V86 tips Bergsåker & Solvalla 23/10

Publicerades den 22 oktober 2024

Hej!

Förra veckan var jag väldigt rätt på det och inledde omgången bra. Dragen Cashman J.R, Run Queen Run och spiken Monster Wine satt som en smäck i inledningen av omgången. Vi hade chans på 8 rätt på samtliga mina tre system inför V86-7 när det blev en lång fördröjning då Maserati Hall sparkade ur Victor Rosleff ur vagnen och man tog beslutet att byta från en amerikansk sulky till vanlig vagn. Det hela tog lång tid och flera hästar hetsade upp sig, framförallt Call Me Gleipner. Vi får ta nya tag denna onsdag och jaga fullpott. Nettoplus i alla fall förra onsdagen på mitt sista info system och V86 analys system. Veckans V86 omgång känns intressant och körs på Bergsåker och Solvalla.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Bergsåker 2140 m autostart

4 Appia Express är rätt favorit och hon möter klart enklare motstånd den här gången än vad hon mötte senast på Solvalla. Den gången hade man svåra spår 11 men Örjan lyckades smyga ned henne tredje invändigt och de blev trea till slut. Nu fick man framspår bakom bilen och hon kan öppna rätt så bra. Hon är ingen blixt men kan nog köra sig till tät efter en bit och från den positionen blir hon inte enkel att slå. En tänkbar spik men skulle hon svika är loppet väldigt öppet bakom henne.

8 Dalens Elvis har inte fått det bästa läget med spår 8 men man ska göra intressanta ändringar till det här loppet. Planen är att testa honom i en amerikansk sulky för första gången och man ska även köra barfota runt om nu, vilket är ett plus. Tråkigt utgångsläge men han ska definitivt räknas tidigt bakom favoriten.

11 Heineken Bishop blev överkörd senast även om domarna inte delar den uppfattningen. Man skulle nästan kunna skriva en hel bok om efterspelet den dagen och varför domarnas bedömning är helt åt skogen. De menade på att Sandra kör in i en lucka som inte finns när Mats häst framför galopperar. Om man dömer så i den situationen så är det fritt fram för att klippa benen på hästen invändigt i varje spetsstrid eftersom de på innerspår alltid gör det som går för att hålla upp ledningen. Märklig bedömning enligt mig där man också hörde att Hanna som körde Coin boy L.A kände sig skyldig. Resultatet kom även väldigt fort efter att loppet hade gått i mål och att de hade hunnit titta på situationen tvivlar jag starkt på. Nog om det och hur det hade slutat utan galoppen får vi aldrig veta. Heineken var knappast tom i mål och är väl sämst tvåa men Coin Boy LA gick i mål på lätta ben och hade kanske blivit svår att slå ändå. Svårare läge denna gång men hästen möter enklare motstånd och skulle kunna fälla många i en spurt om han nu inte blir påkörd.

Ranking: A: 4  B: 8-11-5  B/C: 9-6-12   C: 2-3-10-1-7

V86-2: Solvalla 2140 m autostart

4 Mellby Knekt är kvick ut men tar ingen ledning av egen kraft. Chansen finns kanske att få överta ledningen av 3 Urbina Southwind och från ledningen blir han inte enkel att slå. Hästen kommer med tre raka segrar och vann enkelt senast med en del krafter sparade. Skulle man dock få svar om ledningen skulle han kunna falla som favorit men man får lyssna in lite senaste nytt hur man tänker bakom 3 Urbina Southwind som jag tror är den som sitter i tät initialt. Känslan är väl att man släpper där över 2140 m och därför är Mellby Knekt en tänkbar spik just nu.

8 Cameron vann senast trots spår 11 och hästen har verkligen utvecklats fint. Han har kanske gjort sina bästa lopp i den främre träffen då han alltid går hela vägen in i mål och är svår att passera. Nu har han dock visa sig även vara vass i ryggar och hästen är i form. Risk att man hamnar utvändigt om ledaren men han tål att gå i den positionen även om det kan bli tufft att plocka ned t.ex. 4 Mellby Knekt.

3 Urbina Southwind maxar man utrustningen på till den här starten och det är såklart ett plus. Senast körde man skor runt om och vanlig vagn men nu blir det barfota runt om och amerikansk sulky. Hästen är startsnabb och skulle kunna köras i tät. Däremot är det medeldistans och motståndet är tufft den här gången. Känslan är väl att Erik nog gärna tar ryggen på 4 Mellby Knekt och liftar med till en bra placering. Hon är vass på speed och med sen lucka är hon inte ofarlig.

