GS75 tips Vaggeryd 13/10 Dubbeljackpot 6.7 miljoner kr

Publicerades den 13 oktober 2024

Hej!

GS75 körs denna söndag på Vaggeryd. Dubbeljackpot på GS75 med 6.7 miljoner kr! Omgången känns öppen på förhand och det brukar kunna skrälla en hel del när Vaggeryd arrangerar travtävlingar. Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

GS75-1: Vaggeryd 2650 m autostart

5 My Great Pretender är jag sugen på att spika i inledningen och försöka koppla grepp kring omgången direkt. Hästen har strulat under året med galopper och han är väl inte helt att lita på. Senast fungerade han och man tror och hoppas att han ska fungera framöver. Det här är en väldigt kapabel häst och felfri tror jag på en toppinsats. Stefan har kört hästen tidigare och senast avslutade han bra i skymundan och gick i mål med gott om krafter sparade. Hittar man bara en vettig position, är jag inne på att han blåser ned de till slut.

2 Mamie’s Survivor har gjort det bra på slutet och fick en tung resa senast. Han tål att göra en del grovjobb och Bergh kommer nog försöka att vara lite aktiv från början. Hästen är ingen blixt ut och har galopperat bakom bilen tidigare. Han är oöm för positioner men ledningen vore såklart ett plus för hans del. Lite väl hårt spelad i nuläget.

1 Lovely Ratzeputz har form och kunnande för att kunna vinna ett sånt här lopp. Det behöver dock lösa sig lite med positionerna och spår 1 är lite lurigt. Hon avslutade bra senast i skymundan mot bra konkurrenter och möter enklare nu på papperet. Ska med på en garderad kupong.

Ranking: A: 5   B: 2-1-7   B/C: 9-8-10   C: 6-11-3-4

GS75-2: Vaggeryd 1646 m autostart

8 Windforce fick ett tråkigt läge men kan öppna rätt så bra. Veikko låter väldigt nöjd med sin häst och vill att Mika Forss ska ladda från start och tror på bra vinstchans oavsett position. Ledningen vore att föredra men dödens räds man inte och man har siktat mot det här loppet. Planen är att testa barfota runt om för första gången och hoppas att det kan ge en kick. Hästen kommer med två raka segrar och sträckte på sig riktigt bra senast när värsta konkurrenten i rygg fick fritt fram. Kort distans är nog inget minus i alla fall.

9 Ortega Newport vann enkelt senast i en mycket fin stil över mål. Det såg ut att finnas gott om krafter sparade och känslan är väl att han är bästa hästen i fältet. Han lär ha gått framåt med det loppet och jag räknar med en stark prestation. Kanske är 1640 m inget plus i nuläget honom och bakspår på det. Han kommer dra en hel del streck med rätta och han skulle kunna vara bäst helt enkelt.

5 Kheops de Sajan öppnar bättre med spår mitt bakom bilen och därför passar läget honom. Han är ingen blixt första biten och det är inte givet att han skulle kunna hålla ut 8 Windforce från start. Hästen har annars gjort bra lopp i ledningen och man vill säkert köra i den positionen ifall man skulle komma dit. Hästen känns mer stark än snabb och kort distans är nog inget plus för hans del.

Ranking: A: 8-9   B: 5-6-3  B/C: 4-11  C: 1-2-12-10-7

GS75-3: Vaggeryd 1646 m autostart

4 Stensjös Henessi ser ut att ha en bra uppgift på papperet här. Han är väldigt startsnabb bakom bilen och krigar hela vägen in i mål. Hästen höjer sig ett snäpp i ledningen men dödens fungerar nog även det. Kort distans tror jag är ett plus och Robert A Kerttu lär vara offensiv från början. Det finns kvicka konkurrenter invändigt där det låter som man vill testa i tät med 2 Ginetta Scoop. Jag är väl ganska övertygad om att man slår den hästen utvändigt ifall Robert bara behåller kylan under loppets gång. En spik just nu och ledningen vore bara ett plus.

1 Hotspurs har jag respekt för ifall han skulle lyckas svara upp ledningen från spår 1. Han har hittills inte öppnat speciellt bra bakom bilen och huvudspåret är att han blir över. Man ska dock göra förändringar som att lätta honom från järnskor till aluminiumskor, helstängt huvudlag och amerikansk sulky för första gången. Man går helt enkelt all in och hästen har visat toppform på slutet. Han kan nog springa väldigt fort i tät över 1646 m men frågan är vart han hamnar från början.

7 Princess C.S står på tur för en seger men spår 7 denna gång är inte perfekt. Hon är bara medelsnabb ut och riskerar att hamna lite på vingel. Distansen är annars hennes bästa och hon går riktigt bra i ryggar. Skulle man kunna få en vettig resa är hon tillräckligt bra för att kunna vinna ett sånt här lopp. Formen är bra men läget drar såklart ned vinstchansen.

Ranking: A: 4  B: 1-7-9-2   B/C: 12-11-3   C: 5-6-10-8

GS75-4: Vaggeryd 2148 m voltstart

3 Må Super fick ett ganska bra läge så länge man inte får trava först utvändigt om ledaren. Hon kommer från två bra prestationer och går bra i ryggar. Lyckas Victor Rosleff hitta den rätta smygresan med henne kan hon bli farlig över ett upplopp. Loppet känns väldigt öppet på förhand och hon är en av flera som kan vinna det här loppet.

