V75 tips Boden 5/10

Publicerades den 4 oktober 2024

Hej!

Vi ska bege oss norrut för att besöka Boden! En omgång som jag tycker ser intressant ut på förhand med en del favoriter som kan leva lite farligt. Mina tips finns som vanligt att läsa inför omgången här i inlägget.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Boden 2140 m voltstart

4 Nybys Bumblebee slog 6 Filling Fuel näst senast och öppnade klart fortare i volten. Den gången hade man ett bättre spår och nu är det lite omvända positioner. Han är dock riktigt snabb ut från början och det är inte otänkbart att man skulle kunna hitta till ledningen trots spår 4. Man ska rycka alla skorna för första gången och testa honom med ett helstängt huvudlag. Hästen trivs bäst utan rygg och man vill leda loppet runt om. Skulle ändringarna falla väl ut och ifall man lyckas hitta till tät blir han inte enkel att slå. Speldrag!

2 Bingo Pop befinner sig numera i Charlotta Krokviks regi och det är någon som jag inte har speciellt bra koll på. Hästen har gjort ett par starter i Finland med rätt så bra resultat och det har alltid funnits viss kapacitet i honom. Han höll t.ex. bra från ledningen på Halmstad den 3 maj när Make it Schermer slog av honom sista biten. Nu får han Magnus A Djuse upp i sulkyn och man ska testa ett norskt huvudlag på hästen till den här starten. Spår 2 bör han lösa och kapacitetsmässigt tillhör han nog de bättre i loppet.

6  Filling Fuel är ingen favorit för mig att hålla i handen även om förutsättningarna ser bra ut. Daniel Wäjersten upp i sulkyn samt springspår är två plus men han har inte visat sig vara övermäktig det här motståndet. Min känsla är att han har haft lite svårt att avgöra sista biten och han känns klart sårbar ifall man skulle missa ledningen. Han står dessutom lite hårt inne på pengarna men Roger låter nöjd med sin häst och siktar på att han ska leda runt om. Barfota runt om till denna start är även det ett plus. Visst kan han vinna loppet men det finns andra mer intressanta hästar som är betydligt mindre spelade. Given att gardera.

Ranking: A: 4-2  B: 6-1-9-12   B/C: 3-5-7   C: 10-8-11

V75-2: Boden 2140 m voltstart

1 Sjö Prinsen har Tjomsland låtit nöjd med en längre tid nu och hästen satt bombfast senast med mycket krafter sparade. Man ska nog ge honom ett snällt lopp även den här gången och hoppas att det löser sig sista biten. Spår 1 i voltstart borde passa honom perfekt och rygg ledaren på 6 Guli Hektor kan nog vara en bra position. Helt omöjligt är det väl inte att man testar i tät ifall möjligheten ges och vi får se hur Ulf löser starten. Form och fart finns för att sluta långt framme här.

6 Guli Hektor besitter kapacitet och kan bli svår att nå för tilläggshästarna. Han vann senast trots en galopp i sista sväng och det var imponerande att hinna ikapp ledaren efter att ha tappat både fart och mark. Styrkan är god i honom men det finns en galopprisk. Skulle han trava iväg felfritt kan nog Jörgen köra sig till tät och då leder han loppet länge. En bra uppgift på papperet men han är inte helt att lita på.

13 Tangen Svenn fick trava utvändigt om ledaren senast och det tycker jag inte har varit hans melodi tidigare. Hästen stod för en mycket stark prestation och höll bra som trea. Nu kanske man kan få lite draghjälp under loppets gång och formen verkar vara på topp. Skulle kunna fälla många med ett lopp i ryggar.

Ranking: A: 1-6   B: 13-14-2-7   B/C: 9-12-10   C: 3-15-11-5-4

V75-3: Boden 1640 m autostart

4 Heineken Bishop är kvick från början och jag håller honom som spetsfavorit. Han trivs i den positionen och 1640 m är nog enbart ett plus. Känslan är att han tar hand om ledningen här och leder runt om. Skulle han få dämpa lite i tät blir han inte enkel att rubba sista biten. Han stod för en stark prestation för tre starter sedan när han vann från ledningen före Macao Keeper som förvisso fick sin revansch i starten efter. Det bör bli tufft för konkurrenterna att plocka ned honom från tät över 1640 m. Tänkbar spik.