Ranking: A: 4   B: 8-3   B/C: 12-6-11  C: 5-10-7-1-2-9

V86-3: Bergsåker 2140 m voltstart

13 Ragnhild W.M är en kapabel häst som rankas först här. Visst 60 m tillägg är tufft men hon lär få en del ryggar att gå i och då brukar hon ha en vass avslutning att tillgå. Det är sagt att det eventuellt ska bli barfota runt om till den här starten och därför rankas hon först. Just nu anmäld med skor runt om och skulle det bli så, kanske kan man får ranka ned henne lite beroende på procenten. Hon är klart bättre barfota även om hon går bra med skor också. Senast valde Jimmy Jonsson helt fel väg och miste en bra placering. Formen finns där och vi håller utkik på vilken balans det blir.

5 Pave Faksa T.M väljer jag att lyfta fram som skräll här. För mig är det ett öppet kallblodslopp och hon har visat form. Kommer från en fin seger men motståndet denna gång är klart tuffare. Hon galopperade näst senast och står den här gången t.ex. 20 m före Sonja Kiro och Ethel som hon mötte den gången. Hästen är bra nog för att kunna vinna ett sånt här lopp med en del klaff.

4 Melinda är en annan skräll som jag vill varna lite för. Ser ut att bli väldigt borttappad men det är en bra som stått för en del starka prestationer. Ska nog köras lite på chans i det här loppet men skulle kunna vara med i segerstriden ifall det löser sig med positioner.

Ranking: A: 13-5-4   B: 6-2-3-9  B/C: 10-11  C: 12-8-1-7

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

10 Spader har visat fin form en längre tid och kom senast till ledningen. Väl där var det spel mot ett mål och han gick undan till en enkel seger. Bakspår är ett litet minus men han går även i ryggar. Barfota runt om den här starten vore ett plus och han blir farlig ifall det blir lite tempo i loppet.

5 Valmar E.W är medelsnabb ut men konkurrenterna invändigt är inte de kvickaste. Finns en viss chans att komma först till plankan och vi får se ifall man är intresserad av att köra i den positionen. Han var väl inget extra senast i comebacken men bör kunnat gå framåt med det loppet. Det är en bra häst i grunden och han skulle kunna få en fin resa på innerspår. Speldrag!

6 Nikita R har visat upp startsnabbhet bakom bilen och skulle hon kunna hålla ut 7 Lexington Zon och 8 Oracle Vixi kanske man kan köra sig till tät efter en bit. Hon vann enkelt senast även om motståndet inte var det tuffaste. Det vore intressant att se henne i ledningen här och hon har haft fin form en längre tid.

Ranking: A: 10-5   B: 6-11-4-2  B/C: 12-7   C: 8-3-9-1

V86-5: Bergsåker 2140 m autostart

7 Rocky Brodde gjorde debut för Troels Andersen senast och hästen hade inte startat på drygt 1 års tid. Man hade dock ställt hästen ordentligt i ordning och man tog sig till tät från spår 7. Man gav sedan konkurrenterna ingen chans att komma i närheten och han vann enkelt. Han bör ha gått fram lite av det loppet och kan nog vinna från olika positioner. Från ledningen bör det vara toppchans men risken finns att man vill köra 2 Hercules Godiva i den positionen som höjer sig i den positionen. Klar förstahäst för mig.

10 Rendezvous Zon är van att möta tuffa konkurrenter och möter kanske lite enklare denna gång. Däremot fick värsta konkurrenten framspår och den blir inte lätt att slå. Han gör annars jämna och bra lopp och tål att göra en del grovjobb. Given vid gardering.

6 Adora Liss har inte varit speciellt bra i de två senaste starterna men kanske har behövt de loppen. Hon bör vara bättre till den här starten men har en aktion som inte är perfekt. Hon kan öppna rätt så bra bakom bilen men har i de två senast starterna inte laddats. Svårbedömd hur hon kommer att kunna öppna denna gång men det finns kapacitet i henne. Som betrodd är hon dock given för mig att ranka ned.

Ranking: A: 7-10  B: 2-6-8  B/C: 3-4   C: 11-9-5-12-1

V86-6: Solvalla 2140 m autostart

3 Reven Dejavu lyfter jag fram som en skräll i det här loppet. Hästen har inte riktigt hittat toppformen ännu och man har lagt om träningen lite till den här starten. Hästen är väldigt startsnabb och skulle kunna lugga 1 Leroy Boko på ledningen ifall kusken väljer att ladda. Hästen bör annars kunna hitta en bra position och det är inget fel på hans kapacitet. Given på min kupong.

10 One Crystal fick trava utvändigt om ledaren senast över den långa distansen och hade tidigt kopplat grepp. Sedan rullade han över i galopp i slutkurvan och det är inget positivt. Nu återgår man till skor runt om då hästen kanske blev lite hovöm och Erik Lindegren säger att det fanns krafter kvar i det läget. Jorma Kontio upp denna gång och hästen vet vi sedan tidigare är riktigt bra.

