V75 tips Färjestad 21/9

Publicerades den 20 september 2024

Hej!

Vi ser fram emot en ny V75 omgång som den här lördagen körs på Färjestad. Omgången ser intressant ut på förhand där jag går emot ett par stora favoriter.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni köpa andelar av oss via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Färjestad 2140 m autostart

2 Jikken är min förstahäst och en tänkbar spik. Jag spikade honom näst senast med framgång och han vann då med växlar sparade från ledningen. Tanken är att han återigen ska komma till ledningen och leda det här loppet runt om. Han är inte beroende av den positionen och kommer inte dit av egen kraft. 1 Canopus N.O är nog den som sitter i tät initialt och vi får väl lyssna in lite senaste nytt där ifall man vill köra i tät eller inte. Vill man ha en rygg med 1 Canopus N.O så är Jikken en stark spik annars kan han nog vinna från andra positioner också.  Erik Adielsson får chansen denna gång då Örjan är nere i Italien och kör åt Gocciadoro.

5 Lozano di Quattro spikade jag senast och det blev tyvärr en andraplats. Kusken Tobias J Gustafsson gjorde inga större fel men han borde nog ha gått på lite tidigare för att kunna utmana om segern. Vinnaren i det loppet var dock riktigt bra och jag kan inte klaga alltför mycket på Tobias styrning. Nu finns chansen till ett mer offensivt upplägg och risken är att man hamnar i dödens. Hästen har visat att han tål den positionen men han möter ett par vassa konkurrenter. Jag tror inte att han plockar ned Jikken från dödens men det kan bli en häftig duell.

1 Canopus N.O har höjt sig sedan han kom till Frode Hamre och har visat topporm på slutet. Senast vann man enkelt från ledningen och hästen är startsnabb. Han möter dock klart tuffare motstånd denna gång och känslan är väl att man tar rygg på 2 Jikken eller 5 Lozano di Quattro ifall den skulle komma tidigt. Man fick ett bra läge för en fin resa och hästen lär vara med långt framme.

Ranking: A: 2   B: 5-1-9-6   B/C: 3-4   C: 8-11-10-12

V75-2: Färjestad 2640 m voltstart

11 Nero Schermer vidhåller jag är bästa hästen i fältet trots en sämre prestation senast. Rapporterna inför senast var sämre från Rick och det visade sig även i loppet då hästen var långt ifrån sin toppnivå. Vi hoppas att han kan studsa tillbaka till denna start men det kan behövas ett par till lopp i kroppen. Lång distans är annars inget minus och han besitter gott om kunnande inombords.

7 Staro Raymond blir storfavorit och för mig är han given att gardera. Förutsättningarna med Magnus A Djuse och springspår är bra samt att lång distans nog bara är ett plus för hästens del. Jag har dock inte blivit speciellt imponerad av det jag sett och tycker att hästen blir klart spelad i överkant. Man testade barfota runt om senast och det föll väl ut. Prestationen senast var även den stark då han enkelt plockade ned ledaren från dödens. Litet minus kanske denna gång med vanlig vagn men framförallt är det här ett rätt så tufft Klass 2 försök och det finns tuffa konkurrenter. Skulle man inte komma till tät ser uppgiften inte helt enkel ut.

2 Nowhere Fast gick riktigt bra som tvåa bakom Nero Schermer näst senast och kommer från en seger. Hästen var kanske inte som bäst senast vid segern men höll ändå Anse Macquereau bakom sig. Man har försökt ge hästen ett snabbare banjobb inför för att få hästen lite mer peppad inför den här starten. Enligt tränaren är hästen väldigt lat och därför hoppas man kunna väcka till honom lite inför denna start. Bra spår och hästen ska nog klara den långa distansen.