9 Notorious Zon känns väl lite intressant i det här loppet. Han kommer från bra prestationer och har bevisligen fin form för dagen. Flertalet konkurrenter kommer med frågetecken och har inte startat på flera månader, vilket talar för hans del. Hästen tål att göra en del grovjobb och skulle kunna bli riktigt farlig här med ett lopp i ryggar. Det behöver såklart klaffa lite med positioner och tempo men han är given på på min kupong.

13 Rendez Vous är överlägset den bästa hästen i fältet när han presterar på topp men ska göra sin första start nu efter en gaffelbandsskada. Det har såklart tagit tid och han har inte startat på drygt 8 månader. Ingen toppform direkt även om man skulle kunna vinna direkt på ren klass. Hästen tål att göra grovjobb men är givetvis svårbedömd i den här starten.

Ranking: A: 3-9-13   B: 10-12-14-6   B/C: 5-15-2   C: 11-1-4-7-8

GS75-5: Vaggeryd 2148 m voltstart

7 Nevermind River står med springspår den här gången och tog en överlägsen seger i sin debut. Han drog till ledningen och gjorde sitt egna lopp och vann med hela upploppet. Man ska justera balansen lite inför den här starten och Christoffer kommer nog göra ett försök att ta sig till ledningen. Hästen är fortfarande väldigt orutinerad med bara en start innanför västen och det ska man tänka på. Kapacitet ser det ut att finnas gott om och felfri ska han nog ha en vettig vinstchans. En tänkbar spik ifall procenten inte sticker iväg alltför mycket.

12 Lovely Wilma får anses som rätt så rutinerad i det här loppet med sina 6 starter innanför västen. Hon står på 20 m tillägg vilket är tufft då hon endast har tjänat ca 50 k mer än hästarna på startvolten. Hon vann senast efter en fin avslutning och trivs med de uppläggen. Skulle man få en vettig rygg, kan hon nog fälla många med en spurt.

9 Mix the Booze fick ledningen senast efter att hästen framför hade galopperat bort sig. Han vann sedan på ett enkelt sätt med krafter sparade och banan den dagen på Axevalla var aningen tung. Hästen har en del kunnande inom sig men André vill fortsatt köra honom lite på chans i ryggar. Skulle absolut kunna vinna med lite klaff.

Ranking: A: 7   B: 12-9-6   B/C: 8-3-2   C: 5-10-11-4

GS75-6: Vaggeryd 2148 m autostart

5 Bearnard spände man bågen med senast och testade honom i ett V75 lopp. Han gjorde det rätt så bra bakom riktigt tuffa hästar och möter helt klart enklare motstånd denna gång. Det blir nog ingen snabbstart från spår 5 men hästen tål att göra en del grovjobb. Man återgår till skor runt om till den här starten men det har han tävlat bra med tidigare. Ska räknas tidigt mot det här gänget.

12 Kozmo Simoni är en av de bättre hästarna i fältet men man drog spår 12 i lottningen. Formen finns annars där och man planerar att rycka alla skorna igen till den här starten. Han kommer från en fin seger och det finns en hel del kapacitet i hästen. Trots läget skulle jag inte nonchaleras honom även om det är tufft att begära seger.

8 Victory Caelus är skrällen i loppet. Han drar såklart mindre streck p.g.a. utgångsläget men han är knappast sämre än någon annan i det här loppet. Han gick i mål senast med gott om krafter sparade och skulle kunna vinna ett sånt här ifall det löser sig lite med positionerna. Skor runt om vore ett litet minus men det är sagt samma balans som senast. Värt att hålla koll på!

Ranking: A: 5-12   B: 8-3-10-11   B/C: 9-1-2   C: 7-4-6

GS75-7: Vaggeryd 2148 m voltstart

5 Lucifer Sam har jag som förstahäst här i loppet. Han har gjort två bra lopp på slutet där han har avslutat bra men fått stryk av Bottnas Idol. Han slipper Bottnas den här gången men möter ett par bra konkurrenter som vanligt. Lövgren bör väl vara intresserad av att köra lite mer offensivt den här gången då hästen tål att göra grovjobb och trivs kanske bäst över längre distanser. Formen ser ut att finns där och får han någon rygg att gå i under slutrundan, tror jag att han kan vara starkast till slut.

9 Grappa Boy är härdad mot tuffa konkurrenter och spår är inte lika dåligt nu när han slipper ha hästar utvändigt om sig. Han var inget extra senast men motståndet var riktigt tufft och han möter enklare den här gången. Positiv insats däremot näst senast mellan hästar och han kan vara riktigt bra ibland när han får sitt lopp och har sin dag. Givet segerbud i det här loppet.

2 That’s So Spicy är inte helt enkel i volt och det finns en galopprisk. Hanna kommer enbart behöva försöka köra felfritt första biten och då kan man nog få en vettig resa. Hästen kördes snällt senast i rygg på ledaren och gick i mål med krafter sparade. Får han ett lopp i ryggar och spurta sista biten, bör han kunna fälla många över ett upplopp.

Ranking: A: 5-9   B: 2-7-8   B/C: 6-4-10   C: 3-1

/Kim

Spelförslag till GS75
GS75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [1680 rader] = 1680 kr
Skrällen
  • G75-6:
    #8 8 Victory Caelus
team-skrallen
Spiken
  • G75-2:
    #4 Stensjös Henessi
team-spiken
Draget
  • GS75-7:
    #5 Lucifer Sam
team-draget
Gå med i vårt andelslag!