GS75 tips 20/10 Jackpot 7.8 miljoner kr

Publicerades den 20 oktober 2024

Hej!

Det är Superjackpot på GS75 då ingen lyckades pricka fullpott förra söndagen. 7.8 miljoner kr extra i de olika prispoolerna och omgången känns intressant på förhand. Flera av loppen håller lite lägre klass och det är även ett montélopp på kupongen.

💰 Svår V75 omgång igår på Örebro men Emil lyckades pricka 6 rätt på sitt tvåhundrasystem där totala vinsten blev 62 635 kr. Varje andelsköpare fick tillbaka 12 527 kr och andelen kostade 200 kr. Grattis till alla andelsköpare!

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

GS75-1: Solvalla 2140 m voltstart

1 Edoardo Jet gjorde debut på svensk mark senast och öppnade väldigt bra från början. Hästen galopperade kort i slutkurvan och agerade väldigt märkligt. Han ställde dock sig relativt fort och lyckades vinna loppet till slut. Det fanns gott om krafter sparade men hästen är orutinerad och är inte helt att lita på. Sybille tror annars mycket på sin häst och sköter han sig bara, skulle man absolut kunna leda runt om. Spets och slut är nog plan A.

2 Allanso Pagani är en fin häst som är väldigt kvick i volten. Trots spår 2 är man absolut ett hett segerbud till att nå ledningen och man vill säkert gärna köra i den positionen. Man har dock en kvick häst invändigt om sig och det är inte givet att man lyckas ta sig förbi den. Rygg ledaren behöver kanske inte vara fel då hästen är i början av sin karriär. Fart och kunnande finns för att vinna ett sånt här lopp.

7 R.K Beagle har mött tuffare motstånd än vad de flesta andra har gjort i det här loppet. Han ska dock hämta in 20 m på ett par bra konkurrenter men helt omöjligt är det inte. Hästen verkar vara i form och med en vettig resa, kan man nog vara med långt framme här. Möter lite enklare motstånd denna gång även om man ska ha respekt för att han står på 20 m tillägg.

Ranking: A: 1-2   B: 7-6    B/C: 4-9-3   C: 10-8-11-13

GS75-2: Solvalla 2140 m autostart

5 Caughtredhanded är min förstahäst i loppet och en tänkbar spik. Det är ett öppet lopp nu när Jack N.L har blivit struken och känslan är att det kommer bli streck på flera ekipage. Ska man ta ställning för någon så är det Caughtredhanded som jag tycker är van att möta tuffare motstånd och som skulle gynnas ifall det blir lite körning i loppet. Senast spände man bågen och körde i tät men med facit i hand skulle Svante kört lite fortare. Det är inte säkert att man hade vunnit ändå men att försöka svara Triton på speed sista 500-700 meterna är inte enkelt. Tydligt var det i alla fall att Caughtredhanded åt in en hel del av försprånget in mot mål och var inte tom till slut. Det finns väldigt många startsnabba hästar här och det lär gå undan värre in mot första sväng. Kan Mats hitta en bra position skulle han kunna vara starkast till slut.

6 Fetter Tir är kvick ut men det blir svårt att ta sig till tät från bricka 6. Senast fick man vandra utvändigt om Spader och det blev för tufft. Han höll ändå klart godkänt och med en bättre resa här, är han tänkbar som vinnare. Formen finns där och motståndet ska han absolut kunna matcha.

2 Jisco Vacante återkom senast efter en tids vila och man testade att köra i tät. Hästen blev trött men höll ändå farten bättre än vad det först såg ut. Han lär ha gått framåt med det loppet rejält och besitter högt kunnande. Sett till kapacitet är han en av det bättre hästarna i loppet men kanske behöver han något till lopp i kroppen. Hästen är blixtsnabb men har också en kvick konkurrent invändigt om sig. Man ska inte döma honom för hårt på den senaste prestationen och känns given på en garderad kupong.

