V86 tips 2/10 Jägersro & Solvalla multijackpot 23 miljoner kr

Publicerades den 1 oktober 2024

Hej!

Finalen av V86 Super Days är kommen och det vi kan säga är att V86 omgångarna inte har varit enkla på slutet. Förra onsdagen blev det dött lopp i sista avdelning där det hade kunnat bli ca 2 miljoner kr på 8 rätt ifall skrällen Cherieff Sund hade varit ensam på fotot. Denna onsdag ser omgången lika klurig ut på förhand enligt mig och jag försöker gå för hög utdelning. Omgången körs på Solvalla och Jägersro.

Multijackpot denna omgång med 26 miljoner kr till en potentiell ensam vinnare. Vill ni vara med i jakten på 8 rätt hittar ni våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Jägersro 1640 m autostart

5 Localizer vore intressant att få till ledningen här men frågan är ifall man kan ta en längd på 2 Epicure D.E. Senast de möttes hade han spår invändigt och var den klart snabbare från start men nu ska han ta en hel längd. Hästen har visat form och är väl inte helt beroende av ledningen här. Givet förstastreck för mig i loppet.

3 Random Tile kan vara värt en varning i loppet. Hon är lite ojämnt startsnabb och presterar även lite ojämnt i loppen. Hon verkar dock inte trivas att gå utvändigt om ledaren utan tävlar nog bäst när hon får gå med i ryggar. Man har dragit ett fint spår och distansen känns inte som något minus. Kan Erik hitta en fin resa med henne blir jag inte förvånad ifall hon sätter nosen först.

2 Epicure blir nog favorit här p.g.a. läget. Hästen är startsnabb och trivs över kort distans. Han kommer dock från en sämre prestation där han inte var helt frisk. Det gick dessutom riktigt fort i loppet och han är bättre över kort distans. Hästen har gjort bra lopp i ledningen men det är ingen favorit jag vill hålla i handen. Helt givet är det inte att man sitter i spets och jag är inte helt såld på hästen. Given att syna och ranka ned.

Ranking: A: 5-3   B: 1-11-2-7   B/C: 8-4-9   C: 10-12-6

V86-2: Solvalla 2140 m autostart

9 Timotejs Märta har börjat jobba ihop till en seger och uppgiften den här gången ser intressant ut. Linus Lönn står sig bra i detta lärlingslopp även om det finns en del duktiga kuskar med. Hästen satt bombfast senast och hon har verkligen utvecklats fint på slutet. Wäjersten har kört rätt så snällt med henne i ryggar men spände bågen näst senast och hästen krigade hela vägen in i mål. Helst ska hon smyga med och spara sin speed för att prestera som bäst. Hon har en rätt så bra startrygg och blir minst sagt farlig ifall hon får sin resa. I en väldigt öppen och klurig omgång är jag inte främmande för att spika henne.

10 Cheops fungerade bra senast när man körde med skor runt om och visade att formen sitter där. Han fick utstå hård press under slutrundan och kämpade hela vägen in i mål. Han mötte klart bättre motstånd senast och ska räknas tidigt här. Bakspår är inte optimalt kanske men han blir nog att räkna med i segerstriden. Det finns startsnabba hästar på framspår som nog kan sätta färg på loppet.

2 Ares Maanos har ett bra spår och vore intressant att se i ledningen. Han är dock lite rullig och därför kunde kusken inte ladda för fullt senast med honom. Han har visat att han kan öppna fort och kliver han iväg bra, blir det tufft för konkurrenterna att ta en längd på honom. Helt givet är det såklart inte att man kan ladda iväg honom och det finns väldigt kvicka konkurrenter utvändigt. Från ledningen kan han leda länge, annars blir det tuffare att vinna.

Ranking: A: 9  B: 10-2-6-7  B/C: 4-8   C: 5-3-1-11

V86-3: Jägersro 1640 m autostart

3 Pure Athena vann enkelt senast och det här är en fin tvååring. Hon är rätt så kvick bakom bilen och skulle bli väldigt svårslagen ifall man lyckas nå ledningen. Hon har dock 2 Greta Jet invändigt om sig som öppnade bra senast och Robbin Bot lär knappast vilja släppa till någon annan än stallkamraten. Skulle Örjan trycka på gaspedalen finns chansen att ta en längd och då leder hon loppet länge. Hon kan säkert vinna från olika positioner men som favorit är hon given att gardera.

