V75 tips 19/10 Örebro

Publicerades den 18 oktober 2024

Hej!

Nära i onsdags på V86 men det blev en tråkig plump i V86-7 som fällde mig. Innan dess hade dragen Cashman J.R, Run Queen Run och spiken Monster Wine gjort det man hoppats på. Nettoplus i alla fall på mitt sista info system ca 5x insatsen och nettoplus på mitt V86 analys system ca 4x insatsen. Vi siktar på fullpott denna lördag och omgången körs på Örebro.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Örebro 2640 m voltstart

5 From the Hip tycker jag är bästa hästen i fältet och han möter den här gången enklare motstånd än det han kanske har mött på slutet. Spår 5 i volten är dock ett litet problem och det finns en galopprisk. Hästen trivs annars över distansen och Tomas tror på en bra prestation. Han kan vinna från olika positioner och tål att göra en del grovjobb. Motståndet skrämmer inte och felfri ska han ses med vettig vinstchans.

2 Quintus Tooma är skrällen i loppet. Han smögs invändigt senast av Tom Johansson och det hade kunnat blivit en drömstyrning ifall luckan bara hade uppstått. Nu fick man istället gå i mål med massor av krafter sparade och det kanske är ett plus inför den här starten. Spår 2 i volt är inte optimalt men felfri kan han vinna ett sånt här lopp. Hästen går bra i ryggar och formen ser ut att sitta där. Man ändrar eventuellt till ett norskt huvudlag den här gången från ett helstängt och hoppas få iväg honom felfritt. Kapacitet finns för att vinna vid lite klaff.

1 De Facto kommer nog dra en del streck av spelarna i hopp om att han ska leda runt om. Hästen är bra men jag tycker att han kanske borde gått undan lite enklare senast från ledningen. Lång distans är inget minus men frågan är hur han kommer iväg i starten. Långt ifrån givet att man lyckas ta hand om ledningen och då är han lite mer sårbar. Bergh brukar annars kunna vara offensiv i ett andra skede men som hårt betrodd är han ingen jag vill gå fullt ut på.

Ranking: A: 5-2   B: 1-9-11  B/C: 7-10-12   C: 4-8-6-3

V75-2: Örebro 2100 m autostart

13 Marseille gjorde det bra senast men fick stryk av en stark konkurrent. Nu står man ju rätt hyggligt på det i denna spårtrappa och kanske kan man komma igenom på ett bra sätt. Skulle givetvis gynnas ifall det blev några galopper som minskar antalet hästar att runda. Vid minsta klaff lär han vara med i segerstriden och formen verkar vara på topp.

11 Hidalgo Simoni fick äntligen vinna senast även om det såg mörkt ut väldigt länge. Kusken slängde ned hästen fjärde invändigt och jag hade nästan svårt att hålla mig för skratt när det skedde. Hur han sedan lyckades vinna loppet vet jag inte, men det var mycket tur inblandat. Kanske fick man tillbaka lite för alla gånger som han suttit fast men det var bra fart över mål. Man vill ju smyga med hästen men han måste ju tåla att göra lite mer grovjobb än vad han har fått visa. Barfota runt om är ett plus och han ska med på kupongen.

1 Nybys Dimension är draget för mig i loppet. Visst är det tufft att begära seger då uppgiften ser aningen tuff ut på förhand men han har fått ett riktigt bra läge. Han öppnade väldigt bra näst senast på Örebro och öppnar han lika bra den här gången, så sitter han väl i tät initialt. Det är kanske ingen position men vill testa i även om han vann väldigt enkelt näst senast från den positionen. Rygg ledaren vore annars en bra position och man ska testa honom barfota runt om för första gången. Skulle det falla väl ut, kan han nog bli farlig med en smygresa. Amerikansk sulky på nu igen när det är autostart och helt borta är han absolut inte.

Ranking: A: 13-11-1   B: 9-2-12-15  B/C: 4-5-10-8    C: 7-6-3-14

V75-3: Örebro 1609 m autostart

Flera kvicka ekipage bakom startbilen och det kommer nog gå undan in mot första sväng.

