10 miljoner jackpot på Stryktipset!

Publicerades den 17 september 2022

Äntligen lördag och Stryktips igen! Det är heller inte vilken runda som helst, 10 miljoner extra finns att jaga i 13-rättspotten. En hel del turbulens i England efter drottningens bortgång gjorde det svårt att förutse hur helgens runda skulle se ut. Det blev till slut väldigt bra för oss spelare. Två matcher från Premier League inleder och resterande hittas från The Championship, läckert!

Vi i Miljongänget känner vind i seglet i 13-rättspoolerna och är idag jakt på nya vinster. Vill du hänga med oss på en andel? Ta en kik i vårt ombud hos Svenska Spel, andelar finnes i varierande prisklasser. 

Som vanligt kommer dagens inlägg till slut mynna ut i ett matematiskt spelförslag med 5 spik, 4 halv och 4 helgarderingar. Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspel HÄR (96kr/andel).
När vår grundram är byggd så kommer vi sedan trimma systemet med marknadens vassaste reduceringsverktyg hos reducering.se (gratis att använda).

Ha i åtanke att det är 10 miljoner jackpot när du väljer variansnivå på ditt bygge, dessa fördelas som vanligt till de som löser 13 rätt. Denna ”krock-kudde” öppnar upp dörren för en lite defensivare väg, vi skriver titt som tätt ”idag passar det att spela defensivt”. Det betyder inte att du/vi kan lägga oss platt och hålla samtliga favoriter i handen. Defensivt för oss i Miljongänget är inte defensivt för många andra och vi ger oss alltid chansen att hugga på fina utdelningar, det har gjort att vi har ett gäng vinster som sticker ut.

Spika

Vi inleder sedvanligt bygget med våra fem spikar. Vi startar med Newcastle till dryga 80%, kupongens största favorit i nuläget. Här har vi goda förhoppningar om en bekväm resa för hemmalaget, Bournemouth kommer få en tuff säsong och det är nog inte i en match likt denna de kommer ”bränna krutet” på. Procenten är givetvis inget att hänga i granen men det får vi svälja när rundan i övrigt ser ut som den gör. Att procenten på hemmalaget sjunker mot spelstopp känns rimligt även om den garanterat kommer stänga på fel sida. Lägg det direkta spelvärdet i enskilda matcher åt sidan och kika istället på helheten när du försöker sy ihop säcken.

Vi fortsätter med singelstreck i form av Burnley, Millwall, Wigan och Middlesbrough. Inget av dessa streck skapar någon större potential eller direkt spelvärde. Många kioskgubbar kommer varva samma spikar som oss i olika frekvens så det behöver vi ta i beaktning när vi reducerar och utelämnar tecken från vårt bygge lite senare. Dessa fyra ligger i ett oddsintervall som på pappret kan se ”enkelt” ut men prova att räkna totaloddset här så ser du att snöbollen tar fart snabbt. Att knåpa ihop 13 rätt är som bekant inte enkelt, många mindre/sämre system faller av naturlig anledning av längs vägen även om utfallen kan se relativt ”enkla” ut. Dessa fem spikar i kombination med varandra tycker vi passar som handen i handsken en runda likt denna.

Halvgarderingar

Nu kommer vi i viss mån börja rikta in oss på att fälla motståndare i poolen. Dagens första och bästa vask är Birmingham, här kan vi på ett effektivt sätt fälla ett gäng motståndare trots att vi tar en defensiv approach. Perfekt en runda som denna! Hemmalaget spelas faktiskt till tydliga underdogs på oddset men här på Stryktipset har laget lockat till sig orimligt mycket streck. Bort med skiten! Queens Park Rangers blir vår andra värdeskapande vask, i nuläget streckade i hela 57% men utgår vi från Pinnacles odds (bäst referens) så vinner laget drygt 41% av gångerna. Är det den allmänt fiskiga tanken ”det är omöjligt att komma rätt på Stoke” som spökar idag?  Vi tror det och här känns det väldigt fint att ta ställning för att rensa bort flertalet av motståndarna som använder sig av liknande spikar som vi gjort.

Vi har två halvgarderingar kvar att välja ut, dessa landar på 1x Huddersfield och 1x Watford. Lågt eller inget värde alls på tecken med relativt låg sannolikhet att gå in en jackpotrunda är inget vi slänger oss över att betala för. Nu är vi nöjda med ramen och går in på reduceringsbiten där vi ska forma vårt bygge precis så som vi vill ha det.

Reducering

Blå

Utgångar ställs ut på Coventry och Luton med kravet att minst 1 måste sitta. Bägge knackade faktiskt på dörren som spikalternativ men fick till slut ställa sig åt sidan då en mer defensiv approach var att föredra. Vi vill dock fortfarande vikta fler av våra rader mot just dessa två lag och kan på ett effektivt sätt med hjälp av verktyget göra det. 75% på Coventry och 25% på krysset känns som en trevlig fördelning med tanke på det fina värdet på bortalaget. 50-25-25 fördelas procenten i Luton-matchen vilket med känns rimligt, vi vill ha ett gäng av våra rader mot hemmalaget men samtidigt inte lika mycket som på Coventry då värdet inte är detsamma.

Grön

Här jagar vi fisk! Utgångar på x2 Leicester, West Bromwich, Preston och Stoke med kravet att minst 1 måste sitta. Detta är tecken som skapar potential i vårt bygge och vill gärna vikta lite fler av våra rader mot just dessa streck. Hittar vi ett par eller fler av dessa grönmarkerade lag så kommer ett gäng motståndare falla och utdelningen trycks upp.

Färdigt spelförslag för 800 kronor (38% reduceringsgrad)

Mot 13 rätt!