4 Gourmet d’Arc tror Paul J Hagoort mest på av sina tre hästar i loppet och hon kommer med två raka segrar. Hon har visat sig vara startsnabb bakom bilen men tar sig nog inte till ledningen av egen kraft. Chansen finns kanske att få överta ledningen av stallkamraten 2 Greta Jet ifall denne kör lite mot 3 Pure Athena första biten. Mycket hade varit vunnet ifall man lyckas komma till ledningen men hon har även vunnit bakifrån.

2 Greta Jet fick ett bra läge och kommer från en seger. Det står att hon ska tävla i en amerikansk sulky för första gången men den gick hon väl i senast om mitt öga inte sviker mig. Hagoort säger även i en intervju med Travronden att det inte blir några ändringar skor runt om, can’t see back och amerikansk sulky. Värt att följa upp den pucken närmre spelstopp. Det ser ut som att man kommer kunna få en fin position och visst ska hon ses med vinstchans i det här loppet.

Ranking: A: 3-4  B: 2-11   B/C: 6-12-8   C: 1-10-9-7

V86-4: Solvalla 1640 m autostart

11 Livorno rankar jag först och har honom som en tänkbar spik trots bakspår över 1640 m. Det kan givetvis häxa från det här läget samtidigt som kort distans kanske inte är optimalt för hans del. Jag har dock svårt att hitta spikar i omgången och jag kanske får ta den här. Han är fortsatt obesegrad felfri och har visat att han kan springa riktigt låga tider när Conrad trycker på gaspedalen. Anledningen till att jag landar här är för att det kryllar av startsnabba hästar på framspår där varenda en vill till ledningen. Känslan är att det kommer bli ruskig körning första biten och det skulle såklart gynna 11 Livorno. Blir det bara tempo i loppet tror jag att Conrad kan blåsa runt det här gänget.

6 One Night in Paris är väldigt startsnabb och Björn kommer säkerligen ladda för ledningen. Det finns dock flera kvicka konkurrenter invändigt som även de vill till spets och risken är att det blir en rejäl körning in mot första sväng. Hon är annars ute över sin favoritdistans och ska räknas tidigt i det här loppet. Man ska även lätta henne lite i balansen till den här starten.

12 Fashionable Dance fick sämsta läget men var grym vid sin senaste seger. Det fanns lite krafter kvar och hon skulle gynnas av lite överpace i loppet. Blir det tempo och hon kan följa med i en bra rygg, skulle hon kunna spurta hem den här segern. Står bra inne i loppet sett till pengar då det är fördel ston men läget blev inte det bästa.

Ranking: A: 11   B: 6-3   B/C: 2-10-9-4   C: 7-1-5-8

V86-5: Jägersro 3140 m voltstart

6 Winner Brodde landar jag i som omgångens bästa spik just nu. Det har varit gott snack kring hästen en längre tid men flertalet galopper gör att raden inte är den bästa. Det har varit lite otur inblandat och nu har han skött sig i två starter. Nästa senast var han ute över lång distans och avslutade drygt 1.12.0 sista varvet som tvåa bakom Bottnas Idol. Uppgiften ser väl liknande ut den här gången och med tanke på det lilla fältet bör han hamna vettigt på det. Slipper han bara trava först utvändigt har han nog en stark avslutning att tillgå och min känsla är att han är starkast till slut. Senast hade man spår 10 över korta häcken i ett tufft Silverförsök och man gick i mål med mycket krafter sparade som fastlås. Hela vägen PU!

4 Here’s Johnny Sox har visat form en längre tid nu och senast såg han ut som en retad tiger när Adrian lade sig sida vid sida om ledaren. Hästen kopplade grepp väldigt enkelt och vann på en bra tid med krafter sparade. Formen finns där men det är ett minus med vanlig vagn och lång distans är kanske inget plus. Skulle Adrian få till styrningen med ett lopp i ryggar, kan han nog vara med i segerstriden men tvingas man gå utvändigt om ledaren hela vägen bör det bli för tufft. Står perfekt inne på pengarna på 20 m tillägg.

1 Vanquish fick perfekt spår och kanske är det läge att testa i ledningen. Senast körde man ett passivt lopp och hästen avslutade rykande sista biten över upploppet. Man låter nöjda med honom inför den här starten och vill gärna se honom i ledningen. En resa i rygg på ledaren behöver heller inte vara fel ifall det skulle lösa sig med positionerna. Given vid gardering.

5 Last Joke har kostat mig mycket pengar under åren och jag har underskattat honom flera gånger. Kanske gör jag samma sak igen men risken finns väl att det är han som får göra grovjobbet utvändigt om ledaren och då bör det bli tufft att stå pall hela vägen. Med en resa i ryggar blir han definitivt att räkna med då formen är på topp. Lång distans är inga problem men som favorit finns det andra mer intressanta hästar i loppet enligt mig.