2 Coinboy L.A fick ett bra läge och han lär bli en hel del betrodd. Jag tycker att han är den bästa hästen i fältet men vi får se vart procenten hamnar. Debut denna gång över kort distans och det är kanske inget plus för hans del. Han tål att göra grovjobb och lär hamna vettigt på det från det här utgångsläget. Nu maxar man balansen med barfota bak och amerikansk sulky. Känslan är att han kommer ha en tung slutrunda att tillgå men det kan bli tufft att plocka längder på ledaren om man hamnar något hack får långt bak från början.

10 Cleveland Broline är härdad mot tuffa konkurrenter och ska inte nonchaleras här trots sitt bakspår. Han behöver säkert lite tempo för att komma in i matchen men han är tillräckligt bra för att kunna vinna. Nu sätter man återigen på den amerikanska sulkyn då det är autostart och det är ett plus. Kan fälla många med sin avslutning.

Ranking: A: 4   B: 2-10-5   B/C: 1-3-11-6   C: 8-9-7-12

V75-4: Boden 2640 m voltstart

14 Humble Stance är min förstahäst i loppet. Han har visat ruskigt fin form på slutet och intrycket över mål senast var imponerande. Han trivs med dessa förutsättningar och blir väldigt farlig ifall det blir lite tempo på loppet. De värsta konkurrenterna har bättre lägen men jag blir inte förvånad ifall han rundar det här gänget till seger. Han lär vara med i segerstriden vid minsta klaff.

4 Jackpot kan bli farlig här ifall han lyckas ta sig till ledningen. Hästen har visat sig vara snabb i voltstart tidigare och han bör vara före 6 Galant Ima och 8 Perkins som fick sämre spår på 20 m tillägg. Nu låter hästarna på start rätt så positiva och det är inge givet att de vill släppa till någon rygg. Det beror nog lite på hur mycket körning det blir första biten och hur fort hästarna på 20 m tillägg är ikapp. Jackpot gjorde annars ett bra lopp senast och skulle man nå ledningen, blir han inte enkel att slå.

2 Hurricane Godiva är väl skrällen i loppet. Spår 2 bör han lösa men det kanske inte blir någon ledning. Han behöver nog en del tur med positionerna men formen verkar vara bra för dagen. Man hoppas kunna komma till tät och hästen ska tävla med ett norsk huvudlag för första gången. Vid gardering tycker jag att man kan betala för honom.

8 Perkins gjorde comeback senast och behövde loppet precis som stallet varnade för. Han var lite seg och lär vara betydligt rappare till den här starten. Spår 5 på tillägg är dock inte optimalt för hans del och det blir nog ingen snabbstart. Risken finns att han får göra en hel del grovjobb och han kan nog behöva något lopp till innan toppformen sitter där. Rankas ned lite då han lär dra mycket streck.

Ranking: A: 14-4   B: 2-6-8  B/C: 3-13-1-9  C: 10-11-7-5-15-12

V75-5: Boden 1640 m autostart

3 Beacon Kronos landar jag i som omgångens bästa spik igen. Jag har varit i den här båten förut utan att få betalt men kanske är det dags nu på lördag. Två intressanta ändringar lockar mig till att ge honom en ny chans. Magnus A Djuse ska köra honom och man ska sätta på ett helstängt huvudlag för första gången. Magnus brukar alltid vara bra påläst och min gissning är att han laddar för spets här. Det nya huvudlaget skulle kunna göra att hästen öppnar snabbare och då blir han inte enkel att ta sig förbi. Han går även bra i ryggar och förhoppningsvis smäller det på lördag!

7 Combat Fighter har jag stor respekt för. Hästen befinner sig numera i Finland och har gjort en start för Antti Ojanperä där det blev seger. Hästen är sylvass från start och har spetsat från spår 7 och 8 tidigare bakom bilen. Han har dock kvicka konkurrenter innanför sig denna gång och Mika Forss håller jag inte som någon kusk som bara skickar all in från start som t.ex. Jepson och Adielsson som har kört så med hästen. Skulle han bli nedstruken något hack kanske jag får tänka om men i nuläget är jag inne på att han inte tar sig till tät. Han kan vinna från andra positioner och ska räknas tidigt.