Ranking: A: 11-7   B: 2-9-1-8  B/C: 5-6-10   C: 12-3-5

V75-3: Färjestad 2140 m autostart

9 Brenne Borken ska ut mot eliten för första gången och blir förmodad storfavorit. Han är obesegrad efter 14 starter och står nu ensam på bakspår. Han gynnas av det lilla fältet och lär hamna vettigt på det från början. Hästen besitter enorma fartresurser och det är en tänkbar spik för mig. Det finns en del kvicka konkurrenter på framspår som nog kommer köra lite från start även om 7 Tangen Bork får anses som klar spetsfavorit. Han gynnas dock inte av distansen och jag tror Brenne Borken har goda möjligheter att spurta hem det här loppet. Anmäld med amerikansk sulky som han inte har tävlat med i de två senaste starterna. Formen verkar vara på topp och han ska bli väldigt rolig att se på banan.

7 Tangen Bork går bra i ledningen men känslan är att han är bäst i ryggar. Han har en ruskig spurt när han får spara sin speed och vi får se hur man väljer att lägga upp det här loppet. Senast fick han stryk återigen av Balder Odin och det var med rätt så stor marginal sista biten. Tangen Bork fick göra allt grovjobb utvändigt om ledaren och Balder Odin kunde spara sin speed. Jag anser att Tangen Bork är vassast över kort distans och det kan bli tufft att vinna detta från ledningen. Barfota runt om är dock optimalt och det verkar som han tävlade med skor runt om senast.

2 Stumne Fyr gör sällan ett dåligt lopp och han fick ett perfekt utgångsläge. Skulle man kunna få lite tempo i loppet och någon bra rygg att gå i, blir han nog att räkna med sista biten. Det blir nog svårt att vinna loppet ifall man skulle hamna i dödens men hästen är i toppform. Med rätt resa fäller han många under slutrundan.

Ranking: A: 9   B: 7-2-1   B/C: 3-8-6   C: 4   D: 5

V75-4: Färjestad 3140 m voltstart

1 Humanity Pellini gör sällan ett dåligt lopp och nu fick man ett perfekt utgångsläge. Hästen är kanske bäst när han får smyga med i ryggar men då finns risken att han blir fastlås som han har blivit flera gånger på slutet. Den långa distansen är annars ett plus och Christoffer Eriksson kanske är sugen på att testa i tät ifall möjligheten ges. Från ett fint utgångsläge ska han räknas tidigt.

6 Smajlis står ensam på springspår men tveksamt ifall han är tillräckligt snabb ut för att ta hand om ledningen. Han har inte haft springspår tidigare och det gör det hela lite mer svårbedömt. Samtidigt är det en klar fördel att stå ensam där och Magnus A Djuse gör inte många misstag i sulkyn för dagen. Hästen är i form och tål att göra en hel del grovjobb. Att vandra utvändigt om ledaren över 3140 m borde dock bli en för svår utmaning. Vettig chans ifall man kommer till tät eller lyckas undvika dödens.

13 Jalapeno K har varit struken inför en tilltänkt start och frågan är vart formen är. Det har gått lite väl lång tid mellan starterna och som storfavorit är han helt given för mig att gardera och ranka ned. Han imponerade förvisso vid sin senaste seger men jag vill fälla honom den här gången. Visst kan han vinna men det finns andra mer intressanta hästar att spela.

Ranking: A: 1-6   B: 10-2-13-12   B/C: 11-8-9   C: 14-7-5-3-4

V75-5: Färjestad 1640 m autostart

Flera startsnabba hästar på framspår öppnar för skräll?

7 Going Cash är kvick bakom bilen men fick spår för långt ut på vingen. Erik kommer säkert att testa lite från start men det finns flera kvicka konkurrenter invändigt. Hästen tål att göra en del grovjobb och kanske vill man syna dödens den här gången. Senast hamnade man i kalla ryggar och fick vrida på i fjärdespår in mot sista sväng. Hästen gick jättebra och han har nu fått två lopp i kroppen. Bästa hästen i fältet tycker jag men läget kan ställa till det.

3 Jameson K.W vore intressant att få till ledningen här. Jag är rätt säker på att ingen tar en längd på honom men frågan är ifall han tar sig förbi 1 Jongleur och 2 Mozart B.R. Jag håller Jameson K.W som knapp spetsfavorit men risken finns att Mozart B.R blir en faktor i spetsstriden med ny balans och utrustning. Jameson K.W trivs annars i ledningen och kort distans ser jag bara som ett plus. Plan a är att leda runt om.