Ranking: A: 6   B: 4-1-5   B/C: 2-3-8-9-7   C: 10

V86-6: Solvalla 2140 m autostart

2 Bravo Balthastore återkom senast efter ett litet uppehåll och ska vara vassare med det loppet innanför västen. Nu fick man ett passande läge och planen är att tävla i en amerikansk sulky för första gången. Dwight är nog sugen på ledningen men det är långt ifrån givet att han kommer dit då spetsstriden känns väldigt öppen på förhand. Han kan nog vinna från olika positioner även om han möter ett par bra konkurrenter.

4 Lionel Mearas är lite svårbedömd. Man har höga tankar kring hästen men han har inte riktigt blommat ut och det kanske dröjer tills nästa år. Han var sämre senast men vann enkelt gången innan. Skulle han vakna på rätt sida kanske Daniel blåser till tät här men det behöver inte vara fel att söka en bra rygg också. Kapacitet finns men poletten har inte trillat ned helt.

5 Slivovitz Lover blir kanske favorit på den senaste prestationen när ha sprang en bra tid som tvåa bakom Facetime Dream. Motståndet denna gång är klart enklare på papperet och tanken är att testa honom i en amerikansk sulky för första gången. Hästen har väl hittills inte öppnat som någon blixt och frågan är vart han hamnar. Skulle man hitta till spets blir han förmodligen svårslagen men det låter väl som att konkurrenterna invändigt är villiga att ta emot honom.

Ranking: A: 2-4-5   B: 7-3-1   B/C: 6-11-12   C: 9-10-8

V86-7: Jägersro 2140 m autostart

1 Ready for Party fick ett bra läge bakom bilen och hästen har visat sig vara riktigt startsnabb. Han har förvisso 4 Ivan Mauger utvändigt om sig och den kan lägga iväg bra bakom bilen. Skulle man lyckas hålla tät kör man nog i den positionen och hästen har blivit bättre för varje start efter lång vila. Kanske behöver han något lopp till innan toppformen börjar infinna sig och därför blir han inte spik.

11 Wingait Birgitta fick betalt senast efter att ha stångats mot tuffare konkurrenter ett tag. Hon fick en fin resa i ett lopp där tempot var rätt så högt. Hon svepte dock motståndarna enkelt och kusken behövde aldrig rycka tussarna på henne. Tuffare uppgift denna gång med spår 11 men formen och farten finns där. Med lite klaff dyker hon säkert upp i segerstriden på nytt.

7 What a Fairytale är min varning i loppet. Man ser spännande drag i omgången vart man än tittar känns det som och det är ju positivt. Den här tycker jag är riktigt bra men han har problem med aktionen i kurvorna. Senast var kusken inte riktigt med på det och hästen tappade travet i sista sväng utan att han egentligen var trött. Man låter positiva inför den här starten och medeldistans tror jag bara är ett plus.

Ranking: A: 1-11  B: 7-4-10-2   B/C: 12-5-6   C: 9-8-3

V86-8: Solvalla 2640 m autostart

2 Lukanos galopperade senast från start och tappade en hel del positioner. Han gick med i ryggar efter det och hade alla krafter sparade som fastlås. Man testade honom i en amerikansk sulky för första gången och det blir samma igen. Hästen är ingen blixt bakom bilen men är inte beroende av ledningen i det här loppet. Lång distans har han klarat av och tränare Ulf Eriksson tror att hästen är i sitt livs form.

10 Bottnas Justin var heroisk senast från ledningen och föll verkligen med flaggan i topp. Formen verkar vara på topp men bakspår sätter givetvis ned chanserna lite. Skulle han vara lika bra den här gången och få ett lämpligt lopp, tror jag att han är tillräckligt bra för att kunna dyka upp i segerstriden. Björn Goop upp är inget minus och han är nedstruken till spår 9.

4 Ever So Much har inte startat på ett tag och det är givetvis ett frågetecken. Han visade toppform i de senaste starterna och prestationen senast var väldigt bra. Man fick ett bra spår och lång distans har han klarat av tidigare. Amerikansk sulky nu när det är autostart och med ett lopp i ryggar brukar han ha en vass speed till slut.

Ranking: A: 2-10   B: 4-5-6-7   B/C: 3-12   C: 11-1-8

/Kim

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [6912 rader] = 1728 kr
Skrällen
  • V86-1:
    #3 Random Tile
team-skrallen
Spiken
  • V86-5:
    #6 Winner Brodde
team-spiken
Draget
  • V86-2:
    #9 Timotejs Märta
team-draget
Gå med i vårt andelslag!