10 Kingslayer Pellini var fin senast när han vann enkelt från ledningen. Hästen verkar hålla fin form för dagen och skulle gynnas ifall det blir tempo i loppet. Det finns flera startsnabba hästar på framspår och kanske kan det hjälpa honom att komma in i matchen. Plus med amerikansk sulky nu när det är autostart och han lär fälla många med sin spurt.

Ranking: A: 3  B: 7-10-5   B/C: 1-4-8  C: 6-9-11-2-12

V75-6: Boden 2140 m voltstart

13 Juno Beach verkar vara riktigt på gång för dagen och kanske har hon toppform nu. Hon fick lifta med i rygg på Priscilla Håleryd senast och utmanade rejält sista biten. Intrycket över mål var bra och kanske är det dags att spräcka segernollan detta år. Hon behöver ett lopp i ryggar men som skräll är hon helt given för att plocka med på kupongen. Ett öppet lopp där jag kommer vilja strecka på en del.

9 Sandsjöns Amazing trodde jag på senast och det såg bra ut för hennes del tills Ove tryckte på gaspedalen och det blev galopp. Det såg ut som att han körde lite onödigt fort och hästen är inte helt stabil. Det fanns nog annars gott om sparade krafter och Mats E Djuse har kört henne tidigare. Skulle det stämma lite med positionerna kan hon bli tuff att stå emot i en spurt men hon behöver sköta sig också.

2 I am a Queen tycker jag är också är intressant här. Senast såg hon seg ut men kom men stark avslutning och verkar vara med stark än snabb. Medeldistans denna gång är nog ett plus och hon skulle nog gynnas ifall det blev ett jämnt högt tempo. Hon kan nog hålla farten riktigt bra och vid lite klaff är hon nog inte borta.

Ranking: A: 13-9-2   B: 6-3-14-10  B/C: 11-1   C: 7-15-5-8-4-12

V75-7: Boden 2140 m autostart

2 Kilgore är rätt favorit och en tänkbar spik i avslutningen. Han fick spår utvändigt om en av de värsta konkurrenterna men känslan är väl att det är Daniel Wäjersten som sitter i tät efter en bit. Kilgore är ingen blixt bakom bilen men det är heller inte 1 Conrads Palle och kanske är Sandra nöjd med en ryggresa här. Skulle Sandra gå ut och säga att man vill köra i tät och att man ska ladda det som går kanske man får tänka annorlunda. Det löste sig perfekt i den senaste starten för Kilgore och han trivs bäst i den främre träffen. Svårslagen från ledningen.

1 Conrads Palle kunde inte hålla ledningen senast och han är ingen blixt från start. Rygg ledaren behöver inte vara fel och chansen finns kanske att köra i tät men frågan är ifall Sandra är intresserad av det. Hästen har visat form på slutet men verkar gå riktigt bra i ryggar. Kilgore kan vara en bra rygg att ha och skulle luckan uppstå som senast, kan han nog utmana om segern.

7 Zaxton gynnas av att ha blivit nedstruken till spår 6 och hästen är startsnabb. Han är kvickare än stallkamraten men det är inte givet att man tar sig förbi. De har möts tre gånger tidigare med framspår bakom bilen där Zaxton alltid har haft spår utvändigt. Känslan är att Daniel kan hålla ut Zaxton ifall han vill från start från spår 2 men chansen finns också att överta ledningen ifall Zaxton skulle flyga till spets. Hästen är bra men har två raka galopper och det är inte positivt.

Ranking: A: 2   B: 1-7-5   B/C:  12-8-6   C: 11-3-9-10

/Kim

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3675 rader] = 1837.50 kr
Skrällen
  • V75-6:
    #13 Juno Beach
team-skrallen
Spiken
  • V75-5:
    #3 Beacon Kronos
team-spiken
Draget
  • V75-1:
    #4 Nybys Bumblebee
team-draget
Gå med i vårt andelslag!