10 Hawk Eye kommer från en mycket stark prestation där kusken Tom Erik Solberg valde att lämna rygg på ledaren och ta dödens med varvet kvar. Hästen kopplade grepp om ledaren rätt så tidigt och gick undan till en säker seger över upploppet. Prestationen var mycket bra och formen verkar vara på topp. Han möter tuffare motstånd denna gång men det ser ut att kunna bli högt tempo i loppet. Med rätt resa ska man absolut inte nonchalera honom här.

Ranking: A: 7-3-10   B: 1-2-11  B/C: 4-9  C: 5-9-8-6

V75-6: Färjestad 2140 m voltstart

7 Xanthis Ibiza håller jag som spetsfavorit från sitt springspår. Hon har Björn Goop i sulkyn och har visat sig kunna öppna kvickt tidigare i voltstart. Hon har matchats mot tuffa konkurrenter och man siktar säkert på att leda runt om. Hon är lite svårbedömd men skulle jag enbart ta en häst så är det nog henne. Markus har haft lite problem med stallformen i år men hästarna har presterat bättre på slutet och han har förhoppningar kring den här i framtiden.

15 Staro Raili tillhör de bättre hästarna i loppet men uppgiften på papperet är inte helt enkel. Hon riskerar att få trafikproblem och det behövs lite tempo och de rätta ryggarna ifall det ska gå vägen. Formen finns annars där och skor runt om har hon tävlat bra med tidigare. Med lite klaff på vägen skulle hon kunna vinna trots utgångsläget.

2 Global Eyecatcher var första tanken att gå på men hon kommer nog inte komma till någon ledning och hon ska inte vara vässad till den här starten. Man låter däremot nöjda med henne i träning men kanske behöver hon det här loppet i kroppen då hon inte har startat på drygt två månader. Kapaciteten finns där och visst skulle hon kunna vinna med rätt resa.

Ranking: A: 7-15   B: 2-12-1-6   B/C: 14-4-5-11-13   C: 8-3-10-9

V75-7: Färjestad 1640 m autostart

4 Bicc’s Tobee är förstahästen för mig i ett väldigt öppet lopp. Han fick ett bra startspår men har kvicka konkurrenter invändigt om sig. Chansen finns att komma till ledningen men det blir nog svårt att ta sig dit då man låter sugna på att köra i tät med 1 The Way I Talk Ås. Jag tycker inte att Bicc’s Tobee är beroende av ledningen och håller den här hästen högt. Maria Törnqvist har bra koll på sina hästar och hon säger att hästen kändes väldigt bra i ett banjobb inför den här starten. Dwight Pieters tycker jag är en duktig kusk och det blir en dyrt lopp ifall man ska gardera. En eller flera är känslan och kanske är man tvungen att ta ställning här.

1 The Way I Talk Ås trivs över korta häcken och kommer från en seger från ledningen. Kanske är hästen allra bäst med en ryggresa men kapacitet och form finns för att leda det här loppet länge. Hästen är väldigt startsnabb och trots kvicka konkurrenter utvändigt får han ses som spetsfavorit. Innerspåret på Färjestad är förvisso inte det bästa men i min bok sitter han i ledningen. Skulle man få bestämma en bit kan han bli svår att nå för övriga konkurrenter.

12 Swish the Cash vann senast på ett imponerande sätt och man tänker återigen köra barfota runt om Nedstruken till spår 11 men det är ingen enkel uppgift över 1640 m. Hästen tål att göra grovjobb och med en del kvicka konkurrenter på framspår kanske det kan bli bra tempo i loppet. Är han lika bra som senast kan han bli tuff att stå emot men risken finns att det blir långt fram.

Ranking: A: 4  B: 1-12-9-3-8  B/C: 6-2-10-7  C: 5

/Kim

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3024 rader] = 1512 kr
Skrällen
  • V75-5:
    #3 Jameson K.W
team-skrallen
Spiken
  • V75-1:
    #2 Jikken
team-spiken
Draget
  • V75-2:
    #2 Nowhere Fast
team-draget
Gå med i vårt andelslag!