9 Xanthis Hilton löste det sig perfekt för senast i sista sväng och man nära att hinna fram till segern men fick nöja sig att bli tvåa. Spurten var bra och formen kanske sitter där. Han trivs kanske allra bäst i tät men går även bra bakifrån. Gynnas nog av hösten/vintern som kommer och är ju van att tävla med skor runt om.

1 Leroy Boko körde Conrad Lugauer bort senast tycker jag. Hästen fick bestämma helt och hållet i tät men sedan drog Conrad upp farten rejält under slutrundan. Han körde fjärde femhundringen i 1.9.9 tempo och det satt såklart i benen när de svängde in mot upploppet. Känslan är väl att hästen vinner ifall han håller sig lugnare men hade samtidigt fått kört 1.15 tempo i 2000 meter. Han föll dock lite på eget grepp även om lång distans nog inte är Leroy Bokos bästa. Hästen är rätt snabb ut men var chanslös att hålla tät från spår 1 på Jägersro näst senast. Står hårt inne sett till pengar men har samtidigt bättre form än flera konkurrenter. Jag är inte säker på att han lyckas hålla tät men gör han det så leder han loppet länge. Lär bli betrodd och rankas därför ned då han skulle kunna bli av med spets initialt.

Ranking: A: 3-10  B: 9-5-1-11   B/C: 12-2  C: 8-4-6-7

V86-7: Bergsåker 2140 m voltstart

9 Just More Fun står på springspår på 20 m tillägg och kan öppna fort i volt. Det är endast två hästar på start och det kanske kan bli så att man kan köra sig till tät i ett tidigt skede. Hästen trivs i den positionen och kommer från en seger. Hon har varit lite ojämn i sina prestationer men har varit bättre på slutet. Intressant för mig i det här loppet.

7 Mellby Lion är rätt favorit men ser ut att kunna bli väl stor och hon är inte att lita på. Det finns en galopprisk från spår 5 i volten och är given för mig att gardera. Hon kan absolut vinna på kapacitet och styrka men det är ingen jag vill gå fullt ut på. Det finns ett par intressanta motbud men högst vinstchans får man väl säga att hon har.

3 Megan di Quattro har fin form och hade väl varit sämst tvåa senast utan galoppen kort före mål. Kusken överforcerade nog henne sista biten samtidigt som hästen var lite trött i det läget. Fram till galoppen hade hon gjort det väldigt bra men det är helt anat motstånd denna gång. Skulle favoriten dock göra bort sig med galopp eller ha en sämre dag är loppet mer öppet bakom och då är hon en av flera som skulle kunna vinna.

Ranking: A: 9-7   B: 3-2-8   B/C: 11-10  C: 1-4-6-5

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

5 Ready Star är min förstahäst och omgångens bästa spik just nu. Han fick spår 5 och är väldigt startsnabb bakom bilen. Näst senast rankade jag ned honom men han var snabbare från början än vad jag trodde och satt i tät efter en bit. Jag har lärt mig av mitt misstag och tror att han når ledningen den här gången. Han bör kunna hålla ut konkurrenterna och man vill ha en ryggresa denna gång med 1 Elita Indal som nog ändå inte är snabb nog för att svara upp ledningen. Kanske är kort distans hans bästa men får han dämpa lite i tät bör han bli svår att nå för övriga konkurrenter. Litet minus att Jörgen kör kontra Mats men hästen är bra och trivs i ledningen. Spets och slut!

10 Eldorado Jet har jag respekt för och Magnus A Djuse på Gocciadoros hästar brukar vara ett klart plus. Hästen var riktigt bra senast efter att ha travat i dödens under slutrundan och det gick fort hela vägen. Gociadoro säger att hästen är mer stark än snabb och därför är nog medeldistans ett plus denna gång. Magnus lär nog vara offensiv ifall möjligheten ges och det kan bli en spännande duell under slutrundan. Han var chanslös att slå Ready Star näst senast de möttes men gick då med skor runt om. Vi får se ifall han får revansch den här gången.

7 Nouchka di Quattro gick bra senast i skymundan och verkar ha fin form för dagen. Ett fint sto som dock fick ett tråkigt utgångsläge. Skulle man ha lite tur med positionerna är hon nog tillräckligt bra för att kunna vinna ett sånt här lopp. Erik upp denna gång och hon ska med på en garderad kupong.

Ranking: A: 5  B: 10-7-1  B/C: 3-6-12   C: 4-2-9-11

/Kim

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [6480 rader] = 1620 kr
Skrällen
  • V86-2:
    #4 Melinda
team-skrallen
Spiken
  • V86-8:
    #5 Ready Star
team-spiken
Draget
  • V86-6:
    #3 Reven Dejavu
team-draget
Gå med i vårt andelslag!