Ranking: A: 3   B: 6-2-7   B/C: 1-9-12-3-8-11

GS75-3: Solvalla 2640 m autostart

10 True Exception är intressant här trots att man fick bakspår. Känslan är att han är gynnad av den långa distansen och kommer från en enkel seger trots att man fick göra grovjobb utvändigt om ledaren hela vägen. Man hör från stallet att man har förhoppningar på den här och det är min förstahäst.

9 Ozzy Boko kommer med tre raka segrar och är fortsatt obesegrad felfri. Det känns som en bra häst utan på något sätt kanske vara något monster. Han har visat sig tåla grovjobb och den långa distansen är nog inget minus. Hästen är i fin form men motståndet denna gång är klart tuffare. Ska räknas tidigt och Mattias Djuse gillar den här hästen.

5 Mellby Morpheus ser ut att bli favorit och det kan man väl köpa till viss del. Dock alldeles för mycket spelad just nu över 50 % och risken är att många kommer hamna här. Det är lång distans och chansen finns kanske för honom att komma till tät. Hästen har dock inte övertygat och senast blev han rejält trött ifrån dödens. Det är klart att han kan vinna loppet men det finns tuffa konkurrenter och han är given att ranka ned.

Ranking: A: 10-9  B: 8-5-2  B/C: 4-1  C: 3-6-7

GS75-4: Solvalla 2140 m autostart Monté

3 Ransom Tile är en intressant skräll som jag väljer att lyfta fram. Loppet känns väldigt öppet och den här hästen har blivit bättre för varje start. Läget är passande och Saga Laursen är lite optimistisk inför den här starten. Från ett fint utgångsläget, tycker jag att han ska räknas tidigt.

6 Fraganzia Call har vunnit två av tre montélopp. Vid förlusten ryckte man tussarna och då galopperade hästen. Hon var minst sagt tapper senast från ledningen och sträckte på sig hela vägen in i mål. Med en vettig resa blir hon säkert att räkna med här.

1 Ka Boom Mearas ska göra debut i Monté och Emilia Leo rider. Hästen är kanske den bästa i fältet om vi bedömer deras prestationer i sulkyn men monté är en annan grej. Han är givetvis svårbedömd men Emilia Leo brukar ha bra koll och vi kan nog förvänta oss en bra prestation. Jämnt lopp på förhand är annars känslan och man får nog gardera rätt så brett.

5 Imperial Wine gick väl helt okej i sin montédebut men kanske hade man förväntat sig lite mer. Jonathan Carré rider honom den här gången och därför drar hästen automatiskt mycket streck. Han sticker inte ut i loppet på något sätt för min del och rankas ned då han blir hårt spelad.

Ranking: A: 3-6-1  B: 12-5-7   B/C: 2-8   C: 11-4-10

GS75-5: Solvalla 2140 m autostart

5 Carrera Hall är en tänkbar spik men det blir nog ingen ledning. Hästen har galopperat när man har laddat med honom bakom bilen men han kan vinna från olika positioner. Senast mötte han lite enklare motstånd och Claes kunde hitta ut från rygg ledaren med varvet kvar och vann enkelt. Hästen såg fin ut och lär vara lite vassare till den här starten. Han tål att göra grovjobb och amerikansk sulky är ett plus. Endast kvinnliga kuskar i detta lopp och det är flera som är svårbedömda för mig. Ett klassiskt en eller flera lopp.

7 Aprilia Zoot stod pall senast från ledningen trots att konkurrenten Jobiline Ridge störtdök sista biten och det var bra gjort att hålla undan. Hästen är i form och visade gången innan att hon kan spurta bra efter en sen lucka. Spår 7 är såklart inte optimalt men skulle man få en ryggresa kan hon nog fälla många med sin spurt.