4 Phoenix Photo rankar jag först här och har honom som en tänkbar spik. En spetsstrid som jag kommer behöva gå igenom flera gånger innan spelstopp och vi får se vart man landar. Just nu är känslan att Phoenix Photo är den som sitter i tät och över korta häcken bör han bli svårslagen från den positionen. Han satt fast med gott om krafter sparade senast och trivs ypperligt över både distans och i spets. Bergh kör igen den här gången och han kommer ladda det som går från början. Spets och slut är plan A.

2 B.A Superhero var inte som bäst näst senast när Magnus körde och han får en ny chans den här gången. Spår 2 passar nog rätt så bra och hästen öppnade väldigt fort senast från spår 6. Näst senast öppnade han ingenting och vi får se vilken taktik Magnus väljer. Även om han laddar är Phoenix Photo ingen enkel häst att ta emot och dessutom har man 1 Missle Hill invändigt. Kanske är det smart att inte lägga någon speed i start och hästen lär nog vara vassare än näst senast den här gången.

1 Missle Hill fick spår 1 och han är snabb bakom bilen. Gynnad av att det är 1609 m men han är inte lika snabb som han var tidigare i sin karriär. Frågan är ifall man lyckas hålla upp ledningen men kanske kan man dra nytta av solfjäderseffekten. Senast stod han sida vid sida om Phoenix Photo och var chanslös att hålla ut honom även om Örjan kanske inte laddade max. Han hade gott om krafter sparade senast och skulle man lyckas hålla spets, blir han inte enkel att slå.

Ranking: A: 4   B: 2-1-7   B/C: 10-5   C: 3-8-6

V75-4: Örebro 2100 m autostart

7 Fniss lär bli favorit men ska väl vara det också. Hästen har fyra raka segrar och är fortsatt obesegrad felfri. Frågan är hur bra den här är och kanske får vi ett litet svar på lördag. Han har vunnit väldigt enkelt på slutet men också inte ställts mot det tuffaste motståndet. Senast mötte han förvisso Franky Bahia som han slog enkelt och det såg väldigt enkelt ut. Nu ska man testa barfota bak för första gången och det kan ge honom ännu en växel. Läget blev inte det bästa men Magnus vet vad han sitter bakom och lär vilja söka sig fram till dödens i ett tidigt skede. Magnus kör riktigt bra i den positionen och känslan är att de vinner därifrån. En spik just nu.

10 Jackpot Mearas har jag respekt för men det saknas nog lite fart i honom. Hästen har haft problem med skador men verkar nu vara redo för att börja starta lite tätare. Kapaciteten är skyhög i den här men det bör bli tufft att svinna med en resa i tredjespår under slutrundan då Magnus högst troligt låser loppet i dödens med 7 Fniss. Helt förvånad blir man dock inte ifall han skulle lyckas vinna denna uppgift men kanske behöver ett lopp till för att få upp den där riktiga snabbheten.

2 Global Equity besitter stor potential men det har strulat lite med hästen. Man hoppas att han fortsatt ska blomma ut och prestationen senast var ett steg i rätt riktning. Spår 2 bör passa honom bra och det norska huvudlaget som man testade senast föll väl ut. Nu planerar man att rycka alla skorna och hänga på en amerikansk sulky för första gången. Fortsätter hästen utvecklas ska han vara med i segerstriden här.

Ranking: A: 7   B: 10-2-4   B/C: 3-1-5-9   C: 6-12-8-11

V75-5: Örebro 2100 m autostart

3 Make it Schermer är bästa hästen i fältet och det hade varit en given spik ifall man vetat om hästen håller sig lugn under loppets gång. Senast styrde man fram till dödens och då var hästen faktiskt lite mer harmonisk än vad han har varit tidigare. Nu är det dock framspår och Erik lär ladda för att ta sig till tät. Det finns startsnabba hästar både invändigt och utvändigt och risken är att det tänder elden som han besitter inombords. Han är bra nog för att kunna vinna det här loppet från ledningen även om han blir lite pigg på kuppen men som favorit är han given att gardera. Högst vinstchans i loppet men hans humör skulle kunna fälla honom.

1 Extremely Sweet ser ut att kunna få en perfekt resa från spår 1. Hästen är startsnabb och rygg på 3 Make it Schermer är nog en perfekt position. Skulle favoriten bli het i ledningen och rusa på i tät, är det nog ett stort plus att kunna ligga på innerspår bakom. Formen verkar vara bra och ska räknas tidigt.

