet minus kanske med vanlig vagn men han ska absolut ses med segerchans här. Given på min kupong!

8 Extreme Point är en väldigt bra häst och Frode kanske skulle kunna köra sig till tät efter en bit. Det finns dock två minus på honom med skor runt om och vanlig vagn. Senast hade man spår 1 och blev över från start, vilket gjorde att han aldrig fick fritt någon gång under loppet. Tuffare motstånd denna gång men hästen är riktigt bra. Skulle kunna vinna men given att gardera för mig.

Ranking: A: 10-14  B: 8-13-15-1  B/C: 2-3-7-9  C: 12-5-11-6-4

V75-7: Bjerke 2600 m autostart

Det Norska Travderbyt ska avgöras och vi får en jättefavorit i form av 2 Just Like Heaven.

2 Just Like Heaven kliver in i det Norska Travderbyt som storfavorit. Han möter ett par bra konkurrenter men känslan är att han är huvudet högre. Han har även visat det och är han bara frisk så bör det bli en seger här i finalen. Spår 2 passar nog honom rätt så bra och vi får väl se ifall någon konkurrent vill svara ledningen. Hästen är inte beroende av den positionen och ser ut att ha en bra vinstchans från alla positioner. Hästen vann sitt försök på ett övertygande sätt med både norsken och huvan oryckta. Han har galopperat någon gång tidigare bakom bilen och det är väl det som skulle kunna fälla honom. En tänkbar spik men procenten kommer att bli väldigt hög.

1 Nelson Daytona fick en promenad i parken senast och fick springa på i kallblodstempo. Nu fick man spår 1 och hästen kan öppna rätt så bra bakom bilen. Man kommer nog ladda för att hålla spets för att sedan släppa till storfavoriten. Kan man hänga på i rygg på 2 Just Like Heaven är man garanterad en fin resa och högst troligt en fin placering.

5 Powwow är skrällen i loppet ifall favoriten skulle galoppera eller ha en sämre dag. Man går all in med barfota runt om och amerikansk sulky till den här starten. Jag tror att hästen har tävlat barfota bak en gång tidigare men jag är lite osäker. Det är i alla fall spännande ändringar och hästen gjorde det bra senast utvändigt om Charron. Med en smygresa kommer han nog kunna tävla om en topp tre placering. Gynnas av att 4 Moni U.S.A nu har blivit struken!

Ranking: A: 2   B: 1-5-3   B/C: 9-7-6  C: 10-11-12-8

Snacka trav och få travtips i vår Facebookgrupp! Gå med här!

/Kim

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3750 rader] = 1875 kr
Skrällen
  • V75-3:
    #5 Thai Terminator
team-skrallen
Spiken
  • V75-4:
    #4 Kinge Svarten
team-spiken
Draget
  • V75-6:
    #14 Pretty Devil
team-draget
Gå med i vårt andelslag!