6 Makalu Doc är ingen blixt bakom bilen och riskerar att hamna lite på vingel. Hästen är annars bra och tillhör de bättre hästarna i loppet. Han tål att göra en del grovjobb och på kapacitet ska han väl räknas tidigt här. Frågetecken vart man hamnar men hästen är bra nog för att kunna vinna ett sånt här lopp.

Ranking: A: 5   B: 7-6-3  B/C: 9-2-1-11   C: 4-10-12

GS75-6: Solvalla 2140 m voltstart

12 Reshevsky var sjuk inför starten på Romme näst senast men var bättre senast på Eskilstuna. Man tror och hoppas att formen ska vara ännu lite bättre till den här starten och Magnus upp i sulkyn är intressant. Hästen har en vass avslutning när han får gå med i ryggar och ska absolut med på kupongen.

3 FriendofthePhantom är lite ojämn i sina prestationer men besitter hög kapacitet. Spår 3 i volten bör hon klara även om det kanske inte blir någon pangstart. Vanlig vagn är ett minus nu när det voltstart men hon har vunnit med den tidigare. Lugauer kanske väljer att satsa mot tät i ett andra skede men hon går också bra i ryggar. Tufft motstånd men när hon levererar på topp är hon tillräckligt bra för att vara med i segerstriden här.

9 Edelweiss är bästa hästen i loppet så därför ska han väl vara favorit men han kan vara lite seg emellanåt. Han går alltid hela vägen in i mål men frågan är ifall det räcker till seger. Jag litar inte fullt ut på honom och tycker kanske att han är bäst när han får vara med i den främre träffen. Hästen tål att göra grovjobb men risken är att man får lite trafikproblem. Ett litet minus med vanlig vagn även om han gått bra med den tidigare.

Ranking: A: 12-3   B: 9-2-14   B/C: 7-4-6-1   C: 11-13-10-8-5

GS75-7: Solvalla 2140 m autostart

8 Domino Time Trot är en häst som jag alltid gillat och som vann på ett övertygande sätt senast i sin nya regi. Claes styrde fram utvändigt om ledaren med varvet kvar men kunde trycka sig till tät och efter det stack hon ifrån sina konkurrenter enkelt. Hon fick spår 8 i denna spårtrappa och uppgiften på förhand ser väldigt bra ut med tanke på att hon kan öppna rätt så fort från början. Claes var imponerad av hästen och visste att man skulle få ett sämre läge när man anmälde hit. Min gissning är att han bara kör rakt fram från början och konkurrenterna bör ha respekt för henne. Hon tål annars att gå i dödens och det är en spik för mig.

1 Fabulicious har galopperat bort en hel del pengar men det finns fart i henne. Senast skötte hon sig bra bakom hästar och kom med en rykande avslutning. Det var full fart över mål och det fanns krafter sparade. Hon har varit lite stänkrädd tidigare så frågan är hur hon kommer att agera från spår 1 bakom bilen. Hon har annars visat prov på startsnabbhet och skulle kunna vara den som sitter i tät initialt. Man kör nog i den positionen ifall favoriten inte skulle komma med en väldigt tidig fråga. Från ett fint utgångsläge ska man räkna henne tidigt även om jag tror att det blir tufft att slå favoriten.

11 Sonesta fick sämsta läget men har också tjänat mest pengar. Hon behöver nog lite tempo för att komma in i matchen men är ju härdad mot tuffare motstånd. Kommer från en sämre prestation där hon var sjuk men ska vara frisk nu. Hon kanske är allra bäst i den främre träffen men skulle kunna vinna vid lite klaff.

Ranking: A: 8   B: 1-11-6   B/C: 3-5-9  C: 2-10-7-4

/Kim

Spelförslag till GS75
GS75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [1800 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • G75-4:
    #3 Ransom Tile
team-skrallen
Spiken
  • G75-7:
    #8 Domino Time Trot
team-spiken
Draget
  • GS75-3:
    #10 True Exception
team-draget
Gå med i vårt andelslag!