2 Domenik Jet vann senast enkelt från ledningen och det är tuffare motstånd denna gång. Vi får se vart man hamnar får början men hästen är rätt så kvick bakom bilen. Tredje invändigt eller en ryggresa i andraspår är nog det man vill ha och kusken Alexander Kelm vet hur man kör lite på chans. Hästen är i fin form men möter ett par tuffa konkurrenter. Vid gardering åker han med på min kupong.

Ranking: A: 3-1   B: 2-9-5-12  B/C: 6-4-10  C: 11-7-8

V75-6: Örebro 2140 m voltstart

15 Dilva Jet ser ut att ha en mycket passande uppgift här. Spår 5 i volten är inte det bästa men gynnas av att inte ha några hästar utvändigt om sig. Klart plus att Magnus kör den här gången och han brukar sällan göra några större misstag i loppen. Hon har inte startat på ett tag men det brukar inte vara något minus för Gocciadoros hästar. Hans hästar har presterat lite bättre igen på slutet och känslan är väl att Dilva Jet ska ha toppchans att runda det här motståndet. Tänkbar spik.

11 Naomi Bros galopperade bort sig senast efter en balansmiss enligt tränaren. Banan den dagen var heller inte bra efter en hel del regn och det var flera märkliga galopper. Hon är annars inte någon osäker häst och har visat form tidigare. Med rätt resa lär hon vara med långt framme här och Björn upp är inget minus.

1 Narita kommer från en sämre prestation där hon inte var frisk. Man har pausat efter det men är redo nu för att starta igen. Conrad låtter väldigt nöjd med sin häst och spår 1 i volten bör passa henne bra. Hon har öppna rätt så bra tidigare i volt men det är inte helt givet att man lyckas komma till spets här. Ledningen eller rygg ledaren vore nog att föredra och man ska eventuellt testa henne barfota runt om för första gången. Litet minus med vanlig vagn men kapacitet finns för att vara med i segerstriden.

Ranking: A: 15   B: 11-1-6-8   B/C: 3-13-14-7  C: 4-10-2-12-5-9

V75-7: Örebro 2609 m autostart

Ett lopp där det finns formstarka hästar som gör upp och en hel del intressanta drag!

4 Night Art är ett drag som jag väljer att lyfta fram här. Han har smugit lite under radarn men senast stod han för en mycket bra prestation. Han fick förvisso en fin resa men det blev väldigt enkelt till slut och det såg ut att finnas gott om krafter sparade. Björn Goop upp i sulkyn denna gång och spår 4 bör passa rätt så bra. Lång distans är inga problem och nu åker även den amerikanska sulkyn på igen. Det ser ut att finns en hel del starka hästar som tål att göra grovjobb och skulle han då få lifta med, kan han bli farlig över ett upplopp.

2 Bottnas Idol är en liten personlig favorithäst får jag säga. När hästen är i form kan han vara ruskigt bra och han borde ha tagit fler segrar under fjolåret men kusken gjorde en del misstag. Nu har man två raka där Preben har gjort allting rätt och hästen är i toppform. Lång distans är bara ett plus och han kan vinna från alla positioner. Motståndet är givetvis tufft men jag tror på en stark prestation och då ska han vara med i segerstriden.

3 Triton fick ett bra spår och det är ett stort plus att Erik Adielsson kör hästen. Det blev förvisso fel senast men detta lopp är viktigare och han kommer nog inte behöva fundera så mycket på taktiken. Hästen är väldigt kvick ut vid laddning och det ser ut som att han kommer till ledningen. Man väljer nog att köra i den positionen även om Triton kanske främst har varit bäst i ryggar. Han har gått bra i ledningen men det kan bli tufft att stå pall hela vägen över lång distans ifall han skulle få lite tryck under vägens gång. Plus med amerikansk sulky och chansen finns att leda runt om men det skulle också kunna bli tunga ben till slut. En av flera bara för mig och rankas ned lite.

Ranking: A: 4-2  B: 5-9-3-11  B/C: 10-1   C: 8-12-6-7

/Kim

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3696 rader] = 1848 kr
Skrällen
  • V75-1:
    #2 Quintus Tooma
team-skrallen
Spiken
  • V75-4:
    #8 Fniss
team-spiken
Draget
  • V75-5:
    #1 Extremely Sweet
team-draget
Gå med i vårt andelslag!